fbpx

Baltikumi kirándulás - Riga, Tallinn, Helsinki

4 nap, 3 éjszaka 4-5*-os, magas utasértékelésű hotelben, két fő esetén

irányár kb. 130.000Ft/főtől

egy hasonló paraméterű és tartamú, utazási iroda által szervezett és meghirdetett, csoportos utazás átlagára akár több tízezer forinttal lehet drágább utasonként

A mi utazási és foglalási módszerünkkel
kb. 30-35%-kal kedvezőbb áron élheted át ezt a teljesen Rád szabott, a Te elvárásaid alapján felépített és összeállított utazást,

mintha egy hasonló, de kötött indulási dátumú és hosszúságú, utazási iroda által meghirdetett, szervezett útra fizetnél be

Ha számodra nem fontos a 4-5*-os szállás és kivárod az akciós repülőjegyeket, úgy akár 80.000Ft/főtől is megvalósíthatod ezt az utazást

 • repülőjegy (Budapest- Riga és Helsinki – Budapest) illetékkel, adókkal, kézi poggyásszal
 • 3 éjszakára szállás 4-5*-os, magas értékelésű hotelben, kétágyas elhelyezéssel, reggelivel
 • Három Balti ország: Észtország, Lettország és Finnország legnagyobb városainak (Riga, Rundale, Sigulda, Tallin, Helsinki) felfedezése egyénileg (igény esetén idegenvezetővel).
 • A városok közötti utazás (Riga-Sigulda-Tallinn idegenvezetős busszal, Tallinn-Helsinki komppal), míg a városokban tömegközlekedés és séta
 • repülőtéri transzferek (Riga és Helsinki)
 • az utazásba tervezett kihagyhatatlan látványosságok, nevezetességek:  Rigában a Három fivér ház, Dóm, Szent Péter Székesegyház, Fekete-fejes ház, Svéd kapu, Rundalen a 168 szobás kastély, Siguldán a Gauja Nemzeti Park, Tallinban az óváros (Hosszú Hermann és Öreg Tamás tornyok, Szent Olaf templom, Toompea negyed, Szent Miklós templom, majd Helsinkiben a Sziklatemplom, Sibelius emlékmű, és a Szenátus tér látnivalói stb., de ez a lista a konkrét igényeid alapján tetszőlegesen bővíthető
 • a megadott ár, a csúcsidőszakokat (pl. Karácsony) leszámítva egész évben érvényes, de az egyedi igényeid, elvárásaid akár lefelé, akár felfelé módosíthatják az utazásod végső költségét.

Amennyiben ezen utazásod megtervezésére és összeállítására minket kérsz meg, garantáljuk, hogy azt minden részletében Rád szabjuk, azaz a Te elvárásaid, céljaid, igényeid alapján a legmagasabb ár/érték arányú utazást  állítjuk Neked össze úgy, hogy az utazásra szánt költségkeretedből az elérhető legmagasabb szolgáltatást és a legtöbb programot, élményt fogod kapni és mindezt az általunk ismert és elérhető legkedvezőbb áron.

Baltikumi pillanatképek

Európa-Lettország-Riga-Fiatal, mosolygós kaukázusi nő
Európa-Lettország-Riga-Sprotni az üvegben
Európa-Lettország-Riga-Óvárosi éjszaka
Európa-Lettország-Riga-Daugava híd
Európa-Lettország-Riga-Szent Péter templom, Székesegyház, Szent Jakab Bazilika
Európa-Lettország-Riga-Szent Péter templom
Európa-Lettország-Riga-Feketefejűek háza-Öreg óra
Európa-Lettország-Riga-Szentháromság ortodox templom
Európa Lettország Riga vasúti híd külföldi utazás
Európa-Észtország-Tallin-Szent Katalin átjáró
Európa-Finnország-Helsinki-Óriáskerék-kikötő
Európa-Finnország-Helsinki-Uspenski Cathedral
Európa-Finnország-Helsinki-Sibelius emlékmű
Európa-Finnország-Helsinki-Nagykövetség
Európa-Finnország-Helsinki-Evangélikus templom

 • UNESCO világörökségek közül Riga történelmi városközpontja és Tallin történelmi óvárosa
 • A fenti országokban megnézhető rengeteg egyéb látványosságból, nevezetességből, program lehetőségből annyit nézel majd meg, amennyit csak szeretnél, hiszen az utat a Te igényeidre szabva állítjuk össze, így Te döntöd el, hogy a tervezettek közül (vagy mellett, helyett) miket szeretnél megnézni.
 • Két rövid, kedvcsináló  kisfilm a Baltikumhoz: az első, Helsinki bemutatkozó filmje, míg a második a Lonely Planet Észtország, Lettország ajánlója:
 • Ez az utazás – mint bármelyik általunk javasolt, ajánlott út – az egyedi igényeid alapján tetszőlegesen alakítható, bővíthető.
 • Javasoljuk hogy vegyél részt egy sétán a csodálatos Kadriorg Parkban Tallinban, de szintén felejthetetlen élmény lesz, ha ellátogatsz a Lahemaa Nemzeti Parkba.
 • Ha van kedved, próbálj ki csak Lettországra, Észtországra és Finnországra jellemző élményeket, kalandokat (pl., a Jürmala megtekintése, ami a Francia Riviéra Balti megfelelője (Lettország), vagy az alábbi helyek megnézése: Guaja Nemzeti Park, Latgale Lakelands, (szintén Lettországban),  Soomaa Nemzeti Park, Tartu (Észtországban) és Helsinkiben menj be egy finn szaunába (Kotiharjun Sauna) stb.
 • Látogasd meg és próbáld ki Helsinki valamelyik híres éttermét (pl. a Babushka Ira-t, vagy a Lappit, ahol helyi specialitásokkal találkozhatsz
 • Ha megteheted, utazz el minél hosszabb időre (pl., egy-két hétre) és kapcsolj hozzá ehhez az úthoz további “útbaeső” országokat (pl., Litvánia, vagy Fehéroroszország) vagy nézz meg más Baltikumi városokat is pl., Vilnius vagy Klaipeda), hiszen ha a Baltikumba utazol, akkor ezt már kisebb többletköltség árán megteheted.
 • Használd ki a repülőjegy “okos” megválasztásában lévő lehetőségeket. Ezen út során, szinte extra költség nélkül eljuthatsz olyan helyekre, ahova nem biztos, hogy külön elmennél, vagy nagyon sok pénzbe kerülne. Pl., válaszd ki, hogy melyik európai városon keresztül szeretnél utazni és állj meg ott néhány napra és ott is nézz körül. Vannak nagyon érdekes csatlakozások pl. Varsó, Berlin vagy Kijev, de ha számodra a gyors odajutás a legfontosabb szempont, akkor utazz egyenesen Budapestről átszállás nélkül.

Ha minket bízol meg az utazásod megtervezésével – az igényeid, elvárásaid, preferenciáid megismerése után – rengeteg ilyen tippet, spórolási lehetőséget mutatunk és sok, a személyedre szabott programot, kalandot, élményt teszünk majd az útitervedbe, hogy egy teljesen Rád szabott utazáson vehess majd részt. A tervezett utad mind hosszában (napok száma), mind időzítésében (mikor szeretnél utazni), mind tartalmában (hogyan utazol, hol laksz, hova mész, mit nézel meg, milyen programon veszel részt, stb.) az igényeidre és a költségkeretedre szabva tervezzük meg.

…és ami a legfontosabb, hogy – a mi módszerünkkel – az itt bemutatott utazást, programokat és élményeket az utazási irodák által szervezett hasonló utak katalógusárainál sokkal kedvezőbb áron tudod megkapni, így átélni és megélni.

 • a reggelin kívüli étkezések (az, hogy ki, mit, hol és mennyit szeretne étkezni, egyénfüggő, de kb. napi 6.000Ft-nyi helyi pénzből már bőségesen meg tudod oldani  az ebéded és a vacsorádat. 
 • az egyéni programok, extra kalandok, igények költségei (pl., egy finn szauna felkeresése Helsinkiben, luxus lakosztály a szállodában, hangulatos vacsora egy helyi étteremben, stb.). Mivel a mi utazási módszerünk lényege a személyreszabottság, így ezekből annyit próbálsz ki/veszel igénybe, amennyit szeretnél és amennyit az utazási költségkereted enged, így csak jelezd ezen igényeidet, és mi az utazásod/útiterved részéve tesszük ezeket is
 • poggyász- és balesetbiztosítás (nagyon fontos, hogy minden külföldre utazónak legyen ilyen biztosítása, de mivel ez a biztosítás nagyon sok hitel/bankkártyához alapszolgáltatásként jár, így ezt a biztosítást mindig az egyedi igények, elvárások alapján kell megkötni
 • útlemondási biztosítás (mindenkinek ajánljuk megkötni, hiszen – ne legyen ilyen, de sajnos  – bármikor megtörténhet, hogy a már részben, vagy egészben lefoglalt és kifizetett utat, le kell mondani)
 • ajándékok, “vásárfia”, költőpénz

 

További európai útjaink, útiterveink

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása