Egy-két hasznos és költségkímélő tipp szállásfoglaláshoz

Szerző: TripMiner.com, olvasási idő: 1-2 perc

Az útiköltségen felül a szállásár az utazási költség legtetemesebb része, szóval, nem árt körültekintőnek lenni, amikor szobát vagy apartmant foglalunk egy szállodában. Ugye, mennyire bosszantó, ha egy koszos, büdös lyukat, rossz elhelyezésű vagy csak internet nélküli szobát kapunk a pénzünkért? Ráadásul az sem biztos, hogy az olcsó, szolgáltatások nélküli szoba lesz a nyaralás végére a legolcsóbb. Ha az ott tartózkodáson felül mindenért fizetni kell, végösszegben nagy valószínűséggel rosszabbul járunk, mintha egy kicsit magasabb áron foglalunk, akár all, vagy csak sok minden inkluzív.

 

Ezen a 9 kérdésen érdemes minden foglaláskor végigmenni:

 

1) Hol van pontosan a szálloda? Bizonyosodj meg róla, hogy nem forgalmas úton fekszik-e, tényleg 5 perc sétára van-e a belváros, nem fut e közelben autópálya és nem folynak a szomszédban építkezési munkálatok. Egyetlen telefon a hotelbe, illetve a Google Street View nagy segítségedre lehet.

2) Mindig olvasd el a visszajelzéseket, értékeléseket! Nem csak a hotelét, hanem egyéb foglalásokat intéző oldalakét is (Booking, Trivago, Tripadvisor, stb.)

3) Ellenőrizd, hogy van-e a szállodának reptéri transzferjárata és ha van, milyen feltételekkel használhatod és persze, mibe kerül!

 

4) Ha autóval utazol, csekkold, hogy van-e parkolója a szállodának, milyen és mennyibe kerül, illetve, hogy lehet-e a közelben (és hol) ingyenesen parkolni!

5) Benne van-e az árban a reggeli? Ha igen, mi az, amiért mégis külön kell fizetni?

BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek

6) Van-e ingyenes internet-csatlakozási lehetőség, vagy wifi és ezek hol működnek: minden szobában, vagy csak a lobbyban, esetleg csak szállodai a business centerben? Ezen szolgáltatás csekkolásban nagy segítségedre lehetnek a független vendég értékelések.

 

7) Ha van rá módod, mindig csekkold le, hogy milyen feltételekkel foglalhatsz az adott szálloda honlapján, hiszen itt sokszor extra kedvezmény jár és a szállásfoglaló oldalak nem tudják érvényesíteni az esetleges klubtagságoddal járó pontokat.

 

8) Érdemes megnézni, van-e a hotelnek valamilyen kedvezményes vagy visszatérítési akciója – az olcsóbb ár érdekében ezekre is érdemes feliratkozni.

 

9) Ha sokallod az árat, kérdezz rá bátran, nincs-e hasonló, de kedvezőbb árú konstrukciójuk!

Ezek a blogcikkek is érdekesek lehetnek Neked...

menü bezárása