fbpx

Thaiföldi körutazás

14 nap, 12 éjszaka 4-5*-os, magas utasértékelésű hotelekben, két fő esetén

irányár kb. 345.000Ft/főtől

 egy hasonló paraméterű és tartamú, utazási iroda által szervezett és meghirdetett, csoportos utazás átlagára kb. 680.000Ft/fő (!)

A mi utazási és foglalási módszerünkkel
kb. 50%-kal kedvezőbb áron élheted át ezt a teljesen Rád szabott, a Te elvárásaid alapján felépített és összeállított utazást,

mintha egy hasonló, de kötött indulási dátumú és hosszúságú, utazási iroda által meghirdetett, szervezett útra fizetnél be

Ha számodra nem fontos a 4-5*-os szállás és kivárod az akciós repülőjegyeket, úgy akár 245.000Ft/főtől is megvalósíthatod ezt az utazást

 • 2020. július 15-től a Magyar Kormány – több más európai országhoz hasonlóan –  szigorított a beutazási (magyarok szempontjából hazautazási) szabályokon, így ezen előírásokat hangsúlyosan javasolt figyelembevenni azon döntés meghozatala során, hogy elutazol-e a jelen útitervben / utazásban megnevezett országba/régióba/városokba vagy sem.
 • A hatályba lépett új előírások még nem jelentik azt, hogy semmi esetre se utazz külföldre, de azt igen, hogy nagyon-nagyon gondold át, hogy mit vállalsz és miként tudod a lehető legjobban bebiztosítani Magad és az utazásod. Ha szeretnéd, segítünk Neked ebben dönteni és ha az utazás mellett döntesz, javaslatot teszünk, hogy mit hogyan csinálj! (Olvass tovább a részletekért!)
 • Ha az utazás mellett döntesz, legyél nagyon óvatos, körültekintő és előre gondolkodó, mert sem a betegség ellenszere, sem a védőoltás nincs még meg, így a járványveszély sem múlt még el! Sőt! A Világ legtöbb országában (újra) rohamosan emelkedik az új megbetegedések száma és szinte naponta dönt rekordokat, így az érintett országok kormányai napról napra egyre szigorúbb utazási és egészségügyi korlátozásokat vezetnek be.
 • A konkrét úticél/úti terv összeállítása során mindig vedd figyelembe az adott ország beutazási-, illetve az onnan történő hazautazásra vonatkozó magyar beutazási és karanténszabályokat is (részletekhez KATT IDE)!
 • Ezek mellett, szintén vedd figyelembe az utazásodra vonatkozó általános utazási előírásokat (pl., EU-s, repülésügyi, biztosítási és biztonsági) és a célországra vonatkozó egészségügyi- és járványmegelőzési előírásokat, szabályokat is!
 • Mivel most már teljesen másképp, és eddig nem alkalmazott, új prioritásokkal, szempontokkal kell külföldi utazást tervezni és összeállítani, mint a járvány előtt, így ha szeretnéd nagyon szívesen segítünk Neked ebben! Ha az igényeidnek, elvárásaidnak mindenben megfelelő, rugalmasan változtatható, alakítható, BIZTONSÁGOS, de mégis egyedi, személyedre szabott külföldi utazást szeretnél – az elérhető legjobb áron, úgy  KATT IDE és SEGÍTÜNK!
 • Ezen útitervben, utazásban érintett ország – jelenleg nem látogatható korlátozások nélkül. Ha hazatérsz onnan, karanténba kell vonulnod, vagy negatív koronavírus teszteket kell bemutatnod, ráadásul az érintett országba való beutazás sem lehetséges minden esetben.
 • Fontos és nagyon megszívlelendő tanács, hogy ne csak az utazásod megtervezésekor tájékozódj ezen utazás célországa és régiói/városai éppen aktuális beutazási szabályairól és a fennálló egészségügyi korlátozásairól, hanem napi szinten, egészen addig, amíg haza nem érsz!
 • Így elkerülheted a helyszíni csalódásokat, kellemetlenségeket és mindig naprakész információid lesznek az aktuális utazási/egészségügyi  helyzetről és azonnal lépni tudsz, ha szükséges! Mi, ehhez, az alábbi hivatalos weboldalakat javasoljuk:
  • A Magyar Külügyminisztérium hivatalos weboldala, ahol országonként bontásban kapsz beutazási tanácsokat (ITT)
  • A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Timatic adatbázisa, ahol térképes keresővel követheted nyomon az egyes országok beutazási szabályait. (ITT)
  • Valamint az EU hivatalos, határnyitásokkal kapcsolatos weboldala, ahol magyar nyelven és nagyon részletesen olvashatsz nemcsak az adott ország beutazási szabályairól, de az utazással kapcsolatos szolgáltatások működéséről és az adott ország egészségügyi/biztonsági előírásairól is. (ITT)
 • A koronavírus-járvány miatti tényleges utazások/nyaralások drasztikusan visszaesése miatt, a JELEN ÚTI TERVHEZ FENT MEGADOTT ÁR, HANGSÚLYOSAN IRÁNYADÓ! Ennek oka, hogy a nemzetközi turizmus mielőbbi talpraállítása érdekében minden piaci szereplő (légitársaságok, szállásadók, programszolgáltatók, stb.) hatalmas kedvezményeket adnak, így – bizonyos esetekben – a fent megadottnál árnál jóval kedvezőbb árakat, több szolgáltatást és jobb feltételeket is el lehet érni az egyes szolgáltatóknál. Így, ha érdekes lehet számodra ez az utazás, (vagy egy hasonló utazás ugyanezen országba, régióba), úgy írj nekünk (ITT) és kérd az igényeidre aktualizált egyedi ajánlatunkat!
 • Amennyiben ezzel az utazással kapcsolatban bármilyen egyéb kérdés, kérés felmerül, úgy várjuk érdeklődésed a hello@tripminer.com e-mail címen és max. egy munkanapon belül válaszolunk!

 • nemzetközi repülőjegy (Budapest – Bangkok – Budapest) illetékkel, adókkal, csomagdíjjal, étkezéssel és ideális átszállással
 • belföldi repülőjegy: Chiang Rai – Bangkok
 • 12 éjszakára szállás 4-5*-os, magas értékelésű hotelekben, kétágyas elhelyezéssel, reggelivel
 • az utazás teljes hosszára bérelt autó, biztosítással
 • az út során számos nagyvárost, nevezetességet és nemzeti parkot kereshetünk majd fel, pl., Bangkok (Wat Traimi, Arany Buddha templom, Hajnal Templom, Wat Po templom, Nagy Királyi Palota, Smaragd Buddha templom) Ayutthaya (Nyári Palota, Bang Pa In), Krung Si folyó, Wat Phra Sri Sunpetch- az ősi Királyi templom, Wat Yai Mongkol- az álló Buddha és a legnagyobb chedi sztúpa, Wat Mahathat, Wat Rachabura, Sukhotbai (Phra Rrang Sam Yod- a majmok temploma), útközben Kamphaenghet történelmi park, Lumpang (Sukhothai Park, Sri Satchnalai Történelmi Park, Elefánt Központ), Chiang Mai (Wat Phrathad Hariphunchai templom és Chammadhevi Sztúpa, hagyományos Lanna vacsora, Tha Ton templom), Mai Sai (hajózunk a Mea Khong folyón, majd Ópium Múzeum, és Mae sai piac) Doi Tung (Rong Khung buddhista templom), stb.
 • a fenti helyszíneken, városokban számtalan nevezetességet nézhetünk meg és autentikus thai kirándulásokon vehetünk részt, pl., megnézhetjük Thaiföld legszínesebb piacát a Damnoesaduak-i úszópiacot, Kwai folyó híres hídját, a Háború Múzeumát, vagy elefántháton járhatjuk be a dzsungelt, vagy bambuszcsónakokkal utazhatunk Chiang Mai-ban
 • a megadott ár, a csúcsidőszakokat (pl. Karácsony) leszámítva egész évben érvényes, de az egyedi igényeid, elvárásaid akár lefelé, akár felfelé módosíthatják az utazásod végső költségét.

Amennyiben ezen utazásod megtervezésére és összeállítására minket kérsz meg, garantáljuk, hogy azt minden részletében Rád szabjuk, azaz a Te elvárásaid, céljaid, igényeid alapján a legmagasabb ár/érték arányú utazást  állítjuk Neked össze úgy, hogy az utazásra szánt költségkeretedből az elérhető legmagasabb szolgáltatást és a legtöbb programot, élményt fogod kapni és mindezt az általunk ismert és elérhető legkedvezőbb áron.

Thaiföldi pillanatképek

Ázsia-Thaiföld-Mosolygós szerzetes gyerekek elefánttal
Ázsia-Thaiföld-Pang Ung tartomány
Ázsia-Thaiföld-Chiang Mai-Landmark Pagoda
Ázsia-Thaiföld-Nemzeti Park Kanchanaburi-Erawan vízesés
Ázsia-Thaiföld-Phuket-James Bond sziget
Ázsia-Thaiföld-Durian gyümölcs egy helyi farmer kezében
Ázsia-Thaiföld-Ayutthaya Park-Buddha fej szobor a fa gyökerei között

 • UNESCO világörökségek közül az alábbiakat lesz lehetőséged megnézni: Sukhothai ill. Ayutthaya történelmi városa, és ezen városokhoz csatlakozó történelmi települések
 • Ezen az útvonalon megnézhető számos látványosságból, nevezetességből, természeti szépségből (tételesen lásd, előző blokk), annyit nézel majd meg, amennyit csak szeretnél, hiszen az utat a Te igényeidre szabva állítjuk össze, így Te döntöd el, hogy a tervezett városok, látványosságok közül (vagy mellett, helyett) miket szeretnél megnézni.
 • Két rövid, kedvcsináló  kisfilm Thaiföldhöz: az első, az ország hivatalos bemutatkozó filmje, míg a második a Lonely Planet Thaiföld ajánlója:
 • Ez az utazás – mint bármelyik általunk javasolt, ajánlott út – az egyedi igényeid alapján tetszőlegesen alakítható, bővíthető (pl., ha szereted az állatokat, akkor keresd fel a Phang Nga Elephant Park-ot  (Phang Nga-ban) vagy a Kanta Elephant Sanncuary-t Csiangmaj-ban stb.)
 • Ha van kedved, próbálj ki csak Thaiföldre jellemző élményeket, kalandokat (pl., keresd fel a Big Buddha Phuket-et  Chalongban, vagy egy újabb elefántos program a Maeklang Elephant Conservation Community-ben, vagy tanulmányozd, hogyan élnek egy Meo hegyi törzs lakói, stb.)
 • Ha megteheted, utazz el minél hosszabb időre (pl. három-négy hétre) és nézz meg minden olyan Thai vagy Dél-kelet Ázsiai látnivalót, mely Téged érdekel. Nagyon jó ötlet egy tengerparti pihenéssel lezárni egy ilyen hosszú körutat, így tölts egy hetet Phuket-en, vagy Koh Samui-n, esetleg partizz Koh Phangan Full Moon Partyj-ján de ha ezeknél kevésbé felkapott Thai szigetre vágysz, úgy próbáld ki Kho Chang-ot, Kho Lantat, vagy Kho Lipe-t.
 • Nagyon jó ötlet összekötni Thaiföldet, valamelyik szomszédos Dél-kelet Ázsiai országgal, hiszen – szinte – fillérekért juthatsz el ezekbe, hála a rengeteg nagyon kedvező árú fapados (és nemzeti) légijáratnak. Kézenfekvő megoldás, Kambodzsa, Vietnám, Laosz, de Burma is nagyon jó választás.
 • Használd ki az interkontinentális repülőjegy “okos” kiválasztásában lévő lehetőségeket, hiszen így – szinte extra költség nélkül – eljuthatsz olyan helyekre, ahova nem biztos, hogy külön elmennél, vagy – külön utazás esetén – nagyon sok pénzbe kerülne. Pl., érkezz meg Dél-kelet Ázsiába Malájzián (Kuala Lumpur), vagy Hongkongon, esetleg Pekingen, Shanghaj-on keresztül és így szinte ingyen, betekintést nyerhetsz ezen országok mindennapi életébe is. Pláne, ha nemcsak egy hosszabb átszállást választasz, hanem, akár több napot is eltöltesz ezekben a városokban. Mivel Budapestről (még) nincs közvetlen járat Thaiföldre, így az is egy érdekes megoldás, ha olyan európai városból mész egyenesen Bangkokba, ahol még nem voltál és egy hosszabb stop esetén, ezeket is megnézheted. Egy-két tipp: Helsinki, Moszkva, vagy Isztambul.
 • Az ilyen távoli célpontok/járatok esetén, szinte határtalanok a lehetőségek, így csak rajtad múlik, hogyan teszed még élménygazdagabbá az utazásod.

Ha minket bízol meg az utazásod megtervezésével – az igényeid, elvárásaid, preferenciáid megismerése után – rengeteg ilyen tippet, spórolási lehetőséget mutatunk és sok, a személyedre szabott programot, kalandot, élményt teszünk majd az útitervedbe, hogy egy teljesen Rád szabott utazáson vehess majd részt. A tervezett utad mind hosszában (napok száma), mind időzítésében (mikor szeretnél utazni), mind tartalmában (hogyan utazol, hol laksz, hova mész, mit nézel meg, milyen programon veszel részt, stb.) az igényeidre és a költségkeretedre szabva tervezzük meg.

…és ami a legfontosabb, hogy – a mi módszerünkkel – az itt bemutatott utazást, programokat és élményeket az utazási irodák által szervezett hasonló utak katalógusárainál sokkal kedvezőbb áron tudod megkapni, így átélni és megélni.

,

 • a reggelin kívüli étkezések. (Az, hogy ki, mit, hol és mennyit szeretne étkezni, egyénfüggő, de kb. napi 3.000Ft-nyi thai bhat-ból már bőségesen meg tudod oldani  az ebéded és a vacsorádat alapszinten.
 • az egyéni programok, extra kalandok, igények költségei (pl., Meo hegyi törzs látogatásának belépőjegye, hangulatos vacsora egy helyi előkelő étteremben, business vagy első osztályú nemzetközi repülőjegy, stb.). Mivel a mi utazási módszerünk lényege a személyreszabottság, így ezekből annyit próbálsz ki/veszel igénybe, amennyit szeretnél és amennyit az utazási költségkereted enged, így csak jelezd ezen igényeidet, és mi az utazásod/útiterved részéve tesszük ezeket is.
 • poggyász- és balesetbiztosítás (nagyon fontos, hogy minden külföldre utazónak legyen ilyen biztosítása, de mivel ez a biztosítás nagyon sok hitel/bankkártyához alapszolgáltatásként jár, így ezt a biztosítást mindig az egyedi igények, elvárások alapján kell megkötni
 • útlemondási biztosítás (mindenkinek ajánljuk megkötni, hiszen – ne legyen ilyen, de sajnos  – bármikor megtörténhet, hogy a már részben, vagy egészben lefoglalt és kifizetett utat, le kell mondani)
 • ajándékok, “vásárfia”, költőpénz

 

További ázsiai útjaink, útiterveink

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása