fbpx

Portugália - Történelem és napfény

7 nap, 6 éjszaka 4-5*-os, magas utasértékelésű hotelekben, két fő esetén

irányár kb. 190.000Ft/főtől

 egy hasonló paraméterű és tartamú, utazási iroda által szervezett és meghirdetett, csoportos utazás átlagára kb. 288.000Ft/fő (!)

A mi utazási és foglalási módszerünkkel
kb. 30-35%-kal kedvezőbb áron élheted át ezt a teljesen Rád szabott, a Te elvárásaid alapján felépített és összeállított utazást,

mintha egy hasonló, de kötött indulási dátumú és hosszúságú, utazási iroda által meghirdetett, szervezett útra fizetnél be

Ha számodra nem fontos a 4-5*-os szállás és kivárod az akciós repülőjegyet, úgy akár már 127.000Ft/főtől is megvalósíthatod ezt az utazást

 • Ezen útitervben, utazásban érintett ország – nem látogatható korlátozások nélkül. Ha hazatérsz onnan, két hétre karanténba kell vonulnod, vagy a hazaérkezésed után öt napon belül két darab, saját költségedre, itthon elkészített negatív koronavírus tesztet kell bemutatnod, hogy szabadulj a karanténból. Ráadásul az érintett országba való beutazás sem lehetséges minden esetben.
  • Ez még nem jelenti azt, hogy semmi esetre se utazz ide, vagy bárhova máshova külföldre, de azt igen, hogy nagyon-nagyon gondold át, hogy mit vállalsz és miként tudod a lehető legjobban bebiztosítani Magad és az utazásod. Ha szeretnéd, segítünk Neked dönteni és ha az utazás mellett döntesz, javaslatot teszünk, hogy mit, hogyan csinálj, foglalj és utazz! (Olvass tovább a részletekért!)
  • Ha az utazás mellett döntesz, legyél nagyon óvatos, körültekintő és előre gondolkodó, mert sem a betegség ellenszere, sem a védőoltás nincs még meg, így a járványveszély sem múlt még el! Sőt! A Világ legtöbb országában (újra) rohamosan emelkedik az új megbetegedések száma és szinte naponta dönt rekordokat, így az érintett országok kormányai napról napra egyre szigorúbb utazási és egészségügyi korlátozásokat vezetnek be, melyek jelentősen befolyásol(hat)ják az utazásod.
 • 2020. szeptember 1-től a Magyar Kormány – több más európai országhoz hasonlóan –  nagyot szigorított a beutazási (magyarok szempontjából hazautazási) szabályokon, melynek értelmében, bárhova utazol külföldre, ha hazatérsz vagy két hét karantén vár Rád, vagy öt napon belül be kell mutatnod két darab, két nap különbséggel itthon elkészített negatív koronavírus tesztet (darabját 30.500Ft-ért), hogy szabadulj a karanténból.
 • Ha ezt vállalod, még akkor is van jó pár előírás, melyet javasolt figyelembe venni azon döntés meghozatala során, hogy elutazol-e a jelen útitervben / utazásban megnevezett országba/régióba/városokba vagy sem.
  • Akár az ezen az oldalon bemutatott utazás, akár más konkrét úticél/úti terv összeállítása során, mindig vedd figyelembe az adott ország beutazási-, illetve az onnan történő hazautazásra vonatkozó magyar beutazási és karanténszabályokat is (részletekhez KATT IDE)!
  • Ezek mellett, szintén vedd figyelembe az utazásodra vonatkozó általános utazási előírásokat (pl., EU-s, repülésügyi, biztosítási és biztonsági) és a célországra vonatkozó egészségügyi- és járványmegelőzési előírásokat, szabályokat is!
 • Mivel most már teljesen másképp, és eddig nem alkalmazott, új prioritásokkal, szempontokkal kell összeállítanod és megszervezned bármilyen külföldi utazást, így ha szeretnéd elkerülni a buktatókat, nagyon szívesen segítünk Neked ebben! Ha az igényeidnek, elvárásaidnak mindenben megfelelő, rugalmasan változtatható, alakítható, BIZTONSÁGOS, de mégis egyedi, személyedre szabott külföldi utazást szeretnél – az elérhető legjobb áron, úgy  KATT IDE és SEGÍTÜNK!
 • Fontos és nagyon megszívlelendő tanács, hogy ne csak az utazásod megtervezésekor tájékozódj ezen utazás célországa és régiói/városai éppen aktuális beutazási szabályairól és a fennálló egészségügyi korlátozásairól, hanem napi szinten, egészen addig, amíg haza nem érsz!
 • Így elkerülheted a helyszíni csalódásokat, kellemetlenségeket és mindig naprakész információid lesznek az aktuális utazási/egészségügyi  helyzetről és azonnal lépni tudsz, ha szükséges! Mi, ehhez, az alábbi hivatalos weboldalakat javasoljuk:
  • A Magyar Külügyminisztérium hivatalos weboldala, ahol országonként bontásban kapsz beutazási tanácsokat (ITT)
  • A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Timatic adatbázisa, ahol térképes keresővel követheted nyomon az egyes országok beutazási szabályait. (ITT)
  • Valamint az EU hivatalos, határnyitásokkal kapcsolatos weboldala, ahol magyar nyelven és nagyon részletesen olvashatsz nemcsak az adott ország beutazási szabályairól, de az utazással kapcsolatos szolgáltatások működéséről és az adott ország egészségügyi/biztonsági előírásairól is. (ITT)
 • A koronavírus-járvány miatti tényleges utazások/nyaralások drasztikusan visszaesése miatt, a JELEN ÚTITERVHEZ FENT MEGADOTT ÁR, HANGSÚLYOSAN IRÁNYADÓ! Ennek oka, hogy a nemzetközi turizmus mielőbbi talpra állítása érdekében minden piaci szereplő (légitársaságok, szállásadók, programszolgáltatók, stb.) hatalmas kedvezményeket adnak, így – bizonyos esetekben – a fent megadott árnál jóval kedvezőbb árakat, több szolgáltatást és jobb feltételeket is el lehet érni az egyes szolgáltatóknál. De akár az is előfordulhat, hogy az itt megadott repülőjárat éppen szünetel, így teljesen más úton vagy légitársasággal kell eljutnod a célországba, városba. Ezért, ha érdekes lehet számodra ez az utazás, (vagy egy hasonló utazás ugyanezen országba, esetleg teljesen máshova), úgy írj nekünk (ITT) és kérd az igényeidre aktualizált egyedi ajánlatunkat!
 • Amennyiben ezzel az utazással kapcsolatban bármilyen egyéb kérdés, kérés felmerül, úgy várjuk érdeklődésed a hello@tripminer.com e-mail címen és max. egy munkanapon belül válaszolunk!

 • repülőjegy (Budapest – Lisszabon – Budapest) illetékkel, adókkal, kézi poggyásszal
 • 6 éjszakára szállás 4-5*-os, magas értékelésű hotelekben, kétágyas elhelyezéssel, reggelivel
 • az utazás teljes hosszára bérelt autó, korlátlan kilométer használattal, biztosítással, a városokban gyalogos közlekedés
 • Portugália felfedezése egyénileg (igény esetén, idegenvezetéssel)
 • A kihagyhatatlan látványosságok, nevezetességek: Coimbra, XII–XVII. század között épült vár-erődítménye (Tomar), Guimaraes, (mely Portugália első fővárosa volt), Hercegi Palota, Bom Jesus do Monte-ben zarándokhely, Sé katedrális (Braga), Porto, Dom Luis híd (Portot köti össze a szemközti Vila Nova de Gaiaval), Alapító kápolna (Batalha), Alcobaca, Óbidos, Jelenések Kápolnája (Fátima), Queluz Nemzeti Palota, Cabo da Roca, Cascais, Estoril, Felfedezések Emlékműve, Szent Jeromos Templom és Kolostor, Vasco da Gama és Camoes szarkofágjai (Lisszabon), Comercio és a Rossio szökőkutak, Nemzeti Színház, Opera, stb., de ez a lista a konkrét igényeid alapján bővíthető
 • a megadott ár, a csúcsidőszakokat (pl. Szilveszter) leszámítva egész évben érvényes, de az egyedi igényeid, elvárásaid akár lefelé, akár felfelé módosíthatják az utazásod végső költségét.

Amennyiben ezen utazásod megtervezésére és összeállítására minket kérsz meg, garantáljuk, hogy azt minden részletében Rád szabjuk, azaz a Te elvárásaid, céljaid, igényeid alapján a legmagasabb ár/érték arányú utazást  állítjuk Neked össze úgy, hogy az utazásra szánt költségkeretedből az elérhető legmagasabb szolgáltatást és a legtöbb programot, élményt fogod kapni és mindezt az általunk ismert és elérhető legkedvezőbb áron.

Portugáliai pillanatképek

Európa-Portugália-Lisszabon-Alfama-Sárga villamos
Európa-Portugália-Algavre-Red Stone
Európa-Portugalia-Funchal-tapadó tengeri csigák
Európa-Portugália-Algarve-Lagos
Európa-Portugália-Douro völgy
Európa-Portugália-Algarve-Ponta da Piedade
Európa-Portugália-Coimbra katolikus templom
Európa-Portugália-Tomar-Templar kastély
Európa-Portugália-Porto-Douro folyó-Eiffel torony
Európa-Portugália-Lisszabon-Belem torony
Európa-Portugália-Lisszabon-Madeira-Vörös bor
Európa-Portugália-Lisszabon-Sintra-Palacio da Pena kastély
Európa-Portugália-Lisszabon- Palota tér
Európa-Portugália-Lisszabon-Jeronimos kolostor
Európa-Portugália-Sintra-Pena Nemzeti Palota
Európa Portugália Lisszabon Belem torony külföldi utazás
Európa Portugália Lisszabon Sao Jorge kastély külföldi utazás
Európa-Portugália-Lisszabon-Tagus folyó-Belem torony

 • UNESCO világörökségek közül Guimarães történelmi központja, tomari Krisztus-kolostor, Oporto (Portó) történelmi központja, Alcobaça-kolostor, Batalha-kolostor, Sintra kultúrtáj, Jeromos-rendiek kolostora és a Torre de Belém Lisszabonban
 • Ezen az útvonalon megnézhető számos egyéb, fent – a teljesség igénye nélkül – felsorolt látványosságból, nevezetességből, program lehetőségből annyit nézel majd meg, amennyit csak szeretnél, hiszen az utat a Te igényeidre szabva állítjuk össze, így Te döntöd el, hogy a tervezettek közül (vagy mellett, helyett) miket szeretnél megnézni.
 • Két rövid, kedvcsináló kisfilm Portugáliához: az első az ország bemutatkozó filmje, míg a második a Lonely Planet Portugália ajánlója:
 • Ez az utazás – mint bármelyik általunk javasolt, ajánlott út – az egyedi igényeid alapján tetszőlegesen alakítható, bővíthető.
 • Javasoljuk hogy tekintsd meg a csodálatos Quinta da Regaleira természeti parkot (Sintra), Parque Eduardo VII (Lisszabon), vagy kipróbálod a Cable Car-t, de  szintén felejthetetlen élmény lesz, ha ellátogatsz a Ponte de Dom Luis hídjára.
 • Ha van kedved, próbálj ki csak Portugáliára jellemző élményeket, kalandokat: LX Market, Babamúzeum, Nathional Panthenon, Praca do Comrrcio,  (Lisszabon), National Palace and Gardens (Queluz), Fado zene, a 28-as nosztalgia villamos Lisszabonban, stb.), vagy próbáld ki Portugália valamelyik elegáns éttermét (pl. Rapos (Sintra), Há Tapas no Mercado (Lisszabon), stb.
 • Ha megteheted, utazz el minél hosszabb időre (pl., két-három hétre) és kapcsolj hozzá ehhez az úthoz további portugál vagy spanyol városokat (pl., Sevilla), vagy utazz el Madeira szigetére egy kicsit pihenni, kirándulni, hiszen ha már ide eljutottál, akkor ezt már relative kisebb plusz költségből megteheted.
 • Használd ki a repülőjegy “okos” megválasztásában lévő lehetőségeket. Portugáliába számos egyenes járat van, melyek a főszezonban jelentősen megdrágulnak, így gondold át, hogy nem jársz-e jobban, ha Bécsből utazol, vagy egy nagyobb európai városban való átszállással mész el Portugáliába (pl., Berlinen keresztül). Az is jó megoldás lehet, ha más városból, jössz haza, mint ahova érkezel (pl., Lisszabon és Porto), mert így nem kell visszautaznod oda, ahova megérkeztél.

Ha minket bízol meg az utazásod megtervezésével – az igényeid, elvárásaid, preferenciáid megismerése után – rengeteg ilyen tippet, spórolási lehetőséget mutatunk és sok, a személyedre szabott programot, kalandot, élményt teszünk majd az útitervedbe, hogy egy teljesen Rád szabott utazáson vehess majd részt. A tervezett utad mind hosszában (napok száma), mind időzítésében (mikor szeretnél utazni), mind tartalmában (hogyan utazol, hol laksz, hova mész, mit nézel meg, milyen programon veszel részt, stb.) az igényeidre és a költségkeretedre szabva tervezzük meg.

…és ami a legfontosabb, hogy – a mi módszerünkkel – az itt bemutatott utazást, programokat és élményeket az utazási irodák által szervezett hasonló utak katalógusárainál sokkal kedvezőbb áron tudod megkapni, így átélni és megélni.

 • a reggelin kívüli étkezések (az, hogy ki, mit, hol és mennyit szeretne étkezni, egyénfüggő, de kb. napi 5.000Ft-nyi euróból már bőségesen meg tudod oldani  az ebéded és a vacsorádat. 
 • az egyéni programok, extra kalandok, igények költségei (pl., kaszinózás Estorilban, luxus lakosztály bármely szállodában, business osztályú repülőjegy, hangulatos vacsora egy helyi Michelin csillagos étteremben, stb.). Mivel a mi utazási módszerünk lényege a személyreszabottság, így ezekből annyit próbálsz ki/veszel igénybe, amennyit szeretnél és amennyit az utazási költségkereted enged, így csak jelezd ezen igényeidet, és mi az utazásod/útiterved részéve tesszük ezeket is
 • poggyász- és balesetbiztosítás (nagyon fontos, hogy minden külföldre utazónak legyen ilyen biztosítása, de mivel ez a biztosítás nagyon sok hitel/bankkártyához alapszolgáltatásként jár, így ezt a biztosítást mindig az egyedi igények, elvárások alapján kell megkötni
 • útlemondási biztosítás (mindenkinek ajánljuk megkötni, hiszen – ne legyen ilyen, de sajnos  – bármikor megtörténhet, hogy a már részben, vagy egészben lefoglalt és kifizetett utat, le kell mondani)
 • ajándékok, “vásárfia”, költőpénz

 

További európai útjaink, útiterveink

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása