fbpx

Madeira és Lisszabon

8 nap, 6 éjszaka repülővel, 4-5*-os magas utasértékelésű hotelekben, bérautóval két fő esetén

irányár kb. 195.000Ft/főtől

 egy hasonló paraméterű és tartamú, utazási iroda által szervezett és meghirdetett, csoportos utazás átlagára kb. 350.000Ft/fő (!)

A mi utazási és foglalási módszerünkkel
kb. 40%-kal kedvezőbb áron élheted át ezt a teljesen Rád szabott, a Te elvárásaid alapján felépített és összeállított utazást,

mintha egy hasonló, de kötött indulási dátumú és hosszúságú, utazási iroda által meghirdetett, szervezett útra fizetnél be

Ha számodra nem fontos a 4-5*-os szállás és kivárod az akciós repülőjegyeket, úgy akár már 115.000Ft/főtől is megvalósíthatod ezt az utazást

 • A legtöbb európai ország nyár elejére feloldotta a beutazási korlátozásokat, de a koronavírusos megbetegedések újranövekvő száma miatt, több ország újra szigorított és az egyes országok aktuális fertőzöttségi mutatója alapján dönti el, hogy mely országból enged beutazni turistákat.
 • Magyarország szerencsés helyzetben van, mert Norvégiát leszámítva, bármelyik európai országba karanténkötelezettség nélkül utazhatunk be, így a klasszikus európai nyaralóhelyek, országok, régiók – a magyar állampolgárok számára – beutazási korlátozásoktól mentesen felkereshetők.
 • Ez nagyon jó hír mindenkinek, aki utazni szeretne és már idén nyáron külföldi nyaralást tervez. DE! Se a betegség ellenszere, se a védőoltás még nincs meg, így a járványveszély sem múlt még el! Ahogy látjuk, tapasztaljuk, a határnyitások után jópár európai ország több városában, régiójában újra emelkedni kezdett a koronavírusos megbetegedések száma és emiatt az érintett országok kormányai újra szigorítani kezdtek és különböző – köztük utazási – korlátozásokat is bevezettek.
 • 2020. július 15-től a Magyar Kormány is szigorított a beutazási (magyarok szempontjából hazautazási) szabályokon, így ezen előírásokat is javasolt figyelembevenni a nyárra tervezett úti cél és utazási mód kiválasztása során.
 • A hatályba lépett új előírások még nem jelentik azt, hogy ne utazz külföldre, de legyél nagyon óvatos, körültekintő és előre gondolkodó!
 • A konkrét úti cél/úti terv összeállítása során mindig vedd figyelembe az adott ország beutazási-, illetve az onnan történő hazautazásra vonatkozó magyar beutazási és karanténszabályokat is (részletekhez KATT IDE)!
 • Ezek mellett szintén vedd figyelemebe az utazásodra vonatkozó általános utazási előírásokat (pl., EU-s, repülésügyi, biztosítási, biztonsági, stb.) és a célországra vonatkozó egészségügyi- és járványmegelőzési előírásokat, szabályokat is!
 • Mivel most már teljesen másképp, és eddig nem alkalmazott, új prioritásokkal, szempontokkal kell külföldi utazást tervezni és összeállítani, mint a járvány előtt, így ha szeretnéd nagyon szívesen segítünk Neked ebben! Ha az igényeidnek, elvárásaidnak mindenben megfelelő, rugalmasan változtatható, alakítható, BIZTONSÁGOS, de mégis egyedi, személyedre szabott külföldi utazást szeretnél – az elérhető legjobb áron, úgy  KATT IDE és SEGÍTÜNK!
 • Ezen úti tervben, utazásban érintett ország – jelenleg – korlátozás nélkül látogatható és nem kell karanténba vonulnod se akkor, amikor beutazol, se akkor, amikor hazatérsz onnan!
 • Fontos és nagyon megszívlelendő tanács, hogy ezen utazásunk célországa/régiója/városa éppen aktuális beutazási szabályairól és a fennálló egészségügyi korlátozásairól, ne csak az utazásod megtervezésekor tájékozódj, hanem folyamatosan, egészen addig, amíg haza nem térsz!
 • Így elkerülheted a helyszíni csalódásokat, kellemetlenségeket és mindig naprakész információid lesznek az aktuális utazási/egészségügyi  helyzetről és azonnal lépni tudsz, ha szükséges! Mi, ehhez, az alábbi hivatalos weboldalakat javasoljuk:
  • A Magyar Külügyminisztérium hivatalos weboldala, ahol országonként bontásban kapsz beutazási tanácsokat (ITT)
  • A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Timatic adatbázisa, ahol térképes keresővel követheted nyomon az egyes országok beutazási szabályait. (ITT)
  • Valamint az EU hivatalos, határnyitásokkal kapcsolatos weboldala, ahol magyar nyelven és nagyon részletesen olvashatsz nemcsak az adott ország beutazási szabályairól, de az utazással kapcsolatos szolgáltatások működéséről és az adott ország egészségügyi/biztonsági előírásairól is. (ITT)
 • A koronavírus-járvány miatti tényleges utazások/nyaralások drasztikusan visszaesése miatt a JELEN ÚTI TERVHEZ, UTAZÁSHOZ FENT MEGADOTT ÁR HANGSÚLYOSAN IRÁNYADÓ! Ennek oka, hogy a nemzetközi turizmus mielőbbi talpraállítása érdekében minden piaci szereplő (légitársaságok, szállásadók, programszolgáltatók, stb.) hatalmas kedvezményeket adnak, így – bizonyos esetekben – a fent megadottnál jóval kedvezőbb árakat, több szolgáltatást és jobb feltételeket is el lehet érni az egyes szolgáltatóknál. Így, ha érdekes lehet számodra ez az utazás, (vagy egy hasonló utazás ugyanezen országba, régióba), úgy írj nekünk (ITT) és kérd az igényeidre aktualizált egyedi ajánlatunkat!
 • Amennyiben ezzel az utazással kapcsolatban bármilyen egyéb kérdés, kérés felmerül, úgy szintén várjuk az érdeklődésed a hello@tripminer.com e-mail címen és max. egy munkanapon belül segítünk!

 • repülőjegy (Budapest – Lisszabon (Portugália) – Funchal (Madeira) – Lisszabon – Budapest) illetékkel, adókkal, kézi poggyásszal
 • 6 éjszakára szállás 4-5*-os magas utasértékelésű hotelben, kétágyas elhelyezéssel, reggelivel
 • az utazás teljes hosszára bérelt autó, biztosítással (és még a szükséges üzemanyagot is igyekeztük beleszámolni a fenti összegbe). Az autóbérlést javasoljuk Lisszabonban is, pláne, ha esetleg a város közelében lévő nevezetességeket is szeretnéd megnézni (pl., Cascais, Cabo de Roca, Sintra, stb.).
 • a két úti célon töltött napok száma bármilyen arányban felosztható, de javasoljuk, hogy az utazásotok célja (pihenés, városnézés, kirándulás, stb.) alapján osszátok fel, pl., 5 nap Madeira, 3 nap Lisszabon. (…vagy növeljétek az utazással töltött napok számát!)
 • az utazásba tervezett és javasolt városok, látványosságok, nevezetességek felkeresése: Funchal (kikötő, Városi park, Mercado dos Lavradores a helyi piac), Camara de Lobos (halászfalu), Porto Moniz (vulkáni medencék), Porto Santo, Camacha, Santana, Lisszabon (Szent Jeromos Templom és Kolostor, Belém torony, Felfedezők Emlékműve, stb.), de ez a lista a konkrét igényeid és a Madeirán és Lisszabonban töltött tényleges idő alapján tetszőlegesen bővíthető, szűkíthető
 • a megadott ár, a csúcsidőszakokat (pl. nyári szünet ideje) leszámítva egész évben érvényes, de az egyedi igényeid, elvárásaid és a repülőjegy és a szállás tényleges foglalási ideje, akár lefelé, akár felfelé módosíthatják az utazásod végső költségét.

Amennyiben ezen utazásod megtervezésére és összeállítására minket kérsz meg, garantáljuk, hogy azt minden részletében Rád szabjuk, azaz a Te elvárásaid, céljaid, igényeid alapján a legmagasabb ár/érték arányú utazást  állítjuk Neked össze úgy, hogy az utazásra szánt költségkeretedből az elérhető legmagasabb szolgáltatást és a legtöbb programot, élményt fogod kapni és mindezt az általunk ismert és elérhető legkedvezőbb áron.

Madeirai és Lisszaboni pillanatképek

Európa Portugália Madeira Camara De Lobos-Színes ernyők külföldi utazás
Európa-Portugália-Madeira-Sárga hibiszkusz
Európa-Portugália-Madeira-Ilheus In Ribeira Da Janela
Európa-Portugália-Madeira-Paradicsommadár virág
Európa-Portugália-Madeira-Ponta Do Sol híd
Európa-Portugália-Madeira-Porto Moniz-Vulkáni láva uszoda
Európa-Portugália-Madeira-Ponta De Sao Lourenco
Európa-Portugália-Madeira-Ponta De Sao Lourenco
Európa-Portugália-Madeira-Ponta De Sao Lourenco
Európa-Portugália-Madeira-Ponta De Sao Lourenco
Európa-Portugália-Madeira-Ponta De Sao Lourenco
Európa-Portugália-Madeira-Funchal
Európa-Portugália-Madeira-Funchal
Európa-Portugália-Madeira-Funchal
Európa-Portugália-Madeira-Funchal
Európa-Portugália-Madeira-Funchal

 • UNESCO világörökségek közül Madeirán a madeirai “Laurisilva” (babérerdő), Lisszabonban pedig a Jeromos-rendiek kolostora és a Torre de Belém
 • Madeirán és környékén  valamint Lisszabonban megnézhető számos egyéb látványosságból, nevezetességből, természeti szépségből (teljesség igénye nélkül lásd előző blokk) annyit nézel majd meg, amennyit csak szeretnél, hiszen ha kéred a segítségünket az utat a Te igényeidre szabva állítjuk össze, így Te döntöd el, hogy a tervezettek közül (vagy mellett, helyett) miket szeretnél megnézni.
 • Két rövid, kedvcsináló  kisfilm Madeirához: az első,  a sziget bemutatkozó filmje, míg a második a Lonely Planet Portugália és Lisszabon ajánlója: 
 • Ez az utazás – mint bármelyik általunk javasolt, ajánlott út – az egyedi igényeid alapján tetszőlegesen alakítható, bővíthető és a végső költsége attól függ, hány napra tudsz/szeretnél Madeirára és/vagy Lisszabonba utazni, mikor kívánod a tényleges foglalásokat (repülőjegy, szállás) megcsinálni és mi mindent szeretnél a célpontokon, Madeirán és Lisszabonban csinálni
 • Javasoljuk, hogy vegyél részt, vagy tegyetek egy kirándulást Madeirán található Pico do Ruivo csúcsára, de szintén felejthetetlen élmény lesz, ha ellátogatsz a Levada do Alecrim vízeséshez. Ha a kulináris élvezeteket is előnyben részesíted, akkor keresd fel Funchalban a Blandy’s Wine Lodge borászatot, és a Cri’s ínyenc éttermet, Lisszabonban pedig a Há Tapas no Mercado éttermet.
 • Ha van kedved, próbálj ki csak Madeirára és Lisszabonra jellemző élményeket, kalandokat! Utazz Lisszabonban a 28-as villamossal, mely körbemegy a városon, érintve annak számos nevezetességét, nézd meg a National Panthenont és a Babamúzeumot, vagy szeretnél Európa legnyugatibb pontján állni, úgy autózz el a Cabo de Roca-hoz Lisszabonból. Érdekes kirándulás, ha megnézed a különleges geológiai képződményeket Porto Santo-n, de ezen a szigeten található a Quinta des Palmeiras állat és növénykert is, pihenésképpen pedig keresd fel bármelyik hangulatos tengerparti fürdőzőhelyet.
 • Ha megteheted, ne csak egy hétre utazz el, hanem minél hosszabb időre (pl., másfél-két hétre) és fedezd fel egész Madeirát, Lisszabont és annak környékét, vagy kapcsolj hozzá ehhez az úthoz további érdekes kirándulásokat, pl., Porto, Coimbra, Fatima, stb. hiszen ha már Portugáliában jársz, akkor ezeket a kirándulásokat, városnézéseket már kisebb többletköltség árán megteheted.
 • Használd ki a repülőjegy “okos” megválasztásában lévő lehetőségeket. Mivel Madeirára jelenleg nincs menetrendszerinti járat sem Budapestről, sem Bécsből, így számtalan városban szállhatsz át. Természetesen Lisszabon és Porto a legkézenfekvőbb megoldás, de érdemes kipróbálni más – kevésbé “magától értetődő” – átszállásokat is, pl., Manchester.
 • Érdemes mindig nagyon jól körülnézni, mert mert még a nyári főszezonban is találsz nagyon kedvező árú repülőjegyet, ha minden logikus kiinduló, átszálló és érkező repülőteret végignézel. Ezen kívül Madeirán és Lisszabonban is maximalizáld az – adott napon belül – városnézéssel, kirándulással, fürdőzéssel  tölthető időt, így utazz ki reggel és gyere haza az esti járattal, akkor is, ha ez két külön légitársaságot, vagy akár repteret jelent.
 • A nyári szezonban, mikor drágábbak a repülőjegyek, ezen út során, szinte extra költség nélkül eljuthatsz olyan helyekre, ahova nem biztos, hogy külön elmennél, vagy nagyon sok pénzbe kerülne. Válaszd ki, hogy melyik, eddig még meg nem nézett európai városon keresztül szeretnél utazni és állj meg ott is néhány napra és nézz körül. Vannak nagyon érdekes és még nyáron is nagyon jó árú csatlakozások pl. a fent említett Manchester, de pl., Basel-en, vagy Brüsszelen keresztül is nagyon jó áron lehet utazni.

Ha minket bízol meg az utazásod megtervezésével – az igényeid, elvárásaid, preferenciáid megismerése után – rengeteg ilyen tippet, spórolási lehetőséget mutatunk és sok, a személyedre szabott programot, kalandot, élményt teszünk majd az útitervedbe, hogy egy teljesen Rád szabott utazáson vehess majd részt. A tervezett utad mind hosszában (napok száma), mind időzítésében (mikor szeretnél utazni), mind tartalmában (hogyan utazol, hol laksz, hova mész, mit nézel meg, milyen programon veszel részt, stb.) az igényeidre és a költségkeretedre szabva tervezzük meg.

…és ami a legfontosabb, hogy – a mi módszerünkkel – az itt bemutatott utazást, programokat és élményeket az utazási irodák által szervezett hasonló utak katalógusárainál sokkal kedvezőbb áron tudod megkapni, így átélni és megélni.

 • a reggelin kívüli étkezések (az, hogy ki, mit, hol és mennyit szeretne étkezni, egyénfüggő, de kb. napi 6.000Ft-nyi EURO-ból már bőségesen meg tudod oldani  az ebéded és a vacsorádat. 
 • az egyéni programok, extra kalandok, igények költségei (pl., komp- vagy repülőjegyköltség Porto Santo-ra, luxus lakosztály a szállodában, hangulatos borvacsora egy helyi étteremben, Fado est Lisszabonban, stb.). Mivel a mi utazási módszerünk lényege a személyreszabottság, így ezekből annyit próbálsz ki/veszel igénybe, amennyit szeretnél és amennyit az utazási költségkereted enged, így csak jelezd ezen igényeidet, és mi az utazásod/útiterved részéve tesszük ezeket is
 • poggyász- és balesetbiztosítás (nagyon fontos, hogy minden külföldre utazónak legyen ilyen biztosítása, de mivel ez a biztosítás nagyon sok hitel/bankkártyához alapszolgáltatásként jár, így ezt a biztosítást mindig az egyedi igények, elvárások alapján kell megkötni
 • útlemondási biztosítás (mindenkinek ajánljuk megkötni, hiszen – ne legyen ilyen, de sajnos  – bármikor megtörténhet, hogy a már részben, vagy egészben lefoglalt és kifizetett utat, le kell mondani)
 • ajándékok, “vásárfia”, költőpénz

 

További európai minta útjaink, útiterveink

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása