7 tipp hogy szállj meg ingyen, vagy majdnem ingyen

Szerző: TripMiner.com, olvasási idő: 2-3 perc

Egy utazás költségei közül mindig a repülőjegy és a szállás a két legnagyobb tétel, létezik azonban néhány praktika, amellyel utóbbit jelentősen, olykor nullára faraghatjuk.

 

Otthoncsere

 

A www.homeexchange.com oldal olyan cserelehetőségeket kínál, amilyennel Kate Winslet és Cameron Diaz is éltek a Holiday című filmben. Nem biztos, hogy a végeredmény épp annyira romantikus lesz mindenki számára, de egy-egy megfelelően leszervezett otthoncsere kalandnak sem utolsó.

 

 

Couchsurfing

 

Azaz, egyre nagyobb divat a „kanapéztatás”. A Couchsurfing egy utazóknak létrehozott közösségi oldal, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.couchsurfing.com. Az oldal lényege, hogy ingyen szállást, olykor csak ingyen ágyat találhatsz a világ bármely pontján, illetve cserébe te is vendégül láthatsz utazókat a világ bármely pontjáról. A regisztráció ingyenes, egy e-mail cím, vagy egy Facebook profil szükséges hozzá.

 

Kolostorok és egyházi vendégházak

 

Általában adományos alapon működnek, éppen ezért szinte mindig teltházasak, de ha valakinek jó előre eszébe jut, szinte ingyenes szálláslehetőséget intézhet magának a legtöbb kolostorban és egyházi fenntartású zarándokházban.

 

 

Utazz éjszaka!

 

Főleg, ha busszal vagy vonattal indulsz útnak. Bár csak látszatra van ingyen, de a hálókocsira vagy a kényelmes távolsági buszokra költött pénz a „könyveléskor” az útiköltség oldalon jelentkezik. Aki szereti a változatosságot, válassza az „éjjel utazom, nappal járom a várost” típusú világjárást!

Kisállatgondozás

 

A www.trustedhousesitters.com oldal országra és időpontokra lebontva kínál alkalmi kisállat-szitterelési lehetőségeket. Itt többnyire olyan gazdik keresnek megbízható és állatbarát utazókat, akik ingyen szállásért cserébe vigyáznak a kis kedvencekre, amíg a háziak nyaralni vannak. Az oldalra szálláskeresőként is regisztrálhatunk, így a szerencse és a szimpátia akár az ölünkbe is pottyanthatja a tuti utazást.

 

Otthon-sitting


Ahogyan kisállatokra, úgy idegen emberek otthonaira is vigyázhatunk, ha a szimpátia és a megbízhatóság nekünk kedvez. A MindMyHouse és a Nomador oldalak évi 20-90 dolláros regisztrációs díjért cserébe kínálnak olyan ingyenes szálláslehetőségeket, melyek feltétele pusztán az, hogy lakjunk addig x vagy y házában, amíg ő külföldön vagy vidéken tartózkodik.

Ezek a blogcikkek is érdekesek lehetnek Neked...

menü bezárása