fbpx

Több, mint 140 ország, 2500 város – 30 éve a Világ körül

Prátk Károly külföldi utazáson az USA-ban a Halálvölgyben

Helló, Práth Károly vagyok, világutazó, a TripMiner.com ötletgazdája és alapítója. Azért hoztam létre ezt a weboldalt, hogy segítsünk a külföldre utazóknak és tanítsuk meg őket megtervezni és megszervezni az utazásaikat, hogy azok az általuk elvárt minőségben és színvonalon, a saját igényeikre, elvárásaikra szabott tartalommal és programokkal, de az elérhető legjobb áron (ár/érték arányon) valósuljanak meg. A TripMiner.com elindításával egy több, mint tíz éve – az egyik utazásom megszervezése közben – megálmodott, de azóta is hiánypótló, a legújabb utazási trendeket erősítő és kiszolgáló weboldal és szolgáltatás kelt életre és kezdte meg működését.

 

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden külföldre utazónak nagy segítség lenne, ha az utazásaik tervezése, szervezése során hiteles és pártatlan helyről kapnának utazási, foglalási tanácsot és segítséget, ezért a weboldalunkon közzétesszük azt a több évtized alatt kialakított és tökéletesített módszertant, mellyel bejártuk a világot és eljutottunk a világ szinte összes szegletébe, sokszor megdöbbentően kedvező áron miközben a legjobb, legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat vettük igénybe.

 

Számtalan utazási és foglalási tanácsot, tippet, ötletet, lehetőséget, linket, trükköt osztunk meg azokkal, akik feliratkoznak a hírlevelünkre és rendszeresen látogatnak, követnek minket, de azoknak is segíteni szeretnénk, akiknek nincs idejük napokat/heteket eltölteni, egy minden részletében kidolgozott, saját külföldi utazás megtervezésével, összeállításával. Látogatóinknak a leghasznosabbnak tartott (alap)foglaló oldalak bemutatásán túl  három olyan egyedülálló utazási tanácsadó szolgáltatást is nyújtunk, mellyel elérhetik hogy az általuk tervezett utazás teljesen rájuk, a családjukra, az útitársaikra, azaz az ő igényeikre, elvárásaikra legyen szabva és az utazásaikat az elérhető legjobb áron valósítsák meg.

 

…és honnan jött a TripMiner.com ötlete, valamint az alapjául szolgáló tudás és tapasztalat?

 

Mikor 14 éves koromban egy véletlen folytán leszállt a repülőgépünk Abidjan-ban, Elefántcsontpart akkori fővárosában, megkértem a pilótát, hogy hadd menjek le a reptér betonjára és hadd érintsem a lábammal ezen ország „földjét” is. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy ha “nagy leszek” utazási élményeket, kalandokat fogok „gyűjteni” és szeretnék a Világ minél több országába eljutni, minél több várost, tájat, nevezetességet megnézni és minél több embert, népet, szokást megismerni. Igaz, Abidjan-ba azóta sem jutottam vissza (ami késik, az nem múlik…), de közben bejártam szinte az egész világot és hihetetlen mennyiségű utazási élménnyel, kalanddal és persze rengeteg utazás tervezési- és foglalási tapasztalattal, tudással és “know-how”-val lettem gazdagabb.

Mivel nem kevés pénz és felkészülési idő akárcsak pár napra is elutazni valahova, így kikísérleteztem egy olyan utazástervezési, -összeállítási és -foglalási módot, mellyel nagyságrenddel kevesebb összegért jártam be a világ több, mint 140 országát, mintha bármilyen klasszikus utazási iroda szolgáltatását vettem volna igénybe.

 

Ez persze nem azt jelenti, hogy bárhol „útszélén” aludtam volna, hiszen szinte mindig 4-5*-os, a legjobb értékelésű szállodákban laktam, a világ legjobb légitársaságaival utaztam és ahol lehetett (vagy kellett) autót béreltem, de ami a legfontosabb, ezek az utak teljesen rám, illetve a családom, vagy aktuális útitársaim  igényeire, vágyaira, érdeklődésére, szokásaira voltak szabva. Ezek a saját tervezésű és szervezésű utak a lehető legnagyobb szabadságot és rugalmasságot biztosították nekünk, és amellett, hogy a lehető legtöbb látványosságot megnéztük, kipróbáltuk, mellette hatalmasakat pihentünk, ettünk, ittunk, mókáztunk… 😉

 

Az eltelt évek alatt, az így kialakított módszertan és személyes tapasztalat révén, nagyon sok barátnak, ismerősnek segítettem összeállítani és megszervezni az utazásaikat, hogy azok minden eleme rájuk legyen szabva és sokszor több százezer forintot megtakarítva nekik az előzetes kalkulációjukhoz képest. Látva az ő boldogságukat és elégedettségüket, kb. tíz éve döntöttem el, hogy idővel publikussá teszem ezt az évtizedek alatt kialakult utazási módszertant, az ezt megalapozó tudást és tapasztalatot, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon sok ember egyik legnagyobb vágya, hogy minél többet lásson a nagyvilágból, csak ilyen, vagy olyan okok miatt, nem tud, vagy nem mer belevágni. …és tapasztalatom alapján ez soha nem pénzkérdés, hanem elhatározás kérdése.

 

A TripMiner.com weboldallal és tanácsadó szolgáltatásaival szeretnék segíteni Mindenkinek, aki útra szeretne kelni és külföldre szeretne utazni – legyen kezdő utazó, vagy vérprofi megszállott utazási kalandor. Ezért iratkozz fel a hírlevelünkre, kövesd a blogunkat és rendszeresen látogasd és használd a weboldalunkat, ha a legjobb utazási lehetőségekre, legújabb ötletekre, naprakész foglalási tippekre, megoldásokra és trükkökre, de nem utolsó sorban a személyes preferenciáidra, céljaidra, elvárásaidra és költségkeretedre szabott minőségi, és ár/érték arányban a legjobb külföldi utazási megoldásokra vagy kíváncsi.

 

Utazz csak egy hátizsákkal, vagy mindig első osztályon; couchsurf-ölj, vagy keresd a luxust minden szolgáltatásban (szállás, étkezés, autóbérlés, stb.) ugyanúgy tudunk Neked segíteni, csak böngészd és használd a weboldalunk minden oldalát és élj a szolgáltatásainkkal!

 

Inspirálódj, tervezz, majd készülj fel alaposan az útra és járd be a világot! Ha elakadtál, vagy bizonytalan vagy a tervezésben, esetleg racionalizálni és/vagy spórolni szeretnél, de úgy, hogy az ne menjen a minőség, a mennyiség és a tartalom rovására, bátran kérj tőlünk segítséget, mert meg fogsz lepődni, milyen sok módon teheted sokkal személyedre szabottabbá, tartalmasabbá és – ugyanolyan színvonal mellett – olcsóbbá az utazásod!

 

Kalandra fel és Bon voyage,

 

Práth Károly, TripMiner.com alapító

Az elmúlt 30 évben az alábbi helyeken jártam (lásd fenti térkép)

Európa (48)

Albánia
Andorra
Ausztria
Bosznia
Belgium
Bulgária
Ciprus
Csehország
Dánia
Dnyesztermenti Köztársaság
Egyesült Királyság
Észak Macedónia (korábban Makedónia)
Észtország
Fehéroroszország
Finnország
Franciaország
Gibraltár
Görögország
Hollandia

Horvátország
Írország
Izland
Lengyelország
Lettország
Liechtenstein
Litvánia
Luxemburg
Magyarország
Málta
Moldova
Monaco
Montenegro
Németország
Norvégia
Olaszország
Oroszország
Portugália
Románia
San Marino
Spanyolország
Svájc
Svédország
Szerbia
Szlovákia
Szlovénia
Törökország
Ukrajna
Vatikán

Afrika (16)

Algéria
Benin
Botswana
Dél-afrikai Köztársaság
Egyiptom
Elefántcsontpart
eSwatini (korábban Szváziföld)
Marokkó
Mozambik
Namíbia
Nigéria
Seychelles-szigetek
Togo
Tunézia
Zambia
Zimbabve

Ázsia (28)

Bahrein
Brunei
Burma
Dél-Korea
Egyesült Arab Emírségek
Fülöp-szigetek
Hong Kong
India
Indonézia
Izrael
Japán
Jordánia
Kambodzsa
Katar
Kína
Kuvait
Laosz
Libanon
Makaó
Malajzia
Maldív-szigetek
Omán
Palesztina

Sri Lanka
Szingapúr
Szíria
Thaiföld
Vietnam

Ausztrália (4)

Ausztrália
Fidzsi-szigetek
Szamoa
Új-Zéland

Észak- és Közép-Amerika (33)

Amerikai Virgin-szigetek
Anguilla
Aruba
Bahama-szigetek
Barbados
Belize
Bermuda
Bonaire
Brit Virgin-szigetek
Costa Rica
Curacao
Dominika
Dominikai Köztársaság
El Salvador
Grenada
Guadeloupe
Guatemala
Honduras
Jamaica
Kajmán-szigetek
Kanada
Kuba
Martinique
Mexikó

Nicaragua

Panama
Puerto Rico
Saint-Martin
Saint Lucia
Sint Marteen
Trinidad and Tobago
Turks and Caicos
USA

Dél-Amerika (9)

Argentína
Bolívia
Brazília
Chile
Ecuador
Kolumbia
Peru
Paraguay
Uruguay

Már megszűnt országok (4)

Csehszlovákia

Jugoszlávia
NDK
NSZK

Szolgáltatásaink

Utazási tippjeink, ötleteink...

Hasznos infók, tippek, trükkök...

menü bezárása