fbpx

7 tipp hogy szállj meg ingyen, vagy majdnem ingyen

Szerző: TripMiner.com, olvasási idő: 2-3 perc

A külföldi utazások költségelemei közül mindig a repülőjegy és a szállás a két legnagyobb tétel, létezik azonban néhány praktika, amellyel utóbbit jelentősen, olykor akár nullára faraghatjuk.

 

1.) Otthoncsere

 

A www.homeexchange.com oldal olyan cserelehetőségeket kínál, amilyennel Kate Winslet és Cameron Diaz is éltek a Holiday című filmben. Nem biztos, hogy a végeredmény épp annyira romantikus lesz mindkét fél számára, de egy megfelelően leszervezett otthoncsere, nagyságrendekkel csökkenti a tervezett külföldi utazásunk teljes költségét és ennek ellenére szuper környéken és csodálatos körülmények között lakhatunk a kinézett a célállomáson!

2.) Couchsurfing

 

Egyre nagyobb divat a „kanapéztatás”. A “couchsurfing” egy utazóknak létrehozott közösségi oldal, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.couchsurfing.com. Az oldal lényege, hogy ingyen szállást, olykor csak ingyen ágyat találhatsz a világ bármely pontján, illetve cserébe te is vendégül láthatsz utazókat a világ bármely pontjáról. A regisztráció ingyenes, egy e-mail cím, vagy egy Facebook profil szükséges hozzá.

3.) Kolostorok és egyházi vendégházak

 

Általában adományos alapon működnek, éppen ezért szinte mindig teltházasak, de ha valakinek jó előre eszébe jut, szinte ingyenes szálláslehetőséget intézhet magának a legtöbb kolostorban és egyházi fenntartású zarándokházban.

4.) Utazz éjszaka!

 

Főleg, ha busszal vagy vonattal indulsz útnak. Bár csak látszatra van ingyen, de a hálókocsira vagy a kényelmes távolsági buszokra költött pénz a „könyveléskor” az útiköltség oldalon jelentkezik. Aki szereti a változatosságot, válassza az „éjjel utazom, nappal járom a várost” típusú világjárást!

5.) Kisállatgondozás

 

A www.trustedhousesitters.com oldal országra és időpontokra lebontva kínál alkalmi kisállat-szitterelési lehetőségeket. Itt többnyire olyan gazdik keresnek megbízható és állatbarát utazókat, akik ingyen szállásért cserébe vigyáznak a kis kedvencekre, amíg a háziak nyaralni vannak. Az oldalra szálláskeresőként is regisztrálhatunk, így a szerencse és a szimpátia akár az ölünkbe is pottyanthatja a tuti utazást.

6.) Otthon-sitting

 

Ahogyan kisállatokra, úgy idegen emberek otthonaira is vigyázhatunk, ha a szimpátia és a megbízhatóság nekünk kedvez. A MindMyHouse és a Nomador oldalak évi 20-90 dolláros regisztrációs díjért cserébe kínálnak olyan ingyenes szálláslehetőségeket, melyek feltétele pusztán az, hogy lakjunk addig x vagy y házában, amíg ő külföldön vagy vidéken tartózkodik.

…és további utazási ötletek, tippek, tanácsok a TripMiner Blogon!

Ha szeretsz külföldre utazni és szeretnél értesülni a leghasznosabb utazási- és foglalási hírekről, tippekről, tanácsokról, valamint a külföldi utazásaidat segítő, megtakarítási lehetőségekről, ötletekről, úgy kövess minket a Facebook-on és iratkozz fel a hírlevelünkre ITT!

A LEGFONTOSABB 7 ÚJ SZEMPONT,
amire feltétlen figyelned kell, ha a jövőben külföldi utazást tervezel vagy foglalsz!

Legyünk őszinték!

Ha olyan utazási oldalakat olvasol, mint a TripMiner.com, úgy – valószínűleg – Te is nagyon vágysz már arra, hogy újra útra kelj és már idén nyáron a tengerparton nyaralj és/vagy újabb országokat, városokat fedezhess fel! DE!!! A különböző célországokban (újra) növekvő koronavírus-megbetegedések száma és az újonnan bevezetett magyarországi beutazási korlátozások, karanténszabályok miatt bizonytalan vagy és nem tudod, mit tegyél?

  • Utazz, vagy ne utazz?
  • Ha utazol, akkor hova, mikor, hogyan és mivel?
  • Saját szervezésben utazz, vagy utazási irodával?
  • Hogyan kerüld el a bizonytalanságokat, a rizikós helyeket és a veszélyes helyzeteket?
  • Mit tegyél, ha akár az úti célodon, akár itthon, újra szigorítanak és/vagy újabb utazási korlátozásokat vezetnek be?
  • Miként lehetsz Te is és a családod is – mind egészségügyi, mind anyagi szempontból – a legnagyobb biztonságban az utazás alatt?

A jelen helyzetben felmerülő, külföldi utazással kapcsolatban felmerülő kérdéseket még oldalakon át sorolhatnánk, hiszen ahány utazó, annyi szempont, elvárás és egyedi igény, de minden felelős utazóban felmerül(het)nek a fenti kérdések. Mi nem szeretnénk senki helyett dönteni, de ha Te úgy döntesz, hogy külföldre utazol (mert pl., ‘ott szeretnél nyaralni’, vagy ‘kénytelen vagy elutazni’), úgy van pár olyan ÚJ, MINDENNÉL FONTOSABB UTAZÁSI, DÖNTÉSI SZEMPONT – sőt, nevezzük inkább kötelezően betartandó utazási-, utazástervezési szabálynak – melyeket a koronavírus-járvány hozott létre, vagy erősített fel. Ezek azok, amelyekre FELTÉTLEN FIGYELNED KELL és azelőtt át kell gondolnod, hogy megkezdenéd a külföldi utazásod tervezését, majd magát az utazást. Ezen szempontokat, szabályokat összegyűjtöttük egy hiánypótló anyagba, melyet az alábbi piros gombról tudsz elérni.

 

Utazz, akár utazási irodával, akár saját szervezésben, OLVASD ÁT, FOGADD MEG és ALKALMAZD ezeket a szabályokat, tanácsokat! Következetes betartásukkal nemcsak anyagi és egészségügyi szempontból teheted biztonságosabbá a tervezett külföldi utazásod, de elkerülhetsz számos olyan váratlan, vagy kellemetlen utazási helyzetet és anyagi veszteséget, melyre nem biztos, hogy előre gondolsz – akár az úti célod kiválasztása során, akár a foglalások, vagy a részvételi díjak befizetése előtt.

 

Kérjük, írd meg, hogy szólíthatunk és hova küldhetjük ezt a jelenlegi utazási helyzetben nélkülözhetetlen, minden új szempontot tartalmazó, egyedülálló utazástervezési segédanyagot!

Amennyiben hasznosnak találtad ezt a blogcikkünket, kérjük ajánld másoknak is!

Ezek a blogcikkek is érdekesek lehetnek Neked...

Címkefelhő

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása