fbpx

Egy-két hasznos és költségkímélő tipp szállásfoglaláshoz

Szerző: TripMiner.com, olvasási idő: 1-2 perc

Az útiköltségen felül a szállásár az utazási költség legtetemesebb része, szóval, nem árt körültekintőnek lenni, amikor szobát vagy apartmant foglalunk egy szállodában. Ugye, mennyire bosszantó, ha egy koszos, büdös lyukat, rossz elhelyezésű vagy csak internet nélküli szobát kapunk a pénzünkért? Ráadásul az sem biztos, hogy az olcsó, szolgáltatások nélküli szoba lesz a nyaralás végére a legolcsóbb. Ha az ott tartózkodáson felül mindenért fizetni kell, végösszegben nagy valószínűséggel rosszabbul járunk, mintha egy kicsit magasabb áron foglalunk, akár all, vagy csak sok minden inkluzív.

 

Ezen a 9 kérdésen érdemes minden foglaláskor végigmenni:

 

1) Hol van pontosan a szálloda? Bizonyosodj meg róla, hogy nem forgalmas úton fekszik-e, tényleg 5 perc sétára van-e a belváros, nem fut e közelben autópálya és nem folynak a szomszédban építkezési munkálatok. Egyetlen telefon a hotelbe, illetve a Google Street View nagy segítségedre lehet.

2) Mindig olvasd el a visszajelzéseket, értékeléseket! Nem csak a hotelét, hanem egyéb foglalásokat intéző oldalakét is (Booking, Trivago, Tripadvisor, stb.)

3) Ellenőrizd, hogy van-e a szállodának reptéri transzferjárata és ha van, milyen feltételekkel használhatod és persze, mibe kerül!

 

4) Ha autóval utazol, csekkold, hogy van-e parkolója a szállodának, milyen és mennyibe kerül, illetve, hogy lehet-e a közelben (és hol) ingyenesen parkolni!

5) Benne van-e az árban a reggeli? Ha igen, mi az, amiért mégis külön kell fizetni?

BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek

6) Van-e ingyenes internet-csatlakozási lehetőség, vagy wifi és ezek hol működnek: minden szobában, vagy csak a lobbyban, esetleg csak szállodai a business centerben? Ezen szolgáltatás csekkolásban nagy segítségedre lehetnek a független vendég értékelések.

 

7) Ha van rá módod, mindig csekkold le, hogy milyen feltételekkel foglalhatsz az adott szálloda honlapján, hiszen itt sokszor extra kedvezmény jár és a szállásfoglaló oldalak nem tudják érvényesíteni az esetleges klubtagságoddal járó pontokat.

 

8) Érdemes megnézni, van-e a hotelnek valamilyen kedvezményes vagy visszatérítési akciója – az olcsóbb ár érdekében ezekre is érdemes feliratkozni.

 

9) Ha sokallod az árat, kérdezz rá bátran, nincs-e hasonló, de kedvezőbb árú konstrukciójuk!

Ha szeretsz külföldre utazni és szeretnél értesülni a leghasznosabb utazási- és foglalási hírekről, tippekről, tanácsokról, valamint a külföldi utazásaidat segítő, megtakarítási lehetőségekről, ötletekről, úgy kövess minket a Facebook-on és iratkozz fel a hírlevelünkre ITT!

Hasznosnak találtad ezt a blogcikkünket? Ha igen, kérjük ajánld másoknak is!

Ezek a blogcikkek is érdekesek lehetnek Neked...

Ha szeretsz külföldre utazni és szeretnél értesülni a leghasznosabb utazási- és foglalási hírekről, tippekről, tanácsokról, valamint a külföldi utazásaidat segítő, megtakarítási lehetőségekről, ötletekről, úgy kövess minket a Facebook-on és iratkozz fel a hírlevelünkre ITT!

Címkefelhő

 • Összes légitársaság poggyászinformáció
  Az elmúlt pár évben nagyon megváltozott a légitársaságok árképzési politikája, így ha repülőjegyet vásárolunk, már nem elegendő csak a repülőjegyárakat nézni és azokat összehasonlítani. Ennek oka, hogy a legtöbb esetben nem ...
 • Repülj ide, ne oda!
  Egy-egy város körül több repülőtér is van, így ha csak egy pár napos, vagy hétvégi városnézésre érkezünk nagyon oda kell figyelni (és jól kiválasztani), hogy melyik repülőtérre érkezzünk. Ha rosszul választunk (pl., a legolcs...
 • Utazástervezés, hasznos tipp, repülőjegyVonattal Európában
  Bár az európai vonatok nem annyira gyorsak, mint például az ázsiaiak, a gyorsvasutak azért már az öreg kontinensen is megtréfálják olykor-olykor a fizikát, és időben bizony gyorsabbak, árban kedvezőbbek, mint a sok-sok macerával jár...
 • Utazástervezés, hasznos tipp, szállás8 becsapós kifejezés
  Aki sokat utazik és különböző szállodákban szál meg, viszonylag hamar rájön, hogy bizonyos jelzők, fogalmak, kategóriák országonként és szállásonként mást és mást jelentenek. Nem lehetünk biztosak benne, hogy például a 4 csil...
 • Utazástervezés, hasznos tipp, repülőjegyUtazástervezés, hasznos tipp, szállásEgy-két hasznos tipp szállásfoglaláshoz
  Az útiköltségen felül a szállásár az utazási költség legtetemesebb része, szóval, nem árt körültekintőnek lenni, amikor szobát vagy apartmant foglalunk egy szállodában. Ugye, mennyire bosszantó, ha egy koszos, büdös lyukat, ross...
Ha tetszik ez az oldalunk, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása