fbpx

Utazás Dél-Kínába és Tibetbe

14 nap, 11 éjszaka 4-5*-os, magas utasértékelésű hotelekben, két fő esetén

irányár kb. 670.000Ft/főtől

egy hasonló paraméterű és tartamú, utazási iroda által szervezett és meghirdetett, csoportos utazás átlagára kb. 1.000.000Ft/fő (!)

A mi utazási és foglalási módszerünkkel
kb. 30-35%-kal kedvezőbb áron élheted át ezt a teljesen Rád szabott, a Te elvárásaid alapján felépített és összeállított utazást,

mintha egy hasonló, de kötött indulási dátumú és hosszúságú, utazási iroda által meghirdetett, szervezett útra fizetnél be

Ha számodra nem fontos a 4-5*-os szállás és kivárod az akciós repülőjegyeket, úgy akár 600.000Ft/főtől is megvalósíthatod ezt az utazást

 • 2020. július 15-től a Magyar Kormány – több más európai országhoz hasonlóan –  szigorított a beutazási (magyarok szempontjából hazautazási) szabályokon, így ezen előírásokat hangsúlyosan javasolt figyelembevenni azon döntés meghozatala során, hogy elutazol-e a jelen útitervben / utazásban megnevezett országba/régióba/városokba vagy sem.
 • A hatályba lépett új előírások még nem jelentik azt, hogy semmi esetre se utazz külföldre, de azt igen, hogy nagyon-nagyon gondold át, hogy mit vállalsz és miként tudod a lehető legjobban bebiztosítani Magad és az utazásod. Ha szeretnéd, segítünk Neked ebben dönteni és ha az utazás mellett döntesz, javaslatot teszünk, hogy mit hogyan csinálj! (Olvass tovább a részletekért!)
 • Ha az utazás mellett döntesz, legyél nagyon óvatos, körültekintő és előre gondolkodó, mert sem a betegség ellenszere, sem a védőoltás nincs még meg, így a járványveszély sem múlt még el! Sőt! A Világ legtöbb országában (újra) rohamosan emelkedik az új megbetegedések száma és szinte naponta dönt rekordokat, így az érintett országok kormányai napról napra egyre szigorúbb utazási és egészségügyi korlátozásokat vezetnek be.
 • A konkrét úticél/úti terv összeállítása során mindig vedd figyelembe az adott ország beutazási-, illetve az onnan történő hazautazásra vonatkozó magyar beutazási és karanténszabályokat is (részletekhez KATT IDE)!
 • Ezek mellett, szintén vedd figyelembe az utazásodra vonatkozó általános utazási előírásokat (pl., EU-s, repülésügyi, biztosítási és biztonsági) és a célországra vonatkozó egészségügyi- és járványmegelőzési előírásokat, szabályokat is!
 • Mivel most már teljesen másképp, és eddig nem alkalmazott, új prioritásokkal, szempontokkal kell külföldi utazást tervezni és összeállítani, mint a járvány előtt, így ha szeretnéd nagyon szívesen segítünk Neked ebben! Ha az igényeidnek, elvárásaidnak mindenben megfelelő, rugalmasan változtatható, alakítható, BIZTONSÁGOS, de mégis egyedi, személyedre szabott külföldi utazást szeretnél – az elérhető legjobb áron, úgy  KATT IDE és SEGÍTÜNK!
 • Ezen útitervben, utazásban érintett ország – jelenleg nem látogatható korlátozások nélkül. Ha hazatérsz onnan, karanténba kell vonulnod, vagy negatív koronavírus teszteket kell bemutatnod, ráadásul az érintett országba való beutazás sem lehetséges minden esetben.
 • Fontos és nagyon megszívlelendő tanács, hogy ne csak az utazásod megtervezésekor tájékozódj ezen utazás célországa és régiói/városai éppen aktuális beutazási szabályairól és a fennálló egészségügyi korlátozásairól, hanem napi szinten, egészen addig, amíg haza nem érsz!
 • Így elkerülheted a helyszíni csalódásokat, kellemetlenségeket és mindig naprakész információid lesznek az aktuális utazási/egészségügyi  helyzetről és azonnal lépni tudsz, ha szükséges! Mi, ehhez, az alábbi hivatalos weboldalakat javasoljuk:
  • A Magyar Külügyminisztérium hivatalos weboldala, ahol országonként bontásban kapsz beutazási tanácsokat (ITT)
  • A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Timatic adatbázisa, ahol térképes keresővel követheted nyomon az egyes országok beutazási szabályait. (ITT)
  • Valamint az EU hivatalos, határnyitásokkal kapcsolatos weboldala, ahol magyar nyelven és nagyon részletesen olvashatsz nemcsak az adott ország beutazási szabályairól, de az utazással kapcsolatos szolgáltatások működéséről és az adott ország egészségügyi/biztonsági előírásairól is. (ITT)
 • A koronavírus-járvány miatti tényleges utazások/nyaralások drasztikusan visszaesése miatt, a JELEN ÚTI TERVHEZ FENT MEGADOTT ÁR, HANGSÚLYOSAN IRÁNYADÓ! Ennek oka, hogy a nemzetközi turizmus mielőbbi talpraállítása érdekében minden piaci szereplő (légitársaságok, szállásadók, programszolgáltatók, stb.) hatalmas kedvezményeket adnak, így – bizonyos esetekben – a fent megadottnál árnál jóval kedvezőbb árakat, több szolgáltatást és jobb feltételeket is el lehet érni az egyes szolgáltatóknál. Így, ha érdekes lehet számodra ez az utazás, (vagy egy hasonló utazás ugyanezen országba, régióba), úgy írj nekünk (ITT) és kérd az igényeidre aktualizált egyedi ajánlatunkat!
 • Amennyiben ezzel az utazással kapcsolatban bármilyen egyéb kérdés, kérés felmerül, úgy várjuk érdeklődésed a hello@tripminer.com e-mail címen és max. egy munkanapon belül válaszolunk!

 • nemzetközi repülőjegy (Budapest – Chengdu (Kína) – Budapest) illetékkel, adókkal, csomagdíjjal, étkezéssel és ideális átszállással
 • belső repülőjegy: Chengdu – Lijiang; Kunming – Lhasza; Lhasza – Chengdu
 • 11 éjszakára szállás 4-5*-os, magas utasértékelésű hotelekben, kétágyas elhelyezéssel, reggelivel
 • az út során számtalan dél-kínai várost, nevezetességet és természeti szépséget kereshetünk fel, melyek közül az alábbiakat terveztük bele ebbe az utazásba: Chengdu, Leshan hegység, Elefánt-hegy, Lijiang, Shigu, Kunming, Lhassza (Tibet), Shigatse, Gyantse, Drolma hegy, stb.
 • A belföldi repülőjáratok mellett vonattal, busszal és hajóval közlekedünk az egyes városok között, míg a városokban helyi tömegközlekedéssel (metro, busz), valamint taxival és kisebb turistacsoportokkal (Tibet)
 • a fent felsorolt városokban számtalan nevezetességet nézünk meg, köztük a leghíresebbeket, pl., Kína és a világ legnagyobb Buddha szobrát, a Mahao símúzeumot (Lehan hegység), Wensu kolostort és a Panda Kutató Központot (Csengdu), Lijiang óvárosát, a Fekete-Sárkány-tavat, az Ugró Tigris Kanyont, valamint a csodálatos Potala Palotát Lhásza-ban,
 • a megadott ár, a csúcsidőszakokat (pl. Kínai Holdújév) leszámítva egész évben érvényes, de az egyedi igényeid, elvárásaid akár lefelé, akár felfelé módosíthatják az utazásod végső költségét.

Amennyiben ezen utazásod megtervezésére és összeállítására minket kérsz meg, garantáljuk, hogy azt minden részletében Rád szabjuk, azaz a Te elvárásaid, céljaid, igényeid alapján a legmagasabb ár/érték arányú utazást  állítjuk Neked össze úgy, hogy az utazásra szánt költségkeretedből az elérhető legmagasabb szolgáltatást és a legtöbb programot, élményt fogod kapni és mindezt az általunk ismert és elérhető legkedvezőbb áron.

Dél-Kínai és Tibeti  pillanatképek

 • UNESCO világörökségek közül láthatjuk a Potala Palota történelmi együttesét Lhászában, valamint a Jokhang Templomot és Norbulingka Palotát.
 • Ezen az útvonalon megnézhető számos egyéb látványosságból, nevezetességből, természeti szépségből (teljesség igénye nélkül lásd előző fejezet) annyit nézel majd meg, amennyit csak szeretnél, hiszen az utat a Te igényeidre szabva állítjuk össze, így Te döntöd el, hogy a tervezett városok, látványosságok közül (vagy mellett, helyett) miket szeretnél megnézni.
 • Két rövid, kedvcsináló  kisfilm Tibethez: az első, az ország turisztikai bemutatkozó filmje, míg a második a Lonely Planet Tibet ajánlója:
 • Ez az utazás – mint bármelyik általunk javasolt, ajánlott út – az egyedi igényeid alapján tetszőlegesen alakítható, bővíthető (pl., Chengdu kulináris és kultúrális szempontból is kiemelkedő, de ha szereted az állatokat és különösképpen a pandákat, akkor feltétlenül látogasd meg ugyanitt a Giant Panda Breeding Research Base parkot, és ha már Csengduban jársz, akkor ebédelj meg a Kuanzhai Alley-ben, és emellett élvezd a sétálóutca nyújtotta számtalan vásárlási lehetőséget. Ha elfáradtál akkor bátran használd a Chengdu Metro nagyon hatékony és gyors közlekedési hálózatát, ahol angol nyelven is tudsz tájékozódni, stb.)
 • Ha van kedved, próbálj ki csak Dél-Kínára és Tibetre jellemző élményeket, kalandokat (pl., ha szereted a nyüzsgő városi forgatagot, akkor feltétlenül keresd fel a New Century Global Center-t (Csengdu), de ha nyugalomra vágysz, akkor sétálj egyet a Wangjianglou Parkban. Ha belső csendet és békét is keresel, akkor menj el a Mount Kailash szent zarándokhelyre, (Burang megyében) és felejthetetlen élményben lesz részed, vagy kirándulj el a Nu River-hez (Tibet), vagy Drak Yerpa-hoz, ahonnan csodálatos a kilátás. Ha már ott vagy, akkor nézd meg a Yaowang Mountain Of Lhasa-t, ahonnan a Potala Palota is nagyon jól látható, garantáljuk, hogy életed egyik meghatározó élménye lesz.
 • Ha megteheted, utazz el minél hosszabb időre és nézz meg minden olyan látnivalót, mely érdekel Téged ebben a kínai régióban. De persze nem kell itt “maradnod”, így nagyon kicsi többletköltségből megnézheted Pekinget (pl., Kínai Nagyfal, Tiltott város, stb.), Shanghait (pl., Bund, Maglev Express, stb.) de akár Hongkongot és Makaót is. Sőt, pihend ki az utazás “fáradalmait”  a kínaiak kedvenc nyaralóhelyén Hainan szigetén, Sanya-ban.
 • Használd ki az interkontinentális repülőjegy “okos” kiválasztásában lévő lehetőségeket, hiszen így – szinte extra utazási költség nélkül – eljuthatsz olyan helyekre, ahova nem biztos, hogy külön elmennél, vagy – külön utazás esetén – nagyon sok pénzbe kerülne. Európából a Kínai légitársaságot nyújtják a legkedvezőbb repülőjáratokat Kínába (és az egész régióba), így akár utazhatsz Pekingen, vagy Shanghai-on keresztül is, de nem rossz ötlet egy amszerdami, vagy Abu Dhabi átszállás, amely városokban szintén eltölthetsz pár napot.

Ha minket bízol meg az utazásod megtervezésével – az igényeid, elvárásaid, preferenciáid megismerése után – rengeteg ilyen tippet, spórolási lehetőséget mutatunk és sok, a személyedre szabott programot, kalandot, élményt teszünk majd az útitervedbe, hogy egy teljesen Rád szabott utazáson vehess majd részt. A tervezett utad mind hosszában (napok száma), mind időzítésében (mikor szeretnél utazni), mind tartalmában (hogyan utazol, hol laksz, hova mész, mit nézel meg, milyen programon veszel részt, stb.) az igényeidre és a költségkeretedre szabva tervezzük meg.

…és ami a legfontosabb, hogy – a mi módszerünkkel – az itt bemutatott utazást, programokat és élményeket az utazási irodák által szervezett hasonló utak katalógusárainál sokkal kedvezőbb áron tudod megkapni, így átélni és megélni.

 • a reggelin kívüli étkezések. (Az, hogy ki, mit, hol és mennyit szeretne étkezni, egyénfüggő, de kb. napi 4.000Ft-nyi jüanból már bőségesen meg tudod oldani  az ebéded és a vacsorádat alapszinten.
 • az egyéni programok, extra kalandok, igények költségei (pl., luxus lakosztályban való elhelyezés, magashegyi túrázás egy helyi idegenvezetővel, business repülőjegy, stb.). Mivel a mi utazási módszerünk lényege a személyreszabottság, így ezekből annyit próbálsz ki/veszel igénybe, amennyit szeretnél és amennyit az utazási költségkereted enged, így csak jelezd ezen igényeidet, és mi az utazásod/útiterved részéve tesszük ezeket is.
 • poggyász- és balesetbiztosítás (nagyon fontos, hogy minden külföldre utazónak legyen ilyen biztosítása, de mivel ez a biztosítás nagyon sok hitel/bankkártyához alapszolgáltatásként jár, így ezt a biztosítást mindig az egyedi igények, elvárások alapján kell megkötni
 • útlemondási biztosítás (mindenkinek ajánljuk megkötni, hiszen – ne legyen ilyen, de sajnos  – bármikor megtörténhet, hogy a már részben, vagy egészben lefoglalt és kifizetett utat, le kell mondani)
 • ajándékok, “vásárfia”, költőpénz

 

További ázsiai útjaink, útiterveink

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása