A legtöbbet igénybevett légitársaságok poggyászszabályzata

Szerző: TripMiner.com, olvasási idő: 4-5 perc

Az elmúlt pár évben nagyon megváltozott a légitársaságok árképzési politikája, így ha repülőjegyet vásárolunk, már nem elegendő csak a repülőjegyárakat nézni és azokat összehasonlítani. Ennek oka, hogy a legtöbb esetben nem poggyász nélkül utazunk, – pláne nem a tengeren túlra – hanem kénytelenek vagyunk magunkkal vinni egy, kettő, három kisebb/nagyobb bőröndöt, táskát, kézi poggyászt  is, amiknek szállítási díja akár többszöröse is lehet a repülőjegynek.

Ezért a legoptimálisabb repülőjegy kiválasztása során célszerű olyan metakeresőket (is!) használni, melyen be tudjuk állítani, hogy hány darab és milyen típusú poggyásszal utazunk (pl. Kayak), mert így elkerülhetjük, hogy csak a foglalás véglegesítésekor derüljön ki számunkra, hogy az általunk legjobbnak tartott repülőjegy tulajdonképpen messze nem a legjobb. Hiszen ha magunkkal viszünk akár egy darab feladott poggyászt is, úgy akár 200EURO-val is drágább lehet a repülőjegyünk teljes költsége.

Ezért nagyon körültekintően kell eljárnunk, ha a legjobb árú repülőjegyet szeretnénk megvenni, mert képben kell lennünk a szóbajövő légitársaságok poggyászszabályzatával, azok feltételrendszerével és áraival is.

Ebben segít a lenti lista, amiben összegyűjtöttük azon légitársaságok poggyászszabályzatait, melyekre – meglátásunk szerint – a magyar utazóknak leginkább szükségük lehet. Ha – esetleg – kihagytuk volna valamely  rendszeresen igénybevett légitársaságot, úgy kérjük, jelezzétek és ezekkel is kiegészítük ezt a nagyon hasznos listát.

Ezek a blogcikkek is érdekesek lehetnek Neked...

menü bezárása