fbpx

Így aludj jól hosszú repülőúton

Szerző: TripMiner.com, olvasási idő: 1-2 perc

Az éjszakai pihenés mindig nagy kincs – különösen akkor értékes egy-egy gondtalanul átaludt óra, amikor a körülmények épp hogy ellene mennek a nyugodt pihenésnek. Tíz-tizenkét óra a repülőgép szűk és kényelmetlen ülésébe szíjazva, végig ébren, maga lehet a rémálom, de hát hogy lehet úgy aludni, ha állandóan égnek az olvasólámpák, ha valakinek mindig ki kell mennie a mosdóba, nem beszélve a gép alapzajáról és az esetleges turbulenciákról, melyek a lelket is kirázzák az emberből.

 

 

A megfelelő ülés kiválasztása


A business osztály nem véletlenül drágább. Nemcsak sznobizmusból érdemes kicsit többet költeni a jegyre, de hosszabb utaknál kifejezetten jól jön, hogy több hely van a lábnak és a székek is sokkal stabilabbak, így kevésbé érezhető bennük a gép rázkódása. Aki nem teheti meg, hogy a businessen utazzon, arra figyeljen, hogy kerülje a térelválasztó falak környékét – kisgyerekes családok ugyanis szinte mindig a válaszfalak mögötti széksorokon utaznak. Bár egy picivel nagyobb ott a hely, szinte biztos, hogy valamelyik apróság olykor-olykor visítással, keserves ordítással fogja jelezni: épp úgy elege van a hosszú repülésből, mint nekünk. Ugyanez vonatkozik a mosdók környékére is – egyrészt arrafelé mindig nagyobb a tumultus, a toalettre várakozók beszélgetnek egymással, és a felvillanó lámpa is csilingeléssel jelzi a foglaltságot. Az ablak kontra folyosó vitában ezúttal azért az ablak melletti hely a jobb pozíció, mert egyfelől nekitámaszthatjuk a fejünket, másfelől senki nem kocogtatja meg a vállunkat minden órában, hogy „elnézést, kiengedne a mosdóba?”.

 

Mindenképp legyen nálunk…

 

…nyakpárna, füldugó és alvómaszk. Ez utóbbi azért is nagyon fontos, mert biztosan lesz a hozzánk közeli üléseken valaki, aki alvás helyet filmet szeretne nézni vagy egész éjjel olvasna. Az olvasólámpa fénye olyankor, amikor az ember épp készül elszundítani, akkor is vallatólámpa-élmény, ha nem közvetlenül ránk irányul. Legjobbak a lágy, selyemből készült alvómaszkok, mert észrevétlen simulnak rá az arcra, és nem nyomják agyon a szempillákat sem. Fontos a kényelmes viselet – a jól szellőző, természetes anyagú ruhák sokkal nagyobb kényelmet jelentenek a székben alvás közben felvett, természetellenes pózokban, mint például egy meleg, ám viszketést gerjesztő gyapjú pulóver.

 

Egy utolsó jó tanács: igaz, hogy az alkohol álmosít, és 35 ezer láb magasan gyorsabban is hat, mint lent a földön, de épp ilyen gyorsan dehidratál is. Kellemetlen állandó szomjúságra ébredni, és a vízhajtó hatása miatt állandóan WC-re járni.

Ha szeretsz külföldre utazni és szeretnél értesülni a leghasznosabb utazási- és foglalási hírekről, tippekről, tanácsokról, valamint a külföldi utazásaidat segítő, megtakarítási lehetőségekről, ötletekről, úgy kövess minket a Facebook-on és iratkozz fel a hírlevelünkre ITT!

Amennyiben hasznosnak találtad ezt a blogcikkünket, kérjük ajánld másoknak is!

Ezek a blogcikkek is érdekesek lehetnek Neked...

Címkefelhő

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása