fbpx

Egyiptom nyaralás - Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam

8 nap, 7 éjszaka, Egyiptom nyaralás repülővel, 4-5*-os, magas utasértékelésű hotelben, all inclusive ellátással, két fő esetén, főszezonban

irányár kb. 170.000Ft/főtől

A mi utazási és foglalási módszerünkkel
Átlagban 20-40%-kal kedvezőbb áron élheted át ezt a teljesen Rád szabott, a Te elvárásaid alapján felépített és összeállított egyiptomi nyaralást,

mintha egy hasonló, de kötött indulási dátumú és hosszúságú, utazási iroda által meghirdetett, szervezett útra fizetnél be

Ha számodra nem fontos a 4-5*-os szállás, és kivárod az akciós repülőjegyet, úgy akár már 125.000Ft/főtől is megvalósíthatod az egyiptomi nyaralást.

 • 2020. július 15-től a Magyar Kormány – több más európai országhoz hasonlóan –  szigorított a beutazási (magyarok szempontjából hazautazási) szabályokon, így ezen előírásokat hangsúlyosan javasolt figyelembevenni azon döntés meghozatala során, hogy elutazol-e a jelen útitervben / utazásban megnevezett országba/régióba/városokba vagy sem.
 • A hatályba lépett új előírások még nem jelentik azt, hogy semmi esetre se utazz külföldre, de azt igen, hogy nagyon-nagyon gondold át, hogy mit vállalsz és miként tudod a lehető legjobban bebiztosítani Magad és az utazásod. Ha szeretnéd, segítünk Neked ebben dönteni és ha az utazás mellett döntesz, javaslatot teszünk, hogy mit hogyan csinálj! (Olvass tovább a részletekért!)
 • Ha az utazás mellett döntesz, legyél nagyon óvatos, körültekintő és előre gondolkodó, mert sem a betegség ellenszere, sem a védőoltás nincs még meg, így a járványveszély sem múlt még el! Sőt! A Világ legtöbb országában (újra) rohamosan emelkedik az új megbetegedések száma és szinte naponta dönt rekordokat, így az érintett országok kormányai napról napra egyre szigorúbb utazási és egészségügyi korlátozásokat vezetnek be.
 • A konkrét úticél/úti terv összeállítása során mindig vedd figyelembe az adott ország beutazási-, illetve az onnan történő hazautazásra vonatkozó magyar beutazási és karanténszabályokat is (részletekhez KATT IDE)!
 • Ezek mellett, szintén vedd figyelembe az utazásodra vonatkozó általános utazási előírásokat (pl., EU-s, repülésügyi, biztosítási és biztonsági) és a célországra vonatkozó egészségügyi- és járványmegelőzési előírásokat, szabályokat is!
 • Mivel most már teljesen másképp, és eddig nem alkalmazott, új prioritásokkal, szempontokkal kell külföldi utazást tervezni és összeállítani, mint a járvány előtt, így ha szeretnéd nagyon szívesen segítünk Neked ebben! Ha az igényeidnek, elvárásaidnak mindenben megfelelő, rugalmasan változtatható, alakítható, BIZTONSÁGOS, de mégis egyedi, személyedre szabott külföldi utazást szeretnél – az elérhető legjobb áron, úgy  KATT IDE és SEGÍTÜNK!
 • Ezen útitervben, utazásban érintett ország – jelenleg nem látogatható korlátozások nélkül. Ha hazatérsz onnan, karanténba kell vonulnod, vagy negatív koronavírus teszteket kell bemutatnod, ráadásul az érintett országba való beutazás sem lehetséges minden esetben.
 • Fontos és nagyon megszívlelendő tanács, hogy ne csak az utazásod megtervezésekor tájékozódj ezen utazás célországa és régiói/városai éppen aktuális beutazási szabályairól és a fennálló egészségügyi korlátozásairól, hanem napi szinten, egészen addig, amíg haza nem érsz!
 • Így elkerülheted a helyszíni csalódásokat, kellemetlenségeket és mindig naprakész információid lesznek az aktuális utazási/egészségügyi  helyzetről és azonnal lépni tudsz, ha szükséges! Mi, ehhez, az alábbi hivatalos weboldalakat javasoljuk:
  • A Magyar Külügyminisztérium hivatalos weboldala, ahol országonként bontásban kapsz beutazási tanácsokat (ITT)
  • A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Timatic adatbázisa, ahol térképes keresővel követheted nyomon az egyes országok beutazási szabályait. (ITT)
  • Valamint az EU hivatalos, határnyitásokkal kapcsolatos weboldala, ahol magyar nyelven és nagyon részletesen olvashatsz nemcsak az adott ország beutazási szabályairól, de az utazással kapcsolatos szolgáltatások működéséről és az adott ország egészségügyi/biztonsági előírásairól is. (ITT)
 • A koronavírus-járvány miatti tényleges utazások/nyaralások drasztikusan visszaesése miatt, a JELEN ÚTI TERVHEZ FENT MEGADOTT ÁR, HANGSÚLYOSAN IRÁNYADÓ! Ennek oka, hogy a nemzetközi turizmus mielőbbi talpraállítása érdekében minden piaci szereplő (légitársaságok, szállásadók, programszolgáltatók, stb.) hatalmas kedvezményeket adnak, így – bizonyos esetekben – a fent megadottnál árnál jóval kedvezőbb árakat, több szolgáltatást és jobb feltételeket is el lehet érni az egyes szolgáltatóknál. Így, ha érdekes lehet számodra ez az utazás, (vagy egy hasonló utazás ugyanezen országba, régióba), úgy írj nekünk (ITT) és kérd az igényeidre aktualizált egyedi ajánlatunkat!
 • Amennyiben ezzel az utazással kapcsolatban bármilyen egyéb kérdés, kérés felmerül, úgy várjuk érdeklődésed a hello@tripminer.com e-mail címen és max. egy munkanapon belül válaszolunk!

 • Repülőjegy: Bécs –  Hurghada, vagy Sharm el Sheikh (Egyiptom) – Bécs közvetlen járat, kisméretű kézi poggyásszal illetékkel, adókkal.
 • 7 éjszakára szállás 4-5*-os magas utasértékelésű hotelben, kétágyas elhelyezéssel.
 • All inclusive ellátás.
 • Transzfer a szállodába és a reptérre.
 • Egyiptom három legfontosabb nyaralóhelyére (Hurghada, Sharm el Sheikh és Marsa Alam) utazik a legtöbb turista, mivel itt épültek ki legjobb és legnagyobb all inclusive resortok és szállodák. Így az ide látogató nyaralók többsége nem szeretne mást, mint egy-két hetet pihenni/napozni a Vörös-tenger vagy a medence partján, búvárkodni/sznorkelezni a tengerben és élvezni a szállodák nyújtotta kényelmet, programokat és az all inclusive ellátást. Ezért a fent megadott irányárunkba – szokásainkkal ellentétben – nem terveztünk bele semmilyen “kötelező” nevezetesség, látnivaló felkeresését, hanem ezen programokat minden utazó igénye alapján személyre szabottan állítjuk össze és javasoljuk megnézni.
 • Akinek már elege van a tűzforró afrikai napból, esetleg tavasszal, vagy ősszel utazik Egyiptomba a következő pontban lévő helyek, látványosságok, nevezetességek közül választhat. Sajnos az igazán egyedi, “egyiptomi” látnivalókért, mint Kairó, a piramisok, Halottak városa, Luxor, stb. rengeteget kell utazni (4-8 óra/egy irány). Ezért javasoljuk, hogy mindenki jól gondolja meg előre, hogy érdemes-e ezeknek a kirándulásoknak nekivágni, főleg kis gyerekekkel!
 • A javasolt látnivalók, kirándulások Hurghada és környékén: a Sand City, Mini Egypt Park, Jungle Aqua Park, Hurghada Grand Aquarium és Állatkert, Sivatagi szafari, Hurghada Marina, El Dahar bazár, Giftun sziget vagy a hosszabb kirándulások, mint Nílusi hajózás, Asszuán, Luxor, Kairó, Gízai piramisok, stb. Sharm el Sheikh és környékén: Al Mustafa Mecset, Kopt Ortodox templom, Old Market, Naama Bay, Blue-hole, Tirán-sziget, St. Katharine Kolostor, Sínai hegy, Petra, Kairó, Gízai piramisok, stb.
 • Ezen kirándulások mellett javasoljuk, hogy mindenki a lehető legjobban élvezze ki a gyönyörűen tiszta Vörös-tenger adta lehetőségeket, úgy mint búvárkodás, sznorkelezés, tengeralattjárózás, vitorlázás, katamaránozás, ejtőernyőzés, kajakozás, SUP-ozás, úszás, napfürdőzés, stb.
 • A fent megadott “Egyiptom nyaralás” irányára a (magyar) főszezonra, azaz júliusra, augusztusra vonatkozik, Mivel ez az európai nyári szabadságolások fő időszaka, így nagyon nem mindegy, hogy mikor foglaljuk le a repülőjegyünket és a szállásunkat. Ha olcsó repjegyet szeretnénk, úgy célszerű már hónapokkal előre lefoglalni a jegyet, mert ahogy közeledik a főszezon és fogynak az ülőhelyek a repülőgépeken, úgy emelkednek a repjegyárak. DE! Ebben az esetben sem kell kétségbe esni, mert Egyiptomba számtalan utazási iroda hirdet szervezett nyaralásokat charter repülőjáratokkal, így mindig érdemes megnézni az ilyen ajánlatokat kínáló utazási irodák ajánlatait is. Ha valaki túl későn (értsd, az indulási időpont előtt nem sokkal) áll neki az egyiptomi nyaralása megszervezésének, úgy eljön/eljöhet az az időpont, amikor már olyan drágák a menetrend szerinti repülőjegyek Egyiptomba, hogy más megoldást kell keresni az utazásra. Ekkor már sokkal jobban járunk, ha egy utazási irodával utazunk Egyiptomba nyaralni. Ilyen esetben, soha nem szabad az első “szembejövő” kedvezőnek tűnő ajánlatot elfogadni, hanem érdemes szisztematikusan végignézni, hogy milyen lehetőségeket kínálnak a magyar, illetve  a szomszédos országokban működő utazási irodák a lakhelyünkhöz közel eső magyarországi (Budapest, Debrecen), vagy akár a határ túloldalán lévő, nem távoli repülőterekről (Bécs, Pozsony, Graz, Kassa, Zágráb, stb.). Kellő utánajárással nagyon-nagyon jó árakat találhatunk, akár kedvező menetrenddel is.
 • Ha megvan, hogy mikor szeretnél Egyiptomban nyaralni, úgy jelezd és segítünk megkeresni az igényeidnek és elvárásaidnak megfelelő legjobb repülőjegyet és szállást nyújtsa az egy utazási iroda, vagy közvetlenül a légitársaság és a szálloda.

Amennyiben ezen utazásod megtervezésére és összeállítására minket kérsz meg, garantáljuk, hogy azt minden részletében Rád szabjuk, azaz a Te elvárásaid, céljaid, igényeid alapján a legmagasabb ár/érték arányú utazást  állítjuk Neked össze úgy, hogy az utazásra szánt költségkeretedből az elérhető legmagasabb szolgáltatást és a legtöbb programot, élményt fogod kapni és mindezt az általunk ismert és elérhető legkedvezőbb áron.

Egyiptom nyaralás pillanatképek

Afrika Egyiptom Hurghada
Afrika Egyiptom Hurghada
Afrika Egyiptom Hurghada
Afrika Egyiptom Hurghada
Afrika Egyiptom Hurghada
Afrika Egyiptom Hurghada
Afrika Egyiptom Hurghada
Afrika Egyiptom Hurghada
Afrika Egyiptom Kairó
Afrika Egyiptom Kairó
Afrika Egyiptom Kairó
Afrika Egyiptom Giza
Afrika Egyiptom
Afrika Egyiptom Luxor
Afrika Egyiptom Giza

 • Se Hurghada-n, se Sharm el Sheikh-en nincs UNESCO világörökségi helyszín, így aki ilyenre vágyik és ezen két üdölőhely egyikén nyaral, hosszú buszozásnak, vagy egy drágább repülős kirándulásnak néz elébe.
 • A teljesség igénye nélkül az alábbi UNESCO világörökségi helyszíneket javasoljuk megnézni Egyiptomban: Théba és a Halottak városa, Abu Mena, az iszlám Kairó, Szent Katharina Kolostor, Wadi Al-Hitan (Bálna-völgy), Piramisok (Gíza, Abusir, Sakkara, Dahsur), stb.
 • Az itt felsorolt “kötelező” világörökségi látnivalókból és az előző blokkban felsorolt nevezetességekből, program lehetőségekből,  természeti szépségből annyit nézel majd meg, amennyit csak szeretnél. Ha kéred a segítségünket, az utazásodat a Te igényeidre szabva állítjuk össze, így Te döntöd el, hogy a javasoltak közül (vagy mellett, helyett) miket szeretnél megnézni.
 • Két rövid, kedvcsináló kisfilm az Egyiptom nyaraláshoz: az első, bepillantás ad Hurghada Soma Bayen található legjobb hotelekbe, míg a második a Lonely Planet Egyiptom nyaralás / utazás ajánlója:

Az Egyiptom nyaralás, utazás – mint bármelyik általunk javasolt, ajánlott út, utazás – az egyedi igényeid alapján tetszőlegesen alakítható, bővíthető. A végső költsége attól függ, hány napra tudsz/szeretnél Egyiptomba utazni, milyen színvonalú és minőségű szálláson szeretnél lakni, mikor kívánod a tényleges foglalásokat (repülőjegy, szállás) megcsinálni és mi mindent szeretnél Egyiptomban csinálni, megnézni.

 • Ha nem szeretnél nagyokat kirándulni, akkor is javasoljuk, hogy mindenképpen keresd fel Hurghadán a kikötőt és környékét, a Hurghada Marinát. Ha pedig az építészet is vonz, szeretnénk a figyelmedbe ajánlani az El Mina Masjid mecsetet (Mosque El Mina Masjid) szintén Hurghadán. Az El Dahar negyed egy igazán nyüzsgő városrész bazárral és piaccal és itt megtalálsz mindent, ami szem-szájnak ingere. Csodaszép a Giftun Islands is, és hidd el, hogy már az odavezető út is egyedi és lenyűgöző lesz. Ha a kulináris élvezeteket részesíted előnyben, akkor pedig keresd fel a Hurghadán lévő megszámlálhatatlan étterem közül pl. a Sofrát vagy az El Halakát, ahol helyi finomságokat kóstolhatsz.
 • Ha pedig a valódi Egyiptomot szeretnéd megnézni akkor – sajnos – nagyobb kirándulásokat kell tenned, de jó hír, hogy a “közeli” Luxorban (is) számtalan látnivaló vár rád. Többek között síremlékek (Tomb of Ramses, Tomb of King Tutankhamun, Tomb of Queen Nefertari), a Luxor Múzeum, az ókori romok közül a Valley of Kings, vagy  a történelmi emlékhelyek közül a Temple of Mut. Ha ennél hosszabb utat is bevállalsz, akkor irány Kairó, ahol nézd meg az Egyiptomi Múzeumot és kihagyhatatlan látványosság a lenyűgöző méretekkel rendelkező Gízai piramisok  (Pyramids of Giza), és közvetlenül mellette lévő Szfinx.
 • Ha megteheted, ne csak egy hétre utazz el, hanem minél hosszabb időre (pl., tíz napra, két hétre, három hétre…) és fedezd fel egész Egyiptomot és kapcsolj hozzá ehhez a nyaraláshoz más érdekes, egyedi egyiptomi kalandokat, kirándulásokat (pl., hajózás a Níluson).
 • Az is egy érdekes kirándulás, ha nem egyenesen utazol Hurghadára vagy Sharm el Sheikh-re, hanem átszállással repülsz (pl., Kairón keresztül) és itt is körülnézel, mielőtt megkezded a nyaralásod Hurghada-n, vagy Sharm el Sheikh-en.
 • Használd ki a repülőjegy “okos” meg/kiválasztásában lévő lehetőségeket. Így ha jó előre foglalsz, akkor többféle, “jóárú” fapados légi társasággal is utazhatsz. Érdekes megoldás, ha a Pegazussal repülsz, mert akkor az átszállás miatt lehetőséged lesz Isztambulban is körülnézni. De ha számodra az átszállás nélküli odajutás a legfontosabb, úgy repülj Bécsből, vagy valamelyik charterjárattal akár Budapestről is. De ne feledd, hogy egy külföldi utazás nemcsak repülőjegyből áll! Ezért mindig nézd meg a választott megoldás / utazás teljes költségét és paramétereit (pl., szállás, repjegy, ellátás, transzfer, programok, minőség, színvonal, egyéb szolgáltatások, stb.) és ezek összessége alapján dönts, hogy miként és hova utazol.

Ha minket bízol meg az utazásod megtervezésével – az igényeid, elvárásaid, preferenciáid megismerése után – rengeteg ilyen tippet, spórolási lehetőséget mutatunk és sok, a személyedre szabott programot, kalandot, élményt teszünk majd az útitervedbe, hogy egy teljesen Rád szabott utazáson vehess majd részt. A tervezett utad mind hosszában (napok száma), mind időzítésében (mikor szeretnél utazni), mind tartalmában (hogyan utazol, hol laksz, hova mész, mit nézel meg, milyen programon veszel részt, stb.) az igényeidre és a költségkeretedre szabva tervezzük meg.

…és ami a legfontosabb, hogy – a mi módszerünkkel – az itt bemutatott utazást, programokat és élményeket az utazási irodák által szervezett hasonló utak katalógusárainál sokkal kedvezőbb áron tudod megkapni, így átélni és megélni.

 • Az egyéni programok, extra kalandok, igények költségei (pl., kirándulások költségei, múzeumi belépőjegyek, vitorlázás, vízisíelés, stb.). Mivel a mi utazási módszerünk lényege a személyreszabottság, így ezekből az extrákból annyit próbálsz ki/veszel igénybe, amennyit szeretnél és amennyit az utazási költségkereted enged. Csak jelezd ezen igényeidet, és mi az utazásod/útiterved részéve tesszük ezeket is.
 • Poggyász- és balesetbiztosítás (nagyon fontos, hogy minden külföldre utazónak legyen ilyen biztosítása, de mivel ez a biztosítás nagyon sok hitel/bankkártyához alapszolgáltatásként jár, így ezt a biztosítást mindig az egyedi igények, elvárások alapján kell megkötni.
 • Útlemondási biztosítás (mindenkinek ajánljuk megkötni, hiszen – ne legyen ilyen, de sajnos  – bármikor megtörténhet, hogy a már részben, vagy egészben lefoglalt és kifizetett utat, le kell mondani.
 • ajándékok, “vásárfia”, költőpénz.

 

További afrikai minta útjaink, útiterveink

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása