fbpx

Így foglalj repülőjegyet, hogy olcsó legyen!

Szerző: TripMiner.com, olvasási idő: 2-3 perc

Garantálni természetesen semmit nem lehet előre, de akad néhány tényező, amelyeket, ha figyelembe veszünk foglaláskor, jelentősen csökkenthetjük a repülőjegyünk árát. A legalapvetőbb igazság, hogy minél rugalmasabbak vagyunk, annál nagyobb eséllyel utazhatunk olcsón.

 

Nem feltétlenül kell például Budapestről repülni a célállomásunkra. Érdemes utánajárni egy-egy repülőjegy ajánlat keresésekor, hogy az adott úti célt valamely közeli nagyvárosból pl. Debrecenből, Pozsonyból, Bécsből indulva milyen áron érhetjük el. Azt viszont ez esetben is be kell kalkulálni, hogy az adott repülőtérre való eljutásunkkal számolt úti költség összességében még mindig olcsóbbra jön-e ki, mint egy egyszerű budapesti indulás és érkezés.

 

 

Általában a repülés előtti 3 hónaptól kezdődő és a 4-5 héttel azt megelőző időpontig terjedő időszakban a legnagyobb az esély akciós repülőjegy ajánlatok foglalására. Keresésnél érdemes nemcsak egy adott napra keresni, de a szomszédos (+/- 3) napokat is ellenőrizni, mert gyakori, hogy akár csak 1 nap eltérés is 20-30%-kal olcsóbb repjegyet eredményezhet.

 

Általánosan ismert tény az is, hogy az olcsóbb repülőjegyek akkor szerezhetők meg, ha a szombat éjszakát is az adott városban töltjük.

Jó eséllyel vásárolhatunk olcsó repülőjegyet, ha az adott napon belül a kora reggeli, illetve a késő esti, éjszakai járatokat keressük. Az éjszakai járatoknál átszállás esetén azonban figyelni kell, hogy ha a csatlakozás csak másnap indul, akkor egy éjszakát az adott célállomáson kell töltenünk, ami extra költséggel járhat.

Sokan vitatkoznak vele, de minden út esetén megvannak azok a napok és időszakok, amikor kedvezőbb árú repülőjegyet lehet kifogni. (pl.: kedd kora délután.

 

Számos, főként fapados repülőjárat azért kerül kevesebbe, mert a legtöbb kapcsolt szolgáltatás (pl.: csomagfeladás, fedélzeti étkezés, reptéri check-in, ülés választás, stb.) nincs benne az alapszolgáltatásokban. Például, egy meghatározott (általában kézipoggyász) csomag méreten és súlyon túl a poggyászunk feladásáért magas felárat kell fizetnünk (túlsúlyos, túlméretes csomag), ugyanakkor egyre több hagyományos légitársaság esetén is a poggyászfeladás (checked bag) már emelt díjazású szolgáltatásként jelenik meg.

 

Van, aki azt javasolja a spóroláshoz, hogy az előzetesen olcsón megvásárolt repülőjegy utazási osztályát még indulás előtt, a becsekkoláskor – potom pénzért – módosítsuk magasabb utazási kategóriára, pl.: premium economy, vagy business osztályra. Az ilyen jellegű, utolsó pillanatos foglalási osztálymódosítás a szabad helyek függvényében lehetséges, de arra is van példa, hogy a légitársaság ajánlja ezt fel, valamilyen akciós áron.

 

Ezen blogcikk, csak bepillantást enged a megoldásokba, hiszen a fentieken kívül számtalan egyéb lehetőség, feltétel és megoldás van arra, hogy az elsőre felkutatott repjegyárnál kedvezőbb áron foglaljunk repülőjegyet a kinézett úti célunkra. De ehhez (nem kevés) időt kell rászánni az adott külföldi utazásunk megtervezésére még akkor is, ha csak egy hosszúhétvégés városlátogatást tervezünk valamely fapados légitársasággal valahova Európába.

 

Ha szeretsz külföldre utazni és szeretnél értesülni a leghasznosabb utazási- és foglalási hírekről, tippekről, tanácsokról, valamint a külföldi utazásaidat segítő, megtakarítási lehetőségekről, ötletekről, úgy kövess minket a Facebook-on és iratkozz fel a hírlevelünkre ITT!

 

A LEGFONTOSABB 7 ÚJ SZEMPONT,
amire feltétlen figyelned kell, ha a jövőben külföldi utazást tervezel vagy foglalsz!

Legyünk őszinték!

Ha olyan utazási oldalakat olvasol, mint a TripMiner.com, úgy – valószínűleg – Te is nagyon vágysz már arra, hogy újra útra kelj és már idén nyáron a tengerparton nyaralj és/vagy újabb országokat, városokat fedezhess fel! DE!!! A különböző célországokban (újra) növekvő koronavírus-megbetegedések száma és az ismét bevezetett magyarországi beutazási korlátozások, karanténszabályok miatt bizonytalan vagy és nem tudod, mit tegyél?

  • Utazz, vagy ne utazz?
  • Ha utazol, akkor hova, mikor, hogyan és mivel?
  • Saját szervezésben utazz, vagy utazási irodával?
  • Hogyan kerüld el a bizonytalanságokat, a rizikós helyeket és a veszélyes helyzeteket?
  • Mit tegyél, ha akár az úti célodon, akár itthon, újra szigorítanak és/vagy újabb utazási korlátozásokat vezetnek be?
  • Miként lehetsz Te is és a családod is – mind egészségügyi, mind anyagi szempontból – a legnagyobb biztonságban az utazás alatt?

A jelen helyzetben felmerülő, külföldi utazással kapcsolatban felmerülő kérdéseket még oldalakon át sorolhatnánk, hiszen ahány utazó, annyi szempont, elvárás és egyedi igény, de minden felelős utazóban felmerül(het)nek a fenti kérdések. Mi nem szeretnénk senki helyett dönteni, de ha Te úgy döntesz, hogy külföldre utazol (mert pl., ‘ott szeretnél nyaralni’, vagy ‘kénytelen vagy elutazni’), úgy van pár olyan ÚJ, MINDENNÉL FONTOSABB UTAZÁSI, DÖNTÉSI SZEMPONT – sőt, nevezzük inkább kötelezően betartandó utazási-, utazástervezési szabálynak – melyeket a koronavírus-járvány hozott létre, vagy erősített fel. Ezek azok, amelyekre FELTÉTLEN FIGYELNED KELL és azelőtt át kell gondolnod, hogy megkezdenéd a külföldi utazásod tervezését, majd magát az utazást. Ezen szempontokat, szabályokat összegyűjtöttük egy hiánypótló anyagba, melyet az alábbi piros gombról tudsz elérni.

 

Utazz, akár utazási irodával, akár saját szervezésben, OLVASD ÁT, FOGADD MEG és ALKALMAZD ezeket a szabályokat, tanácsokat! Következetes betartásukkal nemcsak anyagi és egészségügyi szempontból teheted biztonságosabbá a tervezett külföldi utazásod, de elkerülhetsz számos olyan váratlan, vagy kellemetlen utazási helyzetet és anyagi veszteséget, melyre nem biztos, hogy előre gondolsz – akár az úti célod kiválasztása során, akár a foglalások, vagy a részvételi díjak befizetése előtt.

 

Kérjük, írd meg, hogy szólíthatunk és hova küldhetjük ezt a jelenlegi utazási helyzetben nélkülözhetetlen, minden új szempontot tartalmazó, egyedülálló utazástervezési segédanyagot!

Amennyiben hasznosnak találtad ezt a blogcikkünket, kérjük ajánld másoknak is!

Ezek a blogcikkek is érdekesek lehetnek Neked...

Címkefelhő

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása