fbpx

Üzbegisztán – Türkmenisztán körutazás

13 nap, 11 éjszaka 4-5*-os, magas utasértékelésű hotelekben, két fő esetén

irányár kb. 580.000Ft/főtől

 egy hasonló paraméterű és tartamú, utazási iroda által szervezett és meghirdetett, csoportos utazás átlagára kb. 795.000Ft/fő (!)

A mi utazási és foglalási módszerünkkel
kb. 25-30%-kal kedvezőbb áron élheted át ezt a teljesen Rád szabott, a Te elvárásaid alapján felépített és összeállított utazást,

mintha egy hasonló, de kötött indulási dátumú és hosszúságú, utazási iroda által meghirdetett, szervezett útra fizetnél be

Ha számodra nem fontos a 4-5*-os szállás és kivárod az akciós repülőjegyeket, úgy akár 530.000Ft/főtől is megvalósíthatod ezt az utazást

 • nemzetközi repülőjegy (Budapest – Taskhent és Ashgabat – Budapest) illetékkel, adókkal, csomagdíjjal, étkezéssel és ideális átszállással
 • 11 éjszakára szállás 4-5*-os, magas értékelésű hotelekben, kétágyas elhelyezéssel, reggelivel
 • az út során az egyes országokon belül helyi Tour operatorral utazunk hét napon keresztül, míg előtte/utána két-két napot tölthetsz el a két fővárosban
 • Taskhent-Samarkand expressz vonat
 • az út során számos várost és látványosságot keresünk majd fel, pl., Szamarkandban Guri Emír, Timur Lenk sírja, Bibi Khanum mecset; Bukharaban Szamanidák mauzóleumot és Jób forrása oázis múzeumot, Khívában karavánszerájokat és különböző mecseteket láthatunk, míg Türkmenisztánban láthatjuk a Kara-kum sivatagot, azaz Pokol kapuját, a Damla oázist, Jygyldyk Bazárt, a türkmén szőnyegmúzeumot és még sok minden más érdekességet.
 • a fenti helyszíneken, városokban számtalan nevezetességet nézünk meg, köztük a leghíresebbeket, pl.,egy középkori főtér felkeresése Regisztán-ban, séta a Char Minar minaretnél, Kara-kum sivatag belső vidékének felkeresése, ahol a Shasenem erőd romjait láthatjuk.
 • a megadott ár, a csúcsidőszakokat (pl. Karácsony) leszámítva egész évben érvényes, de az egyedi igényeid, elvárásaid akár lefelé, akár felfelé módosíthatják az utazásod végső költségét.

Amennyiben ezen utazásod megtervezésére és összeállítására minket kérsz meg, garantáljuk, hogy azt minden részletében Rád szabjuk, azaz a Te elvárásaid, céljaid, igényeid alapján a legmagasabb ár/érték arányú utazást  állítjuk Neked össze úgy, hogy az utazásra szánt költségkeretedből az elérhető legmagasabb szolgáltatást és a legtöbb programot, élményt fogod kapni és mindezt az általunk ismert és elérhető legkedvezőbb áron.

Üzbegisztáni, Türkmenisztáni pillanatképek

Ázsia-Üzbegisztán-Kyzylkum sivatag-Ayaz Kala erőd romjai
Ázsia-Üzbegisztán-Ustyurt fennsík
Ázsia-Üzbegisztán-Mizdakhan-Csempézett épület belső
Ázsia-Üzbegisztán-Aktumsuk-hegység közelében-Karakalpakstan-Hab az Aral-tenger partján
Ázsia-Üzbegisztán-Kyzylkum sivatag
Ázsia-Üzbegisztán-Kyzylkum sivatag-Khorezm erőd
Ázsia-Üzbegisztán-Samarkand-Registan
Ázsia-Türkmenisztán-Üzbegisztán-Tradicionális kalapok
Ázsia-Üzbegisztán-Chimgan hegyek-Buddhista imakendők
Ázsia- Üzbegisztán-Taskent-Híd a folyó felett
Ázsia-Üzbegisztán-Tradicionális kerámiák
Ázsia-Üzbegisztán-Bukhara-Homlokzat
Ázsia-Üzbegisztán-Taskent-Mecset részlet
Ázsia-Üzbegisztán-Aktumsuk-hegység közelében-Hab az Aral-tenger partján
Ázsia-Üzbegisztán-Samarkand-Bibi Khanum Mauzóleum
Ázsia-Türkmenisztán-Ashkhabad piac-Ezüst ékszerek féldrágakővel
Ázsia-Türkmenisztán-Kipchak Mecset
Ázsia-Türkmenisztán-Ashkhabad-hímzett sapkák
Ázsia-Türkmenisztán-Tevék
Ázsia-Türkmenisztán-Ashgabat-Alem Kultúrális Központ
Ázsia-Türkmenisztán-Üzbegisztán-Tradicionális kalapok
Ázsia-Türkmenisztán-Ashkhabad-Palota éjszakai háttérben
Ázsia-Türkmenisztán-Ashkhabad-Piac-Tradicionális kézimunka
Ázsia-Türkmenisztán-Ashkhabad piac-Kézzel készített szőnyegek
Ázsia-Üzbegisztán-hagyományos lapos kenyér
Ázsia-Üzbegisztán-Bukhara-Selyem és fűszer fesztivál
Ázsia-Türkmenisztán-Téglafal Türkmenisztán zászlajával
Ázsia-Türkmenisztán-Akhal mén
Ázsia-Türkmenisztán-Ashkhabad-Szökőkút komplexum
Ázsia-Türkmenisztán-Ustyurt fennsík
Ázsia-Türkmenisztán-Kézi készítésű muszlim imaszőnyeg
Ázsia-Türkmenisztán-Ustyurt fennsík
Ázsia-Türkmenisztán-Geok Depe-Mecset
Ázsia-Türkmenisztán-Ashkhabad-Szökőkút-Napnyugta

 • UNESCO világörökségek közül: Itchan-Kala, Bukhara történelmi központja, Szamarkand – a kultúrák   kereszteződési pontjai (Üzbegisztán), Kunya-Urgench, Nisa pártus erődjei
 • Ezen az útvonalon megnézhető számos látványosságból, nevezetességből, természeti szépségből annyit nézel majd meg, amennyit csak szeretnél, hiszen az utat a Te igényeidre szabva állítjuk össze, így Te döntöd el, hogy a tervezett városok, látványosságok közül (vagy mellett, helyett) miket szeretnél megnézni.
 • Két rövid, kedvcsináló kisfilm Üzbegisztánhoz: az első az ország hivatalos bemutatkozó filmje, míg a második a Lonely Planet Üzbegisztán ajánlója:
 • Ez az utazás – mint bármelyik általunk javasolt, ajánlott út – az egyedi igényeid alapján tetszőlegesen alakítható, bővíthető. pl., keresd fel Türkmenisztánban a  Ancient Merv ókori romjait Mary-ben, vagy a Kunya -Urgench emlékhelyet Kunya-Urgench-ben, stb.
 • Ha van kedved, próbálj ki csak Üzbegisztánra és Türkmenisztánra jellemző élményeket, kalandokat (pl., látogasd meg a Shah-i-Zinda épületegyüttest Szamarkandban, vagy a Citadel Kunya-ark emlékhelyet Khívaában, stb.)
 • Ha megteheted, utazz el minél hosszabb időre és nézz meg minden olyan látnivalót, mely ezekben az országokban Téged érdekel. De ha kedved, látogass el a másik három közép-ázsiai országból (Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Kazahsztán)  amennyibe csak tudsz.
 • Használd ki a repülőjegy “okos” kiválasztásában lévő lehetőségeket, hiszen így – szinte extra költség nélkül – eljuthatsz olyan helyekre, ahova nem biztos, hogy külön elmennél, vagy – külön utazás esetén – nagyon sok pénzbe kerülne. Pl., utazz Üzbegisztánba Moszkván vagy Isztambulon keresztül, így lehetőséged lesz ezeket a városokat is megnézned, vagy indítsd a turnét Kazahsztánból és járd végig az “útbaeső” országokat (Kazahsztán és Kirgizisztán), Ashgabatig.

Ha minket bízol meg az utazásod megtervezésével – az igényeid, elvárásaid, preferenciáid megismerése után – rengeteg ilyen tippet, spórolási lehetőséget mutatunk és sok, a személyedre szabott programot, kalandot, élményt teszünk majd az útitervedbe, hogy egy teljesen Rád szabott utazáson vehess majd részt. A tervezett utad mind hosszában (napok száma), mind időzítésében (mikor szeretnél utazni), mind tartalmában (hogyan utazol, hol laksz, hova mész, mit nézel meg, milyen programon veszel részt, stb.) az igényeidre és a költségkeretedre szabva tervezzük meg.

…és ami a legfontosabb, hogy – a mi módszerünkkel – az itt bemutatott utazást, programokat és élményeket az utazási irodák által szervezett hasonló utak katalógusárainál sokkal kedvezőbb áron tudod megkapni, így átélni és megélni.

 • a reggelin kívüli étkezések. (Az, hogy ki, mit, hol és mennyit szeretne étkezni, egyénfüggő, de kb. napi 6.500Ft-nyi  helyi pénzből már bőségesen meg tudod oldani  az ebéded és a vacsorádat alapszinten.
 • az egyéni programok, extra kalandok, igények költségei (pl., a programban nem szereplő múzeumok, mauzóleumok belépőjegyei, luxus lakosztályban való elhelyezés, hangulatos vacsora egy helyi Michelin csillagos étteremben, stb.). Mivel a mi utazási módszerünk lényege a személyreszabottság, így ezekből annyit próbálsz ki/veszel igénybe, amennyit szeretnél és amennyit az utazási költségkereted enged, így csak jelezd ezen igényeidet, és mi az utazásod/útiterved részéve tesszük ezeket is.
 • poggyász- és balesetbiztosítás (nagyon fontos, hogy minden külföldre utazónak legyen ilyen biztosítása, de mivel ez a biztosítás nagyon sok hitel/bankkártyához alapszolgáltatásként jár, így ezt a biztosítást mindig az egyedi igények, elvárások alapján kell megkötni
 • útlemondási biztosítás (mindenkinek ajánljuk megkötni, hiszen – ne legyen ilyen, de sajnos  – bármikor megtörténhet, hogy a már részben, vagy egészben lefoglalt és kifizetett utat, le kell mondani)
 • ajándékok, “vásárfia”, költőpénz

 

További ázsiai útjaink, útiterveink

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása