fbpx

Utazás Mongóliába és a Bajkál-tó vidékére

15 nap, 13 éjszaka 4-5*-os, magas utasértékelésű hotelekben, két fő esetén

irányár kb. 490.000Ft/főtől

 egy hasonló paraméterű és tartamú, utazási iroda által szervezett és meghirdetett, csoportos utazás átlagára kb. 1.196.000Ft/fő (!)

A mi utazási és foglalási módszerünkkel
kb. 50-55%-kal kedvezőbb áron élheted át ezt a teljesen Rád szabott, a Te elvárásaid alapján felépített és összeállított utazást,

mintha egy hasonló, de kötött indulási dátumú és hosszúságú, utazási iroda által meghirdetett, szervezett útra fizetnél be

Ha számodra nem fontos a 4-5*-os szállás és kivárod az akciós repülőjegyeket, úgy akár 360.000Ft/főtől is megvalósíthatod ezt az utazást

 • 2020. július 15-től a Magyar Kormány – több más európai országhoz hasonlóan –  szigorított a beutazási (magyarok szempontjából hazautazási) szabályokon, így ezen előírásokat hangsúlyosan javasolt figyelembevenni azon döntés meghozatala során, hogy elutazol-e a jelen útitervben / utazásban megnevezett országba/régióba/városokba vagy sem.
 • A hatályba lépett új előírások még nem jelentik azt, hogy semmi esetre se utazz külföldre, de azt igen, hogy nagyon-nagyon gondold át, hogy mit vállalsz és miként tudod a lehető legjobban bebiztosítani Magad és az utazásod. Ha szeretnéd, segítünk Neked ebben dönteni és ha az utazás mellett döntesz, javaslatot teszünk, hogy mit hogyan csinálj! (Olvass tovább a részletekért!)
 • Ha az utazás mellett döntesz, legyél nagyon óvatos, körültekintő és előre gondolkodó, mert sem a betegség ellenszere, sem a védőoltás nincs még meg, így a járványveszély sem múlt még el! Sőt! A Világ legtöbb országában (újra) rohamosan emelkedik az új megbetegedések száma és szinte naponta dönt rekordokat, így az érintett országok kormányai napról napra egyre szigorúbb utazási és egészségügyi korlátozásokat vezetnek be.
 • A konkrét úticél/úti terv összeállítása során mindig vedd figyelembe az adott ország beutazási-, illetve az onnan történő hazautazásra vonatkozó magyar beutazási és karanténszabályokat is (részletekhez KATT IDE)!
 • Ezek mellett, szintén vedd figyelembe az utazásodra vonatkozó általános utazási előírásokat (pl., EU-s, repülésügyi, biztosítási és biztonsági) és a célországra vonatkozó egészségügyi- és járványmegelőzési előírásokat, szabályokat is!
 • Mivel most már teljesen másképp, és eddig nem alkalmazott, új prioritásokkal, szempontokkal kell külföldi utazást tervezni és összeállítani, mint a járvány előtt, így ha szeretnéd nagyon szívesen segítünk Neked ebben! Ha az igényeidnek, elvárásaidnak mindenben megfelelő, rugalmasan változtatható, alakítható, BIZTONSÁGOS, de mégis egyedi, személyedre szabott külföldi utazást szeretnél – az elérhető legjobb áron, úgy  KATT IDE és SEGÍTÜNK!
 • Ezen útitervben, utazásban érintett ország – jelenleg nem látogatható korlátozások nélkül. Ha hazatérsz onnan, karanténba kell vonulnod, vagy negatív koronavírus teszteket kell bemutatnod, ráadásul az érintett országba való beutazás sem lehetséges minden esetben.
 • Fontos és nagyon megszívlelendő tanács, hogy ezen utazásunk célországa/régiója/városa éppen aktuális beutazási szabályairól és a fennálló egészségügyi korlátozásairól, ne csak az utazásod megtervezésekor tájékozódj, hanem folyamatosan és egészen addig, amíg haza nem térsz!
 • Így elkerülheted a helyszíni csalódásokat, kellemetlenségeket és mindig naprakész információid lesznek az aktuális utazási/egészségügyi  helyzetről és azonnal lépni tudsz, ha szükséges! Mi, ehhez, az alábbi hivatalos weboldalakat javasoljuk:
  • A Magyar Külügyminisztérium hivatalos weboldala, ahol országonként bontásban kapsz beutazási tanácsokat (ITT)
  • A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Timatic adatbázisa, ahol térképes keresővel követheted nyomon az egyes országok beutazási szabályait. (ITT)
  • Valamint az EU hivatalos, határnyitásokkal kapcsolatos weboldala, ahol magyar nyelven és nagyon részletesen olvashatsz nemcsak az adott ország beutazási szabályairól, de az utazással kapcsolatos szolgáltatások működéséről és az adott ország egészségügyi/biztonsági előírásairól is. (ITT)
 • A koronavírus-járvány miatti tényleges utazások/nyaralások drasztikusan visszaesése miatt a JELEN ÚTI TERVHEZ, UTAZÁSHOZ FENT MEGADOTT ÁR, HANGSÚLYOSAN IRÁNYADÓ! Ennek oka, hogy a nemzetközi turizmus mielőbbi talpraállítása érdekében minden piaci szereplő (légitársaságok, szállásadók, programszolgáltatók, stb.) hatalmas kedvezményeket adnak, így – bizonyos esetekben – a fent megadottnál jóval kedvezőbb árakat, több szolgáltatást és jobb feltételeket is el lehet érni az egyes szolgáltatóknál. Így, ha érdekes lehet számodra ez az utazás, (vagy egy hasonló utazás ugyanezen országba, régióba), úgy írj nekünk (ITT) és kérd az igényeidre aktualizált egyedi ajánlatunkat!
 • Amennyiben ezzel az utazással kapcsolatban bármilyen egyéb kérdés, kérés felmerül, úgy szintén várjuk az érdeklődésed a hello@tripminer.com e-mail címen és max. egy munkanapon belül segítünk!

 • nemzetközi repülőjegy (Budapest – Irkutszk – Ulaanbaatar – Irkutszk – Budapest) illetékkel, adókkal, csomagdíjjal, étkezéssel és ideális átszállással
 • 13 éjszakára szállás 4-5*-os, magas értékelésű hotelekben, kétágyas elhelyezéssel, reggelivel
 • az út során az egyes országokon belül  vonattal, bérelt autó sofőrrel (5 nap UlanBaatar, 3 nap Irkutszk) helyenként taxival utazunk annak megfelelően, hogy melyik a legmegfelelőbb/legideálisabb számunkra
 • az út során számos várost, nevezetességet és nemzeti parkot keresünk majd fel, pl., Irkutszk, Lisztvjanka, Talci skanzen, Bajkál Múzeum, Huzsir falu, Sámán szikla, Hoboy fok, Kurikan fal, Ulánbátor, Hustai Nemzeti Park, Erdene Zuu Khid, Khar Balgas romok, Cecerleg, Bulgan uul szikla, stb.
 • a fenti helyszíneken, városokban számtalan nevezetességet nézünk meg, köztük a leghíresebbeket, pl., Mongol Els mozgó homokdűnéi, Olkhon-sziget (Bajkál-tó), Karakorum sivatag, Erdene Zuu Khid, ami Mongólia legfontosabb buddhista központja, Dzsingiz Kán Központ, stb.
 • a megadott ár, a csúcsidőszakokat (pl. Karácsony) leszámítva egész évben érvényes, de az egyedi igényeid, elvárásaid akár lefelé, akár felfelé módosíthatják az utazásod végső költségét.

Amennyiben ezen utazásod megtervezésére és összeállítására minket kérsz meg, garantáljuk, hogy azt minden részletében Rád szabjuk, azaz a Te elvárásaid, céljaid, igényeid alapján a legmagasabb ár/érték arányú utazást  állítjuk Neked össze úgy, hogy az utazásra szánt költségkeretedből az elérhető legmagasabb szolgáltatást és a legtöbb programot, élményt fogod kapni és mindezt az általunk ismert és elérhető legkedvezőbb áron.

Mongóliai pillanatképek

Ázsia-Türkmenisztán-Üzbegisztán-Tradicionális kalapok
Ázsia-Mongólia-Magányos fiatal növény a sivatagban
Ázsia-Mongólia-Khubsugul tó partja-Színes imazászlók
Ázsia-Mongólia-Az Arany Sas fesztivál mongol lovai
Ázsia-Mongólia-Tsaatan vagy Dukha (Rénszarvas) emberek
Ázsia-Mongólia-Rénszarvas
Ázsia-Mongólia-Nomád ember lóháton
Ázisa-Mongólia-Piros jurta tető
Ázsia-Mongólia-Rénszarvas a hóban
Ázsia-Mongólia-Tevék a téli tájon
Ázsia-Mongólia-Kisfiú rénszarvast vezetve, hagyományos öltözékben
Ázsia-Mongólia-Kvövsgöl-Ember a jégen
Ázsia-Mongólia-Mongol férfi kukucskál a jurtából
Ázsia-Mongólia-Kazah sas vadászok
Ázsia-Mongólia-Gobi sivatag
Ázsia-Mongólia-Kazah sas vadász
Ázsia-Mongólia-Dazhao kolostor-Buddhista sztúpák
Ázsia-Mongólia-Ullanbaator-Jurták új konstrukcióban
Ázsia-Mongólia-Kazah sas vadász
Ázsia-Mongólia-Gobi sivatag
Ázsia-Mongólia-Buddhista templom-Tetőrészlet
Ázsia-Mongólai-Ulaanbaatar-Modern lakóház
Ázsia-Mongólia-Ulaanbaatar
Ázsia-Mongólia-Hovsgol tó-Hagyományos jurták
Ázsia-Mongólia-Ulaanbaatar
Ázsia-Mongólia-Ulaanbaatar
Ázsia-Molngólia-Ulaanbaatar-Bogd Khan Winter Palace

 • UNESCO világörökségek közül: Uvsz Núr-medence, az Uvsz sóstó vízgyűjtő területe, Orchon-völgy, Mongol-Altaji sziklarajzok együttese
 • Ezen az útvonalon megnézhető számos látványosságból, nevezetességből, természeti szépségből annyit nézel majd meg, amennyit csak szeretnél, hiszen az utat a Te igényeidre szabva állítjuk össze, így Te döntöd el, hogy a tervezett városok, látványosságok közül (vagy mellett, helyett) miket szeretnél megnézni.
 • Két rövid, kedvcsináló  kisfilm Mongóliához: az első, az ország hivatalos bemutatkozó filmje, míg a második a Lonely Planet Mongólia ajánlója:

Ilyen egyszerűen működik...

Keress, vagy találj (ki) egy utat/úti célt

Ellenőrizd le az árát

Kérj segítséget, utazási tanácsot

Szabd magadra az utad velünk

Ez az álmodozás, tervezés időszaka. Nézz körül a Net-en és inspirálódj, hallgasd szájtátva a barátaid élménybeszámolóit, nézd meg az utazási irodák ajánlatait, vagy olvass, szörfölj a Neten és találd ki, hogy hova szeretnél elutazni, vagy elvinni a családod. 

Ha megvan, kérj rá (gyűjts be) jó sok árat, nézd meg tüzetesen, mit tartalmaznak és válaszd ki belőlük a Neked leginkább tetszőt. Biztos lehetsz benne, hogy akitől kapod azt fogja mondani, hogy az ajánlata „csak ma, csak most, csak Neked” szól, de ez nem igaz, ne dőlj be neki és nézelődj tovább, eltéve a tarsolyodba a Neked valamilyen módon tetsző (jó ár, jó a tartalom, a program, stb.) ajánlatot! 

Több száz úttal a hátunk mögött tudjuk, hogy egy adott utat, nagyjából bármikor ugyanolyan feltételekkel össze lehet állítani és leszámítva a szezonos áringadozásokat, többé-kevésbe ugyanolyan összegből lehet kihozni őket, feltéve, ha tudod, hogy mit, hol kell foglalni, hogyan és mikor. …és, mi ezt tudjuk, ebben tudunk Neked segíteni.

Mivel van már a tarsolyodban egy kiválasztott (Neked tetsző út), így nincs más dolgod, mint leellenőrizni, hogy ugyanazt (vagy jobbat), nem tudsz-e kedvezőbb feltételekkel foglalni/befizetni. 

Ezt az ellenőrzést megteheted saját Magad is, ha tudod, hogy hol kell és mit(!) ellenőrizni, de mi is szívesen segítünk Neked egy kis összegért cserébe. A honlapunkon megtalálod a legnagyobb árösszehasonlító weboldalakat, így ezek áraiból már tudsz tájékozódni, de ha nem igazodsz el ezek között, vagy szeretnél többet, jobbat, tartalmasabbat, kedvezőbb árat elérni, úgy kérdezz meg minket az utadról és annak általad kapott áráról. Erről a szolgáltatásunkról itt olvashatsz bővebben.

Ha kiderült számodra, hogy van jobb lehetőség, mint, amit kaptál, akkor három dolgot tehetsz.

1. Lefoglalod/befizeted a drágább utat, mert… . Azt nem tudjuk, ez miért lenne jó Neked, de ez is egy lehetőség. 😊 

2. Az oldalunkon található foglaló oldalak valamelyikén lefoglalod a kedvezőbb, általad jobbnak ítélt utat.

 Ez már egy racionális döntés, de van egy harmadik út is, hogy kérj egy kis segítséget szakértőinktől és mi egy telefonos konzultáció keretében segítünk tippeket adni, hogy hogyan  tudod tovább optimalizálni, Magadra szabni az általad tervezett, kitalált utat, utazást és miként tudod tovább csökkenteni, racionalizálni annak költségét, több tartalommal megtölteni és jobb ár/érték arányon utazni . Ezen szolgáltatásunkról itt olvashatsz bővebben.

és ha úgy érzed, hogy a lehető leginkább személyedre, családodra, az elvárásaidra szabott utat szeretnéd megvalósítani, a lehető legjobb áron és módon, akkor vedd igénybe utazás optimalizáló szolgáltatásunkat itt  és mi kimaxoljuk a tervezett utazásod tartalmát, élményfaktorát és megadjuk, hogy hol és miként tudod ezt a lehető legjobb áron befoglalni, befizetni. Nagyon nehéz a rendelkezésedre álló összes utazási lehetőséget, típust, módot, stb. egy keresőben bemutatni, (pedig tudjuk, hogy mindenki, mindent azonnal tudni szeretne tudni, látni), de mivel egy személyreszabott utat kb. 70-100 szempont alapján kell összetenni és kb. 200-250 weboldal állandóan változó kínálatával kell naprakészen képben lenni ehhez, azért készítettünk egy irányadó keresőt (link), melyben láthatod, hogy a Magyarországról legnépszerűbb utakat, utazásokat különböző módon, színvonalon kb. mekkora alapösszegből lehet a mi módszerünkkel megvalósítani. Böngész ebben a témában és ha az általad választott utazásra szóló árad ennél nagyobb, úgy próbáld ki az utazásoptimalizáló szolgáltatásunk (link) és élj a lehetőséggel, hogy sokkal olcsóbban, sokkal tartalmasabb utazáson vehetsz részt!

 • Ez az utazás – mint bármelyik általunk javasolt, ajánlott út – az egyedi igényeid alapján tetszőlegesen alakítható, bővíthető (pl., ha szereted a természetet és szeretsz túrázni, feltétlenül látogasd meg az Altai Tavan Bogd National Park-ot Olgiy-ben.)
 • Ha van kedved, próbálj ki csak Mongóliára jellemző élményeket, kalandokat (pl., keresd fel a Gorkhi-terej National Park-ot Ulabatar-ban), vagy a csodás parkokban és völgyekben gazdag Yolin Am-ot Dalanzadgad-ban, vagy aludj egy jurtában, lovagolj a sivatagban, stb.)
 • Ha megteheted, utazz el minél hosszabb időre és nézz meg minden olyan látnivalót, mely Téged érdekel. Ha van kedved túrázz sokat, akár Oroszországban, akár Mongóliában, de akár Kínában is eltölthetsz egy kis időt.
 • Használd ki az interkontinentális repülőjegy “okos” kiválasztásában lévő lehetőségeket, hiszen így – szinte extra költség nélkül – eljuthatsz olyan helyekre, ahova nem biztos, hogy külön elmennél, vagy – külön utazás esetén – nagyon sok pénzbe kerülne. Pl., utazz ide Moszkván, vagy Pekingen keresztül, így lehetőséged lesz ezen városokat is bejárni, megismerni.

Ha minket bízol meg az utazásod megtervezésével – az igényeid, elvárásaid, preferenciáid megismerése után – rengeteg ilyen tippet, spórolási lehetőséget mutatunk és sok, a személyedre szabott programot, kalandot, élményt teszünk majd az útitervedbe, hogy egy teljesen Rád szabott utazáson vehess majd részt. A tervezett utad mind hosszában (napok száma), mind időzítésében (mikor szeretnél utazni), mind tartalmában (hogyan utazol, hol laksz, hova mész, mit nézel meg, milyen programon veszel részt, stb.) az igényeidre és a költségkeretedre szabva tervezzük meg.

…és ami a legfontosabb, hogy – a mi módszerünkkel – az itt bemutatott utazást, programokat és élményeket az utazási irodák által szervezett hasonló utak katalógusárainál sokkal kedvezőbb áron tudod megkapni, így átélni és megélni.

 • a reggelin kívüli étkezések. (Az, hogy ki, mit, hol és mennyit szeretne étkezni, egyénfüggő, de kb. napi 3.000Ft-nyi  helyi pénzből már bőségesen meg tudod oldani  az ebéded és a vacsorádat alapszinten.
 • az egyéni programok, extra kalandok, igények költségei (pl., lovaglás és tevegelés költsége, hangulatos burját vacsora egy helyi étteremben, vagy szállás egy luxus jurtában, stb.). Mivel a mi utazási módszerünk lényege a személyreszabottság, így ezekből annyit próbálsz ki/veszel igénybe, amennyit szeretnél és amennyit az utazási költségkereted enged, így csak jelezd ezen igényeidet, és mi az utazásod/útiterved részéve tesszük ezeket is.
 • poggyász- és balesetbiztosítás (nagyon fontos, hogy minden külföldre utazónak legyen ilyen biztosítása, de mivel ez a biztosítás nagyon sok hitel/bankkártyához alapszolgáltatásként jár, így ezt a biztosítást mindig az egyedi igények, elvárások alapján kell megkötni
 • útlemondási biztosítás (mindenkinek ajánljuk megkötni, hiszen – ne legyen ilyen, de sajnos  – bármikor megtörténhet, hogy a már részben, vagy egészben lefoglalt és kifizetett utat, le kell mondani)
 • ajándékok, “vásárfia”, költőpénz

 

További ázsiai útjaink, útiterveink

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása