fbpx

8 becsapós kifejezés, ami szállásfoglalás során előkerülhet

Szerző: TripMiner.com, olvasási idő: 2-3 perc
A leggyakrabban használt kifejezések

Aki sokat utazik és különböző szállodákban szál meg, viszonylag hamar rájön, hogy bizonyos jelzők, fogalmak, kategóriák országonként és szállásonként mást és mást jelentenek. Nem lehetünk biztosak benne, hogy például a 4 csillag mindenhol magas minőséget garantál, és a fitness terem mérete és felszereltsége is okozhat nem kis csalódást.

Delux szoba

 

A delux a legtöbb helyen annyit jelent, hogy valamiben eltér, akár egyetlen jellemzőben többet nyújt, mint egy átlagos standard szoba. Nem feltétlenül nagyobb, még csak nem is biztos, hogy különlegesebb, de az tuti, hogy nem „luxus”. Mielőtt delux szobát foglalunk, érdemes utánajárnunk, hogy az adott hotelben ez mit jelent: tágasabb teret?, nagyobb kényelmet?, vagy csupán annyit, hogy be van téve, pl., egy kávéfőző. 

Lakosztály

 

Kevésbé homályos fogalom, mint a „delux”, és egészen biztosan tágasabb teret jelent, nappalit, konyhát, esetleg több hálószobát, de a méret- és minőségkülönbségek hotelenként drámaiak lehetnek. Érdemes ezt is alaposan megnézni, leellenőrizni a foglalás előtt.

BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
Sszállásfoglalás ötcsillagos szállodában
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek
BLOGCIKK-Szállás-Szállástippek

 Butikhotel
 
 Vagy ahogyan a legtöbb helyen olvashatjuk, „boutique hotel”. Kisebb, barátságosabb, meghittebb szállodák egy normál hotelnél, ráadásul mindegyik egyedi dizájnnal, építészeti megoldásokkal rendelkezik. Többnyire maximum 100-150 szobásak és a legtöbbször valamilyen tematikát követnek. A Hotel Century Old Town Prágában például Franz Kafka-emlékhelynek is beillene.
 

Azok a szállodai „csillagok”

 

Csillag tekintetében is ország és hotelfüggő, mit neveznek 4 vagy 5 csillagosnak. Az is gyakori, hogy a különböző értékelőoldalakon más-más minősítést kap egy szálloda. Az Expedia például a szállodai szolgáltatások, szakmai referenciaértékek, kuncsafttapasztalatok és médiaértékelések, míg a TripAdvisor kizárólag az ügyfelek elégedettsége alapján osztályozza a helyeket.

Gyors internet

 

Ennek a frázisnak se dőljünk be pusztán egy bemutatkozó szöveg vagy a recepciós véleménye alapján. A „gyors” relatív fogalom, ellenőrizzük a mérhető valóságot a Hotelwifitest.com oldalon!

 

Fitness Center

 

Van, aki már egy futó- és súlyzópadnak, vagy egy jógamatracnak is örül, ám lássuk be, ez még messze van a fitness teremtől. Ha komoly gépeket szeretnél, foglalás előtt mindenképp csekkold, mit nevez az adott szálloda fitness centernek!

Sétatávolság

 

Ez is relatív fogalom – túrázóknak két város közötti távolság is sétatávolság, aki azonban este be akar ugrani vacsorázni a városközpontba, ezt maximum 15 percben méri. Mindig ellenőrizd a GoogleMaps-en, milyen messze van a hoteltől a centrum, a közért vagy a legközelebbi buszmegálló!

 

Kontinentális reggeli

 

Klasszikus európai reggeli, vaj, dzsem vagy vaj, felvágott, péksütemény jeligére. Lehet borzasztóan szegényes is, úgyhogy akinek fontos, hogy az első étkezése jó kiadós legyen, beszélje meg előre a hotellel, náluk egészen pontosan mit tartalmaz a kontinentális reggeli definíciója!

Ha szeretsz külföldre utazni és szeretnél értesülni a leghasznosabb utazási- és foglalási hírekről, tippekről, tanácsokról, valamint a külföldi utazásaidat segítő, megtakarítási lehetőségekről, ötletekről, úgy kövess minket a Facebook-on és iratkozz fel a hírlevelünkre ITT!

Amennyiben hasznosnak találtad ezt a blogcikkünket, kérjük ajánld másoknak is!

Ezek a blogcikkek is érdekesek lehetnek Neked...

Címkefelhő

 • Utazástervezés, hasznos tipp, repülőjegyÍgy aludj jól hosszú repülőúton
  Az éjszakai pihenés mindig nagy kincs – különösen akkor értékes egy-egy gondtalanul átaludt óra, amikor a körülmények épp hogy ellene mennek a nyugodt pihenésnek. Tíz-tizenkét óra a repülőgép szűk és kényelmetlen ülésébe s...
 • Összes légitársaság poggyászinformáció
  Az elmúlt pár évben nagyon megváltozott a légitársaságok árképzési politikája, így ha repülőjegyet vásárolunk, már nem elegendő csak a repülőjegyárakat nézni és azokat összehasonlítani. Ennek oka, hogy a legtöbb esetben nem ...
 • Utazástervezés, hasznos tipp, repülőjegyÍgy foglalj repülőjegyet, hogy olcsó legyen!
  Garantálni természetesen semmit nem lehet előre, de akad néhány tényező, amelyeket, ha figyelembe veszünk foglaláskor, jelentősen csökkenthetjük a repülőjegyünk árát. A legalapvetőbb igazság, hogy minél rugalmasabbak vagyunk, ann...
 • Utazástervezés, hasznos tipp, repülőjegyVonattal Európában
  Bár az európai vonatok nem annyira gyorsak, mint például az ázsiaiak, a gyorsvasutak azért már az öreg kontinensen is megtréfálják olykor-olykor a fizikát, és időben bizony gyorsabbak, árban kedvezőbbek, mint a sok-sok macerával jár...
Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása