fbpx

Csernobil kirándulás - Egy nem mindennapi városlátogatás

3 nap, 2 éjszaka, 4-5*-os, magas utasértékelésű hotelben, két fő esetén

irányár kb. 80.000Ft/főtől

egy hasonló paraméterű és tartamú, utazási iroda által szervezett és meghirdetett, csoportos Csernobil utazás átlagára akár több tízezer forinttal lehet drágább utasonként

A mi utazási és foglalási módszerünkkel
kb. 30-35%-kal kedvezőbb áron élheted át ezt a teljesen Rád szabott, a Te elvárásaid alapján felépített és összeállított utazást,

mintha egy hasonló, de kötött indulási dátumú és hosszúságú, utazási iroda által meghirdetett, szervezett útra fizetnél be

Ha számodra nem fontos a 4-5*-os szállás és kivárod az akciós repülőjegyeket, úgy akár 60.000Ft/főtől is megvalósíthatod ezt az utazást

 • 2020. július 15-től a Magyar Kormány – több más európai országhoz hasonlóan –  szigorított a beutazási (magyarok szempontjából hazautazási) szabályokon, így ezen előírásokat hangsúlyosan javasolt figyelembevenni azon döntés meghozatala során, hogy elutazol-e a jelen útitervben / utazásban megnevezett országba/régióba/városokba vagy sem.
 • A hatályba lépett új előírások még nem jelentik azt, hogy semmi esetre se utazz külföldre, de azt igen, hogy nagyon-nagyon gondold át, hogy mit vállalsz és miként tudod a lehető legjobban bebiztosítani Magad és az utazásod. Ha szeretnéd, segítünk Neked ebben dönteni és ha az utazás mellett döntesz, javaslatot teszünk, hogy mit hogyan csinálj! (Olvass tovább a részletekért!)
 • Ha az utazás mellett döntesz, legyél nagyon óvatos, körültekintő és előre gondolkodó, mert sem a betegség ellenszere, sem a védőoltás nincs még meg, így a járványveszély sem múlt még el! Sőt! A Világ legtöbb országában (újra) rohamosan emelkedik az új megbetegedések száma és szinte naponta dönt rekordokat, így az érintett országok kormányai napról napra egyre szigorúbb utazási és egészségügyi korlátozásokat vezetnek be.
 • A konkrét úticél/úti terv összeállítása során mindig vedd figyelembe az adott ország beutazási-, illetve az onnan történő hazautazásra vonatkozó magyar beutazási és karanténszabályokat is (részletekhez KATT IDE)!
 • Ezek mellett, szintén vedd figyelembe az utazásodra vonatkozó általános utazási előírásokat (pl., EU-s, repülésügyi, biztosítási és biztonsági) és a célországra vonatkozó egészségügyi- és járványmegelőzési előírásokat, szabályokat is!
 • Mivel most már teljesen másképp, és eddig nem alkalmazott, új prioritásokkal, szempontokkal kell külföldi utazást tervezni és összeállítani, mint a járvány előtt, így ha szeretnéd nagyon szívesen segítünk Neked ebben! Ha az igényeidnek, elvárásaidnak mindenben megfelelő, rugalmasan változtatható, alakítható, BIZTONSÁGOS, de mégis egyedi, személyedre szabott külföldi utazást szeretnél – az elérhető legjobb áron, úgy  KATT IDE és SEGÍTÜNK!
 • Ezen útitervben, utazásban érintett ország – jelenleg nem látogatható korlátozások nélkül. Ha hazatérsz onnan, karanténba kell vonulnod, vagy negatív koronavírus teszteket kell bemutatnod, ráadásul az érintett országba való beutazás sem lehetséges minden esetben.
 • Fontos és nagyon megszívlelendő tanács, hogy ezen utazásunk célországa/régiója/városa éppen aktuális beutazási szabályairól és a fennálló egészségügyi korlátozásairól, ne csak az utazásod megtervezésekor tájékozódj, hanem folyamatosan és egészen addig, amíg haza nem térsz!
 • Így elkerülheted a helyszíni csalódásokat, kellemetlenségeket és mindig naprakész információid lesznek az aktuális utazási/egészségügyi  helyzetről és azonnal lépni tudsz, ha szükséges! Mi, ehhez, az alábbi hivatalos weboldalakat javasoljuk:
  • A Magyar Külügyminisztérium hivatalos weboldala, ahol országonként bontásban kapsz beutazási tanácsokat (ITT)
  • A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Timatic adatbázisa, ahol térképes keresővel követheted nyomon az egyes országok beutazási szabályait. (ITT)
  • Valamint az EU hivatalos, határnyitásokkal kapcsolatos weboldala, ahol magyar nyelven és nagyon részletesen olvashatsz nemcsak az adott ország beutazási szabályairól, de az utazással kapcsolatos szolgáltatások működéséről és az adott ország egészségügyi/biztonsági előírásairól is. (ITT)
 • A koronavírus-járvány miatti tényleges utazások/nyaralások drasztikusan visszaesése miatt a JELEN ÚTI TERVHEZ, UTAZÁSHOZ FENT MEGADOTT ÁR, HANGSÚLYOSAN IRÁNYADÓ! Ennek oka, hogy a nemzetközi turizmus mielőbbi talpraállítása érdekében minden piaci szereplő (légitársaságok, szállásadók, programszolgáltatók, stb.) hatalmas kedvezményeket adnak, így – bizonyos esetekben – a fent megadottnál jóval kedvezőbb árakat, több szolgáltatást és jobb feltételeket is el lehet érni az egyes szolgáltatóknál. Így, ha érdekes lehet számodra ez az utazás, (vagy egy hasonló utazás ugyanezen országba, régióba), úgy írj nekünk (ITT) és kérd az igényeidre aktualizált egyedi ajánlatunkat!
 • Amennyiben ezzel az utazással kapcsolatban bármilyen egyéb kérdés, kérés felmerül, úgy szintén várjuk az érdeklődésed a hello@tripminer.com e-mail címen és max. egy munkanapon belül segítünk!

 • repülőjegy Budapest – Kijev (Ukrajna) – Budapest illetékkel, adókkal, kézi poggyásszal
 • reptéri transzfer a szállodába, ill. a repülőtérre
 • 2 éjszakára szállás 4-5*-os, magas értékelésű kijevi hotelben, kétágyas elhelyezéssel, reggelivel,
 • egésznapos kirándulás Csernobil-ba – akkreditált, szakértő idegenvezetővel, mikrobusszal
 • a csernobili kirándulás során háromfogásos ebéd az erőmű kantinjában
 • Kijev legfontosabb nevezetességeinek felfedezése egyénileg (Maidan – Függetlenség tere, Szent Szófia Székesegyház, Barlangkolostor – Pecserszka Lavra, Elnöki Palota, Szent András templom, Szent Mihály Székesegyház,  stb.) majd másnap egésznapos kirándulás Csernobilba és a lezárt területre – akkreditált, szakértő túravezetővel.
 • Számos “Csernobil túra” közül választhatunk, melyek során a lezárt zóna különböző helyeire juthatunk el. A túrák során felkeresett helyszínek sok mindentől függnek, de általában az egynapos túrák az alábbiakat tartalmazzák: Csernobil városa; Duga-2 kísérleti lokátor rendszer monumentális építménye, a Vörös erdő, a Csernobil Erőmű területe, ahol láthatjuk a különböző reaktorokat, az 5-ös, 6-os reaktorok építkezését, a hűtőtornyokat, a 4-es reaktor új szarkofágját (ahol a robbanás történt), melyet az emlékhelyről le is fotózhatunk, Pripjaty szellemvárosát, ahol több helyen is megállunk, pl., a város egykori főterén, láthatjuk a városházát, a színházat, az iskolát, a Pripjaty Hotelt, valamint a híres óriáskereket és a körhintát a Vidámparkban, melynek mai napig lassan pörgő szerkezete örök időre az emlékezetünkbe fog vésődni. Megnézhetünk és be is mehetünk majd pár lakóépületbe és lakásba, melyek úgy néznek ki, ahogy 1986-ban lakóik elhagyták őket. A túra alatt végig sugárzásmérő lesz nálunk, míg a túra legvégén a dytyatki ellenőrzőpontnál tetőtől talpig átvizsgálnak minket, hogy került-e fel bármilyen rádióaktív szennyeződés a ruhánkra, vagy a testünkre.
 • Fontos infó, hogy mindenki saját felelősségére vehet részt bármilyen Csernobil kiránduláson és 18 év alattiak nem vehetnek részt ezeken a túrákon.
 • a megadott ár egész évben érvényes, de fontos, hogy időben foglaljuk le a Csernobil túrát, míg az egyedi igényeid, elvárásaid akár lefelé, akár felfelé is módosíthatják az utazásod végső költségét.

Amennyiben ezen utazásod megtervezésére és összeállítására minket kérsz meg, garantáljuk, hogy azt minden részletében Rád szabjuk, azaz a Te elvárásaid, céljaid, igényeid alapján a legmagasabb ár/érték arányú utazást  állítjuk Neked össze úgy, hogy az utazásra szánt költségkeretedből az elérhető legmagasabb szolgáltatást és a legtöbb programot, élményt fogod kapni és mindezt az általunk ismert és elérhető legkedvezőbb áron.

Csernobili pillanatképek

Karesz-Csernobil
Karesz Csernobil .
Európa-Ukrajna-Csernobil
Karesz-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil
Európa-Ukrajna-Csernobil

 • UNESCO világörökségi helyszín egyenlőre még nincs Csernobil környékén, de a tervek között szerepel.
 • A tiltott zónát a 2000-es években nyitották meg a turisták előtt, és a helyszínen látható látványosságból, nevezetességből, program lehetőségből annyit nézel majd meg, amennyit csak szeretnél (és a biztonsági előírások megengedik), hiszen az utat a Te igényeidre szabva állítjuk össze, így Te döntöd el, hogy az általad felkeresni tervezett Csernobil helyszínek közül (vagy mellett, helyett) miket szeretnél megnézni.
 • Két rövid Csernobil kisfilm: az első a katasztrófa sújtotta övezet bemutatkozó filmje, míg a második a Lonely Planet zárt zónában készült Csernobil ajánlója: (Mindezek mellett javasoljuk megnézni az HBO által bemutatott Csernobil című sorozatot, melynek sikere nagymértékben hozzájárult, hogy most már biztonságos kirándulást tegyünk a lezárt területre.)
 • Ez az utazás – mint bármelyik általunk javasolt, ajánlott út – az egyedi igényeid alapján tetszőlegesen alakítható, bővíthető.
 • Ha Csernobilban jársz, akár több, vagy többnapos túrán is résztvehetsz. Javasoljuk, hogy mindig tájékozódj előre, hogy az általad választott túra hova megy el, mit néz meg, nehogy lemaradj egy olyan helyről/”nevezetességről”, amit feltétlen szeretnél megnézni.
 • A megnézendő Csernobil látványosságok, “nevezetességek” sora teljesen szubjektív, de javasoljuk, hogy feltétlenül keresd fel a 4-es számú reaktor mellett található emlékművet és ne hagyd ki a közel 900 méter hosszú és 150 méter magas, monumentális Duga Radar lokátort, amit Orosz Fakopácsnak is hívnak.
 • Akárhogy is próbáljuk szépíteni egy ‘Csernobil túra’ nem más, mint egy nagyon elgondolkodtató katasztrófa turizmus, így ha ide utazol, akkor néz meg minden olyan helyszínt, melyet biztonságosnak találsz és pontos képet kaphatsz általa, hogy mi is történt 1986. áprilisában. Ilyen pl., a  Pripjatyban az egykori Vidámpark területe, aminél kevés szürreálisabb látványban lehetett eddig részed, de ugyanilyen élmény Pripjatyban a város nevét viselő hotel látványa is, melynek emlékét (az otthagyott tönkrement használati tárgyakkal), egész életed során nem fogod elfelejteni. Kijevben pedig ne hagyd ki a ChernobyLab-ot, ahol a témával kapcsolatban nagyon sok extra tudással gazdagodhatsz majd.
 • Ha megteheted, utazz el minél hosszabb időre (pl., egy hétre) és ne csak Csernobil és Pripjaty látnivalóira koncentrálj, hanem alaposan járd körbe Kijevet, hiszen ott is nagyon sok, egyedi látványossággal találkozhatsz, pl., Viktor Janukovics volt ukrán elnök rezidenciája, mely nem éppen a visszafogottságáról nevezetes.
 • Használd ki a repülőjegy okos kiválasztásában lévő lehetőségeket. Mivel Kijevbe több légitársaság is repül Budapestről, így maximalizáld az – adott napon belül – városnézéssel, kirándulással tölthető időt, így utazz ki reggel és gyere haza az esti járattal, akkor is, ha Kijev esetében, ez két külön légitársaságot (és/vagy repteret), míg az érkezés szempontjából – esetleg – nem Budapestet, hanem Bécset jelenti.

Ha minket bízol meg az utazásod megtervezésével – az igényeid, elvárásaid, preferenciáid megismerése után – rengeteg ilyen tippet, spórolási lehetőséget mutatunk és sok, a személyedre szabott programot, kalandot, élményt teszünk majd az útitervedbe, hogy egy teljesen Rád szabott utazáson vehess majd részt. A tervezett utad mind hosszában (napok száma), mind időzítésében (mikor szeretnél utazni), mind tartalmában (hogyan utazol, hol laksz, hova mész, mit nézel meg, milyen programon veszel részt, stb.) az igényeidre és a költségkeretedre szabva tervezzük meg.

…és ami a legfontosabb, hogy – a mi módszerünkkel – az itt bemutatott utazást, programokat és élményeket az utazási irodák által szervezett hasonló utak katalógusárainál sokkal kedvezőbb áron tudod megkapni, így átélni és megélni.

 • a reggelin kívüli étkezések (az, hogy ki, mit, hol és mennyit szeretne étkezni, egyénfüggő, de kb. napi 3.500Ft-nyi ukrán hryvnyaból már bőségesen meg tudod oldani  az ebéded és a vacsorádat. 
 • az extra kalandok, extra egyéni igények költségei. Széles skálán mozognak a vezetett túrák a környéken, különböző árfekvésben, melyek közül elvárásaid, érdeklődésed alapján tudsz más, vagy kiegészítő túrákat összeválogatni. Mivel a mi utazási módszerünk lényege a személyreszabottság, így ezekből annyit próbálsz ki/veszel igénybe, amennyit szeretnél és amennyit az utazási költségkereted enged, így csak jelezd ezen igényeidet, és mi az utazásod/útiterved részéve tesszük ezeket is
 • poggyász- és balesetbiztosítás (nagyon fontos, hogy minden külföldre utazónak legyen ilyen biztosítása, de mivel ez a biztosítás nagyon sok hitel/bankkártyához alapszolgáltatásként jár, így ezt a biztosítást mindig az egyedi igények, elvárások alapján kell megkötni
 • útlemondási biztosítás (mindenkinek ajánljuk megkötni, hiszen – ne legyen ilyen, de sajnos  – bármikor megtörténhet, hogy a már részben, vagy egészben lefoglalt és kifizetett utat, le kell mondani)
 • ajándékok, “vásárfia”, költőpénz

 

További európai útjaink, útiterveink

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása