fbpx

Törökország nyaralás - Antalya, Alanya, Side, Marmaris, Bodrum, stb.

8 nap, 7 éjszaka Törökország nyaralás repülővel, 5*-os, magas utasértékelésű hotelben, all inclusive ellátással, két fő esetén, főszezonban

irányár kb. 250.000Ft/főtől

A mi utazási és foglalási módszerünkkel
Átlagban kb. 20-40%-kal kedvezőbb áron élheted át ezt a teljesen Rád szabott, a Te elvárásaid alapján felépített és összeállított törökországi nyaralást,

mintha egy hasonló, de kötött indulási dátumú és hosszúságú, utazási iroda által meghirdetett, szervezett nyaralásra fizetnél be

Ha számodra nem fontos az 5*-os szállás, az all inclusive ellátás és kivárod az akciós repülőjegyet, úgy akár már 100.000Ft/főtől is megvalósíthatod a törökországi nyaralást.

 • 2020. július 15-től a Magyar Kormány – több más európai országhoz hasonlóan –  szigorított a beutazási (magyarok szempontjából hazautazási) szabályokon, így ezen előírásokat hangsúlyosan javasolt figyelembevenni azon döntés meghozatala során, hogy elutazol-e a jelen útitervben / utazásban megnevezett országba/régióba/városokba vagy sem.
 • A hatályba lépett új előírások még nem jelentik azt, hogy semmi esetre se utazz külföldre, de azt igen, hogy nagyon-nagyon gondold át, hogy mit vállalsz és miként tudod a lehető legjobban bebiztosítani Magad és az utazásod. Ha szeretnéd, segítünk Neked ebben dönteni és ha az utazás mellett döntesz, javaslatot teszünk, hogy mit hogyan csinálj! (Olvass tovább a részletekért!)
 • Ha az utazás mellett döntesz, legyél nagyon óvatos, körültekintő és előre gondolkodó, mert sem a betegség ellenszere, sem a védőoltás nincs még meg, így a járványveszély sem múlt még el! Sőt! A Világ legtöbb országában (újra) rohamosan emelkedik az új megbetegedések száma és szinte naponta dönt rekordokat, így az érintett országok kormányai napról napra egyre szigorúbb utazási és egészségügyi korlátozásokat vezetnek be.
 • A konkrét úticél/úti terv összeállítása során mindig vedd figyelembe az adott ország beutazási-, illetve az onnan történő hazautazásra vonatkozó magyar beutazási és karanténszabályokat is (részletekhez KATT IDE)!
 • Ezek mellett, szintén vedd figyelembe az utazásodra vonatkozó általános utazási előírásokat (pl., EU-s, repülésügyi, biztosítási és biztonsági) és a célországra vonatkozó egészségügyi- és járványmegelőzési előírásokat, szabályokat is!
 • Mivel most már teljesen másképp, és eddig nem alkalmazott, új prioritásokkal, szempontokkal kell külföldi utazást tervezni és összeállítani, mint a járvány előtt, így ha szeretnéd nagyon szívesen segítünk Neked ebben! Ha az igényeidnek, elvárásaidnak mindenben megfelelő, rugalmasan változtatható, alakítható, BIZTONSÁGOS, de mégis egyedi, személyedre szabott külföldi utazást szeretnél – az elérhető legjobb áron, úgy  KATT IDE és SEGÍTÜNK!
 • Ezen útitervben, utazásban érintett ország – jelenleg nem látogatható korlátozások nélkül. Ha hazatérsz onnan, karanténba kell vonulnod, vagy negatív koronavírus teszteket kell bemutatnod, ráadásul az érintett országba való beutazás sem lehetséges minden esetben.
 • Fontos és nagyon megszívlelendő tanács, hogy ne csak az utazásod megtervezésekor tájékozódj ezen utazás célországa és régiói/városai éppen aktuális beutazási szabályairól és a fennálló egészségügyi korlátozásairól, hanem napi szinten, egészen addig, amíg haza nem érsz!
 • Így elkerülheted a helyszíni csalódásokat, kellemetlenségeket és mindig naprakész információid lesznek az aktuális utazási/egészségügyi  helyzetről és azonnal lépni tudsz, ha szükséges! Mi, ehhez, az alábbi hivatalos weboldalakat javasoljuk:
  • A Magyar Külügyminisztérium hivatalos weboldala, ahol országonként bontásban kapsz beutazási tanácsokat (ITT)
  • A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Timatic adatbázisa, ahol térképes keresővel követheted nyomon az egyes országok beutazási szabályait. (ITT)
  • Valamint az EU hivatalos, határnyitásokkal kapcsolatos weboldala, ahol magyar nyelven és nagyon részletesen olvashatsz nemcsak az adott ország beutazási szabályairól, de az utazással kapcsolatos szolgáltatások működéséről és az adott ország egészségügyi/biztonsági előírásairól is. (ITT)
 • A koronavírus-járvány miatti tényleges utazások/nyaralások drasztikusan visszaesése miatt, a JELEN ÚTI TERVHEZ FENT MEGADOTT ÁR, HANGSÚLYOSAN IRÁNYADÓ! Ennek oka, hogy a nemzetközi turizmus mielőbbi talpraállítása érdekében minden piaci szereplő (légitársaságok, szállásadók, programszolgáltatók, stb.) hatalmas kedvezményeket adnak, így – bizonyos esetekben – a fent megadottnál árnál jóval kedvezőbb árakat, több szolgáltatást és jobb feltételeket is el lehet érni az egyes szolgáltatóknál. Így, ha érdekes lehet számodra ez az utazás, (vagy egy hasonló utazás ugyanezen országba, régióba), úgy írj nekünk (ITT) és kérd az igényeidre aktualizált egyedi ajánlatunkat!
 • Amennyiben ezzel az utazással kapcsolatban bármilyen egyéb kérdés, kérés felmerül, úgy várjuk érdeklődésed a hello@tripminer.com e-mail címen és max. egy munkanapon belül válaszolunk!

 • repülőjegy Bécs v. Pozsony – Antalya v. Dalaman v. Bodrum (Törökország) – Bécs v. Pozsony közvetlen járat, kisméretű kézi poggyásszal, illetékkel, adókkal.
 • 7 éjszakára szállás 5*-os magas utasértékelésű hotelben, kétágyas elhelyezéssel.
 • all inclusive ellátás a szállodában.
 • transzfer a szállodába és a reptérre
 • Mivel a törökországi nyaralást választók legfőbb szempontja, hogy az itteni szállodák a vendégek teljeskörű kiszolgálására álltak rá, így a legtöbb hotel, resort, all inclusive ellátást és rengeteg kikapcsolódási lehetőséget, programot nyújt az egész családnak – a legkisebbektől a legnagyobbakig. Ezért a “Törökország nyaralás” irányárába – szokásainkkal ellentétben – nem terveztünk bele semmilyen “kötelező” nevezetesség, látnivaló felkeresését, hanem ezen programokat minden utazó igénye alapján személyre szabottan állítjuk össze és javasoljuk megnézni.
 • A török tengerpart nem kényeztet el minket rengeteg látnivalóval, de akinek már elege van a tengerparti “semmit tevésből”, esetleg tavasszal, vagy ősszel utazik a török tengerpartra, azoknak az alábbi helyeket, látványosságokat, nevezetességeket javasoljuk felkeresni.  Antalya és környékén: Kaleici, Termessos, Perga, Tekeli Mehmet Pasa Mecset, Düden vízesés, Kursunlu vízesés, Yivli Minaret Mecset, Guver Valley, Antalya Akvárium, stb. Alanya és környékén: Sapadere Canyon, Kizil kule, Alanya Garden, Vörös-torony, Bazár, bástya, Dim barlang, Gyógy- és török fürdők, stb. Bodrum és környékén:  Szent Péter Vár, Bodrum Amfiteátrum, Bazár, Gümüslük, stb. Ezek mellett persze a szokásos tengeri lehetőségek/sportok (vitorlázás, snorkelezés, SUP-ozás, kajakozás, ejtőernyőzés, stb.) várja az ide látogatókat, de a megnézendő, kipróbálandó lehetőségek listája a konkrét igényeid és a törökországi nyaralással töltött tényleges idő alapján tetszőlegesen bővíthető, szűkíthető.
 • A megadott “Törökország nyaralás” irányára a főszezonra, azaz júliusra és augusztusra vonatkozik. DE!!! Mivel Törökország tengerpartja, főleg Antalya nagyon felkapott nyaralóhely, a kelet-európai és orosz turisták körében, így a fizetendő végleges ár nagy mértékben függ attól, hogy mikor foglaljuk le a repülőjegyünket és a szállásunkat. Ha olcsó repülőjegyet szeretnénk, úgy célszerű már hónapokkal előre lefoglalni a repjegyet, mert ahogy közeledik a főszezon és fogynak az ülőhelyek a gépeken, úgy emelkednek a repjegyárak. De ebben az esetben sem kell lemondani a kedvező árú törökországi nyaralásról, mert egy kis utánajárással, még csúcsszezonban is lehet nagyon jó árú repjegyeket kifogni valamelyik török tengerparti repülőtérre (Antalya, Alanya, Dalaman. Bodrum). Ehhez pedig már be kell vetni néhány utazási/foglalási “trükköt”. Pl., Ha már nagyon drágák a közvetlen járatokra szóló repülőjegyek, úgy nem egyenesen, hanem egy kevésbé frekventált városon keresztül, megfelelő(!) átszállással célszerű utazni a török tengerpartra.
 • Ha megvan, hogy mikor szeretnél Törökországban nyaralni, vagy egy hosszú hétvégére odautazni, úgy jelezd és segítünk megkeresni az igényeidnek és elvárásaidnak megfelelő legjobb repülőjegyet és szállást!

Amennyiben ezen utazásod megtervezésére és összeállítására minket kérsz meg, garantáljuk, hogy azt minden részletében Rád szabjuk, azaz a Te elvárásaid, céljaid, igényeid alapján a legmagasabb ár/érték arányú utazást  állítjuk Neked össze úgy, hogy az utazásra szánt költségkeretedből az elérhető legmagasabb szolgáltatást és a legtöbb programot, élményt fogod kapni és mindezt az általunk ismert és elérhető legkedvezőbb áron.

Törökország nyaralás, utazás – pillanatképek

Európa Törökország Antalya
Európa Törökország Antalya Kaputas
Európa Törökország Antalya
Európa Törökország Antalya
Európa Törökország Antalya
Európa Törökország Antalya
Európa Törökország Antalya
Európa Törökország Antalya
Európa Törökország Antalya
Európa Törökország Antalya
Európa Törökország Antalya Alanya
Európa Törökország Antalya

 • A török tengerparton nincs UNESCO világörökségi helyszín, így aki ilyen helyekre vágyik, Törökország más gyönyörű tájait, városait kell utazása, nyaralása helyszínéül választania.
 • A teljesség igénye nélkül az alábbi UNESCO világörökségi helyszíneket javasoljuk megnézni Törökországban: Isztambul történelmi negyedei, Göreme Nemzeti Park és Kappadókia sziklatemplomai, Hattuszasz, a Nemrut-hegy, Xanthos-Letoon, Hierapolisz-Pamukkale, Trója, Szelim-mecset, Pergamon, Epheszosz, Ani régészeti lelőhelyei, Göbekli Tepe, Aphrodisias régészeti helyszíne, stb.
 • Bár a török tengerparton (Antalya és Bodrum környéke) nincs UNESCO világörökségi helyszín, de az előző blokkban felsorolt “kötelező” látnivalók mellett megnézhető számos egyéb nevezetességből, természeti szépségből annyit nézel majd meg, amennyit csak szeretnél, hiszen ha kéred a segítségünket, az utazásodat a Te igényeidre szabva állítjuk össze, így Te döntöd el, hogy a javasolt látnivalók mellett/helyett miket szeretnél megnézni.
 • Két rövid, kedvcsináló kisfilm törökországi nyaraláshoz: az első, Antalya bemutatkozó filmje, míg a második a Lonely Planet Törökország nyaralás / utazás ajánlója:

A “Törökország nyaralás” mint bármelyik általunk javasolt, ajánlott utazás – az egyedi igényeid alapján tetszőlegesen alakítható, bővíthető és a végső költsége attól függ, hány napra tudsz/szeretnél a török tengerpartra utazni, ott hova (Antalya vagy Bodrum környéke), milyen színvonalú és minőségű szálláson szeretnél lakni, mikor kívánod a tényleges repülőjegy és szállás foglalásokat megcsinálni és mi mindent szeretnél még a tengerparti pihenésen kívül a nyaralásod alatt csinálni, megnézni.

 • Javasoljuk, hogy mindenképpen vegyél részt egy hajókiránduláson, vagy csak sétálj/buszozz be a szállodádhoz legközelebb eső nagyobb város (Antalya, Alanya, Bodrum, Marmaris, Side, stb.) belvárosába, kikötőjébe és szakadj ki egy kicsit a szállodák, resortok tömegturista világából!
 • Térj be a nagyobb városok  bazárjaiba, élvezd a helyi illatokat, próbálj ki helyi ételeket és keress olyan eldugott látnivalókat ahol már nincs, vagy alig van turista.
 • Szintén érdemes min. egy/fél napot kirándulással tölteni (busz, taxi, bérelt autó) és megnézni a hozzád legközelebb eső vízesést, szurdokot, vagy valamely természeti látványosságot! De ha van kedved többször kimozdulni a szállodából, akkor látogasd meg az Ataturk Parkot (Antalya), ami csodálatos látvány, ha pedig a vízben élő  állatvilág érdekel, akkor irány az Antalya Aquarium.
 • Ha megteheted, ne csak egy hétre utazz el, hanem minél hosszabb időre (pl., tíz napra, két hétre, három hétre…) és fedezd fel az Törökország más városait is pl., Isztambul, vagy más területeit is pl., Kappadokia.
 • Az is egy érdekes kirándulás, ha nem egyenesen utazol a török tengerpartra, hanem átszállással pl., Isztambulon keresztül és itt is körülnézel, mielőtt megkezded a nyaralásod a török riviérán.
 • Használd ki a repülőjegy “okos” meg/kiválasztásában lévő lehetőségeket, hiszen így nemcsak sokkal olcsóbban utazhatsz Törökországba, hanem még újabb helyeket, városokat is felfedezhetsz.
 • Magyarországról nincs közvetlen menetrendszerinti járat a török tengerpartra – az utazási irodák charter járatai nem menetrendszerinti járatok – ezért Bécsből, vagy Pozsonyból tudsz közvetlenül a török tengerpartra repülni. Ezekről a repülőterekről minden nagyobb török tengerparti reptér (Antalya, Dalaman, Bodrum) nagyon jó áron elérhető közvetlenül. De – sajnos – ezek a jegyek is megdrágulnak a főszezonra, így ha valaki ilyen későn szeretne kedvező áron a török tengerpartra szóló repülőjegyet vásárolni, úgy nincs más lehetősége, mint átszállásos jeggyel repülni, ami töredéke lesz az ekkor vásárolható közvetlen repülőjáratok árainak. Meg fogsz lepődni, milyen hatalmas különbségek lehetnek a repjegy árakban, mely egy család esetén, akár többszázezer forintos különbséget is jelenthet egy főszezonban történő repjegy-vásárlás esetén.
 • Van még egy opció, melyre mindenképpen fel kell hívnunk a figyelmeteket! A törökországi nyaralások esetén mindig meg kell nézni mind a magyar, mind az osztrák utazási irodák ajánlatait, mert a rengeteg utazási iroda szervez charteres nyaralásokat a török tengerpartra és a túlkínálat miatt mindig ki lehet fogni néhány nagyon jó ajánlatot!

Ha minket bízol meg az utazásod megtervezésével – az igényeid, elvárásaid, preferenciáid megismerése után – rengeteg ilyen tippet, spórolási lehetőséget mutatunk és sok, a személyedre szabott programot, kalandot, élményt teszünk majd az útitervedbe, hogy egy teljesen Rád szabott utazáson vehess majd részt. A tervezett utad mind hosszában (napok száma), mind időzítésében (mikor szeretnél utazni), mind tartalmában (hogyan utazol, hol laksz, hova mész, mit nézel meg, milyen programon veszel részt, stb.) az igényeidre és a költségkeretedre szabva tervezzük meg.

 

 • Az egyéni programok, extra kalandok, igények költségei (pl., fakultatív kirándulások költségei, esetleges autóbérlés ára, vitorlázás költsége, stb.). Mivel a mi utazási módszerünk lényege a személyreszabottság, így ezekből az extra tételekből annyit próbálsz ki/veszel igénybe, amennyit szeretnél és amennyit az utazási költségkereted enged, így csak jelezd ezen igényeidet, és mi az utazásod/útiterved részéve tesszük ezeket is.
 • Poggyász- és balesetbiztosítás (nagyon fontos, hogy minden külföldre utazónak legyen ilyen biztosítása, de mivel ez a biztosítás nagyon sok hitel/bankkártyához alapszolgáltatásként jár, így ezt a biztosítást mindig az egyedi igények, elvárások alapján kell megkötni.
 • Útlemondási biztosítás (mindenkinek ajánljuk megkötni, hiszen – ne legyen ilyen, de sajnos  – bármikor megtörténhet, hogy a már részben, vagy egészben lefoglalt és kifizetett utat, le kell mondani.
 • ajándékok, “vásárfia”, költőpénz.

 

További európai minta útjaink, útiterveink

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása