fbpx

Kréta - nyaralás, pihenés, kirándulás

8 nap, 7 éjszaka Kréta nyaralás repülővel, 4-5*-os, magas utasértékelésű hotelben, all inclusive ellátással, két fő esetén, főszezonban

irányár kb. 215.000Ft/főtől

 egy hasonló paraméterű és tartamú, utazási iroda által szervezett és meghirdetett, utazás átlagára kb. 300.000Ft/fő (!)

A mi utazási és foglalási módszerünkkel
Átlagban 20-40%-kal kedvezőbb áron élheted át ezt a teljesen Rád szabott, a Te elvárásaid alapján felépített és összeállított Kréta utazást,

mintha egy hasonló, de kötött indulási dátumú és hosszúságú, utazási iroda által meghirdetett, szervezett útra fizetnél be

Ha számodra nem fontos a 4-5*-os szállás, az all inclusive ellátás és kivárod az akciós repülőjegyet, úgy akár már 110.000Ft/főtől is megvalósíthatod ezt a Kréta utazást.

 • Ezen útitervben, utazásban érintett ország – nem látogatható korlátozások nélkül. Ha hazatérsz onnan, két hétre karanténba kell vonulnod, vagy két darab negatív koronavírus tesztet kell bemutatnod, ráadásul az érintett országba való beutazás sem lehetséges minden esetben.
  • Ez még nem jelenti azt, hogy semmi esetre se utazz ide, vagy bárhova máshova külföldre, de azt igen, hogy nagyon-nagyon gondold át, hogy mit vállalsz és miként tudod a lehető legjobban bebiztosítani Magad és az utazásod. Ha szeretnéd, segítünk Neked dönteni és ha az utazás mellett döntesz, javaslatot teszünk, hogy mit, hogyan csinálj! (Olvass tovább a részletekért!)
  • Ha az utazás mellett döntesz, legyél nagyon óvatos, körültekintő és előre gondolkodó, mert sem a betegség ellenszere, sem a védőoltás nincs még meg, így a járványveszély sem múlt még el! Sőt! A Világ legtöbb országában (újra) rohamosan emelkedik az új megbetegedések száma és szinte naponta dönt rekordokat, így az érintett országok kormányai napról napra egyre szigorúbb utazási és egészségügyi korlátozásokat vezetnek be.
 • 2020. szeptember 1-től a Magyar Kormány – több más európai országhoz hasonlóan –  nagyot szigorított a beutazási (magyarok szempontjából hazautazási) szabályokon, melynek értelmében, bárhova utazol külföldre, ha hazatérsz vagy két hét karantén vár Rád, vagy be kell mutatnod két darab, két nap különbséggel itthon elkészített negatív koronavírus tesztet (darabját 30.500Ft-ért), hogy szabadulj a karanténból.
 • Ha ezt vállalod, még akkor is van jópár előírás, melyet javasolt figyelembevenni azon döntés meghozatala során, hogy elutazol-e a jelen útitervben / utazásban megnevezett országba/régióba/városokba vagy sem.
  • Akár a jelen oldalon bemutatott utazás, akár más konkrét úticél/úti terv összeállítása során mindig vedd figyelembe az adott ország beutazási-, illetve az onnan történő hazautazásra vonatkozó magyar beutazási és karanténszabályokat is (részletekhez KATT IDE)!
  • Ezek mellett, szintén vedd figyelembe az utazásodra vonatkozó általános utazási előírásokat (pl., EU-s, repülésügyi, biztosítási és biztonsági) és a célországra vonatkozó egészségügyi- és járványmegelőzési előírásokat, szabályokat is!
 • Mivel most már teljesen másképp, és eddig korábban nem alkalmazott, új prioritásokkal, szempontokkal kell összeállítanod és megszervezned bármilyen külföldi utazást, így ha szeretnéd nagyon szívesen segítünk Neked ebben! Ha az igényeidnek, elvárásaidnak mindenben megfelelő, rugalmasan változtatható, alakítható, BIZTONSÁGOS, de mégis egyedi, személyedre szabott külföldi utazást szeretnél – az elérhető legjobb áron, úgy  KATT IDE és SEGÍTÜNK!
 • Fontos és nagyon megszívlelendő tanács, hogy ne csak az utazásod megtervezésekor tájékozódj ezen utazás célországa és régiói/városai éppen aktuális beutazási szabályairól és a fennálló egészségügyi korlátozásairól, hanem napi szinten, egészen addig, amíg haza nem érsz!
 • Így elkerülheted a helyszíni csalódásokat, kellemetlenségeket és mindig naprakész információid lesznek az aktuális utazási/egészségügyi  helyzetről és azonnal lépni tudsz, ha szükséges! Mi, ehhez, az alábbi hivatalos weboldalakat javasoljuk:
  • A Magyar Külügyminisztérium hivatalos weboldala, ahol országonként bontásban kapsz beutazási tanácsokat (ITT)
  • A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Timatic adatbázisa, ahol térképes keresővel követheted nyomon az egyes országok beutazási szabályait. (ITT)
  • Valamint az EU hivatalos, határnyitásokkal kapcsolatos weboldala, ahol magyar nyelven és nagyon részletesen olvashatsz nemcsak az adott ország beutazási szabályairól, de az utazással kapcsolatos szolgáltatások működéséről és az adott ország egészségügyi/biztonsági előírásairól is. (ITT)
 • A koronavírus-járvány miatti tényleges utazások/nyaralások drasztikusan visszaesése miatt, a JELEN ÚTI TERVHEZ FENT MEGADOTT ÁR, HANGSÚLYOSAN IRÁNYADÓ! Ennek oka, hogy a nemzetközi turizmus mielőbbi talpraállítása érdekében minden piaci szereplő (légitársaságok, szállásadók, programszolgáltatók, stb.) hatalmas kedvezményeket adnak, így – bizonyos esetekben – a fent megadottnál árnál jóval kedvezőbb árakat, több szolgáltatást és jobb feltételeket is el lehet érni az egyes szolgáltatóknál. De akár az is előfordulhat, hogy az itt megadott repülőjárat éppen szünetel, így teljesen más úton vagy légitársasággal kell eljutnod a célországba, városba. Ezért, ha érdekes lehet számodra ez az utazás, (vagy egy hasonló utazás ugyanezen országba vagy régióba), úgy írj nekünk (ITT) és kérd az igényeidre aktualizált egyedi ajánlatunkat!
 • Amennyiben ezzel az utazással kapcsolatban bármilyen egyéb kérdés, kérés felmerül, úgy várjuk érdeklődésed a hello@tripminer.com e-mail címen és max. egy munkanapon belül válaszolunk!

 • repülőjegy Bécs – Heraklion vagy Chania (Kréta, Görögország) – Bécs közvetlen járat, kisméretű kézi poggyásszal illetékkel, adókkal
 • 7 éjszakára szállás 4-5*-os magas utasértékelésű hotelben, kétágyas elhelyezéssel
 • all inclusive ellátás
 • transzfer a szállodába és a reptérre
 • Kréta Görögország legdélibb, legnagyobb szigete, és egyik legkedveltebb nyaraló úti célja. Így a legtöbb ide látogató nem szeretne mást, mint napokat pihenni, napozni a Földközi-tenger (vagy a medence) partján, hatalmasakat úszni a tengerben és esténként finomat vacsorázni valamelyik hangulatos görög étteremben. …és esetleg egy pár napot kirándulni és felfedezni a Kréta szigetének látnivalóit, nevezetességeit, eldugott öbleit, fürdő helyeit.
 • Mivel az ideutazók célja a pihenés, a nyaralás, így a fent megadott irányárunkba – szokásainkkal ellentétben – nem terveztünk bele semmilyen “kötelező” nevezetesség, látnivaló felkeresését, hanem ezen programokat minden utazó igénye alapján személyre szabottan állítjuk össze és javasoljuk megnézni.
 • Így akinek már elege van a forró mediterrán napból, esetleg tavasszal, vagy ősszel utazik Krétára az alábbi helyeket, látványosságokat, nevezetességeket javasoljuk felkeresni a  számtalan egyéb fakultatív program mellett: Heraklion (Dikti-hegység, Gortys Természettudományi Múzeum, Régészeti Múzeum, stb.) Knosszosz (Minósz király palotája), Lassithi, Kapsa kolostor, Kales erőd, Sarakina szurdok, Chania, Elafonissi,  zakrosi palota, stb. Ezek mellett persze a szokásos tengeri lehetőségek/sportok (vitorlázás, snorkelezés, SUP-ozás, kajakozás, ejtőernyőzés, stb.) várja az ide látogatókat, de a megnézendő, kipróbálandó lehetőségek listája a konkrét igényeid és a Krétán töltött tényleges idő alapján tetszőlegesen bővíthető, szűkíthető.
 • A megadott Kréta nyaralás irányár főszezonra, azaz júliusra, augusztusra vonatkozik, DE!!! Nyaraló desztinációk esetén nagyon nem mindegy, hogy mikor foglaljuk le a repülőjegyünket és a szállásunkat. Ha olcsó repjegyet szeretnénk, úgy célszerű már hónapokkal előre lefoglalni a jegyet, mert ahogy közeledik a főszezon és fogynak az ülőhelyek a gépen, úgy emelkednek a repjegyárak. DE! Ebben az esetben sem kell kétségbe esni. Egy kis utánajárással, még csúcsszezonban is lehet nagyon jó árú repjegyeket kifogni Krétára, de ehhez már ismerni kell egy-két foglalási trükköt, megoldást. Pl., Ha már nagyon drágák a közvetlen járatokra a repülőjegyek, úgy nem egyenesen, hanem egy kevésbé frekventált városon keresztül, átszállással célszerű utazni Krétára.
 • Ha megvan, hogy mikor szeretnél Krétára utazni, úgy jelezd és segítünk megkeresni az igényeidnek és elvárásaidnak megfelelő legjobb repülőjegyet és szállást!

Amennyiben ezen utazásod megtervezésére és összeállítására minket kérsz meg, garantáljuk, hogy azt minden részletében Rád szabjuk, azaz a Te elvárásaid, céljaid, igényeid alapján a legmagasabb ár/érték arányú utazást  állítjuk Neked össze úgy, hogy az utazásra szánt költségkeretedből az elérhető legmagasabb szolgáltatást és a legtöbb programot, élményt fogod kapni és mindezt az általunk ismert és elérhető legkedvezőbb áron.

Kréta utazás pillanatképek

Európa Görögország Kréta
Európa Görögország Kréta
Európa Görögország Kréta
Európa Görögország Kréta
Európa Görögország Kréta
Európa Görögország Kréta

 • Krétán nincs UNESCO világörökségi helyszín, így aki ilyenre vágyik, Görögország más gyönyörű tájait kell nyaralása helyszínéül választania.
 • A teljesség igénye nélkül az alábbi UNESCO világörökségi helyszíneket javasoljuk megnézni Görögországban: Mount Athos, Archaelogical Site of Mystras, Delos, a történelmi központ (Chorá) a Szent János kolostorral, és az Apokalipszis barlang (Cave of the Apocalypse) Pátmos szigetén, Akropolisz, Meteorák, Delphi, stb.
 • Bár Krétán nincs UNESCO világörökségi helyszín, de az előző pontban felsorolt “kötelező” látnivalók mellett megnézhető számos egyéb nevezetességből, természeti szépségből annyit nézel majd meg, amennyit csak szeretnél, hiszen ha kéred a segítségünket, az utazásodat a Te igényeidre szabva állítjuk össze, így Te döntöd el, hogy a tervezettek közül (vagy mellett, helyett) miket szeretnél megnézni.
 • Két rövid, kedvcsináló kisfilm Kréta nyaraláshoz: az első, az ország bemutatkozó filmje, és bepillantás Kréta szigetére, míg a második a Lonely Planet Kréta utazás ajánlója:

A Kréta nyaralás, utazás kirándulás – mint bármelyik általunk javasolt, ajánlott út, utazás – az egyedi igényeid alapján tetszőlegesen alakítható, bővíthető és a végső költsége attól függ, hány napra tudsz/szeretnél Krétára utazni, milyen színvonalú és minőségű szálláson szeretnél lakni, mikor kívánod a tényleges foglalásokat (repülőjegy, szállás) megcsinálni és mi mindent szeretnél Krétán csinálni, megnézni.

 • Javasoljuk, hogy mindenképpen vegyél részt egy sziget-kiránduláson és keresd fel Melidonin az egyik természet és vadvédelmi területet, a Reptislandot. Krétán csodás szurdokot és vízesést is láthatsz, így szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, hogy keresd fel Plakias-on a Kourtaliotiko Gorge, és Sitia-n a Richtis Gorge látványosságokat, mindkét helyen felejthetetlen élményben lesz részed. Kihagyhatatlan Kamilari-n a Mother Olive Tree, keresd fel és hidd el, hogy már az odavezető út is egyedi és lenyűgöző lesz. Ha a kulináris élvezeteket részesíted előnyben, akkor pedig keresd fel a Krétán lévő megszámlálhatatlan étterem közül pl. Sitian a Ziafeti vagy az Inodion éttermeket, vagy Plakiason a Taverna Dyonissost, ahol helyi finomságokat kóstolhatsz.
 • Ha van kedved, próbálj ki Krétára jellemző helyi élményeket, kalandokat, pl., ha szereted az aktív kirándulást, akkor vegyél részt egy túrán és látogasd meg a Canyon Koudoumas-t, vagy Katochori-n a Diktamos Gorge is csodálatos látvány. Ha pedig a föld alatti világ is vonz, akkor számtalan barlangot kereshetsz fel: Topolia (Agia Sofia Cave), Matala (Matala Caves), Anogia (Cave of Zeus), Zoniana (Sfentoni Cave).
 • Ha megteheted, ne csak egy hétre utazz el, hanem minél hosszabb időre (pl., tíz napra, két hétre, három hétre…) és fedezd fel az egész szigetet, vagy kapcsolj hozzá ehhez a kiránduláshoz más görög szigetet vagy várost.
 • Az is egy érdekes kirándulás, ha nem egyenesen utazol Krétára, hanem átszállással (pl., Athénon keresztül) repülsz és itt is körülnézel, mielőtt megkezded a nyaralásod Krétán.
 • Használd ki a repülőjegy “okos” meg/kiválasztásában lévő lehetőségeket. Mivel Krétán két repülőtér is van, nézd meg, hogy melyikre mennyiért vannak a repülőjegyek, de nemcsak Budapestről, hanem Bécsből, vagy Pozsonyból is! Meg fogsz lepődni, milyen hatalmas különbségek vannak az árakban, mely egy család esetén, akár százezer forintot is meghaladó megtakarítást is eredményezhet.

Ha minket bízol meg az utazásod megtervezésével – az igényeid, elvárásaid, preferenciáid megismerése után – rengeteg ilyen tippet, spórolási lehetőséget mutatunk és sok, a személyedre szabott programot, kalandot, élményt teszünk majd az útitervedbe, hogy egy teljesen Rád szabott utazáson vehess majd részt. A tervezett utad mind hosszában (napok száma), mind időzítésében (mikor szeretnél utazni), mind tartalmában (hogyan utazol, hol laksz, hova mész, mit nézel meg, milyen programon veszel részt, stb.) az igényeidre és a költségkeretedre szabva tervezzük meg.

…és ami a legfontosabb, hogy – a mi módszerünkkel – az itt bemutatott utazást, programokat és élményeket az utazási irodák által szervezett hasonló utak katalógusárainál sokkal kedvezőbb áron tudod megkapni, így átélni és megélni.

 • Alapesetben egy Kréta nyaralás nem biztos, hogy all inclusive kell, hogy legyen, de mi ezzel kalkuláltuk az irányárunkat. Tudjuk, hogy sok nyaralónak ez jelenti a teljes kényelmet, hiszen azért jönnek ide, hogy gyönyörű tengerpartokon, jobbnál jobb szállodákban pihenjenek és szinte ki se kelljen mozdulniuk a szállodából, ha étkezni szeretnének.
 • Meglátásunk szerint, sokkal többet láthatunk a szigetből, sokkal finomabbakat étkezhetünk és mélyebb benyomást kaphatunk Krétáról, a helyi emberekből, az ételekről, az életstílusról, ha nem all inclusive ellátásra fizetünk be, hanem csak reggelit, vagy félpanziót kérünk a szállásunkon és minden este más helyet, éttermet próbálunk ki. Akár úgy is, hogy autóba ülünk, vagy motort bérlünk és magunk mögött hagyva a turista helyeket, turisták által kevésbé látogatott, helyiek által ajánlott helyeken vacsorázunk!
 • Mivel a krétai árak nagymértékben függnek, hogy hol vásárolunk, étkezünk, de úgy kell készülni, hogy – bár az étkezés minősége, mennyisége mindig egyénfüggő, de – kb. napi 6.000Ft/fő euróból már bőségesen meg tudod oldani a napi étkezésed. 
 • Az egyéni programok, extra kalandok, igények költségei (pl., fakultatív kirándulások költségei, múzeumi belépőjegyek, vitorlázás, vízisíelés, stb.). Mivel a mi utazási módszerünk lényege a személyreszabottság, így ezekből annyit próbálsz ki/veszel igénybe, amennyit szeretnél és amennyit az utazási költségkereted enged, így csak jelezd ezen igényeidet, és mi az utazásod/útiterved részéve tesszük ezeket is.
 • Poggyász- és balesetbiztosítás (nagyon fontos, hogy minden külföldre utazónak legyen ilyen biztosítása, de mivel ez a biztosítás nagyon sok hitel/bankkártyához alapszolgáltatásként jár, így ezt a biztosítást mindig az egyedi igények, elvárások alapján kell megkötni.
 • Útlemondási biztosítás (mindenkinek ajánljuk megkötni, hiszen – ne legyen ilyen, de sajnos  – bármikor megtörténhet, hogy a már részben, vagy egészben lefoglalt és kifizetett utat, le kell mondani.
 • ajándékok, “vásárfia”, költőpénz.

 

További európai minta útjaink, útiterveink

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása