fbpx

Így aludj jól hosszú repülőúton

Szerző: TripMiner.com, olvasási idő: 1-2 perc

Az éjszakai pihenés mindig nagy kincs – különösen akkor értékes egy-egy gondtalanul átaludt óra, amikor a körülmények épp hogy ellene mennek a nyugodt pihenésnek. Tíz-tizenkét óra a repülőgép szűk és kényelmetlen ülésébe szíjazva, végig ébren, maga lehet a rémálom, de hát hogy lehet úgy aludni, ha állandóan égnek az olvasólámpák, ha valakinek mindig ki kell mennie a mosdóba, nem beszélve a gép alapzajáról és az esetleges turbulenciákról, melyek a lelket is kirázzák az emberből.

 

 

A megfelelő ülés kiválasztása


A business osztály nem véletlenül drágább. Nemcsak sznobizmusból érdemes kicsit többet költeni a jegyre, de hosszabb utaknál kifejezetten jól jön, hogy több hely van a lábnak és a székek is sokkal stabilabbak, így kevésbé érezhető bennük a gép rázkódása. Aki nem teheti meg, hogy a businessen utazzon, arra figyeljen, hogy kerülje a térelválasztó falak környékét – kisgyerekes családok ugyanis szinte mindig a válaszfalak mögötti széksorokon utaznak. Bár egy picivel nagyobb ott a hely, szinte biztos, hogy valamelyik apróság olykor-olykor visítással, keserves ordítással fogja jelezni: épp úgy elege van a hosszú repülésből, mint nekünk. Ugyanez vonatkozik a mosdók környékére is – egyrészt arrafelé mindig nagyobb a tumultus, a toalettre várakozók beszélgetnek egymással, és a felvillanó lámpa is csilingeléssel jelzi a foglaltságot. Az ablak kontra folyosó vitában ezúttal azért az ablak melletti hely a jobb pozíció, mert egyfelől nekitámaszthatjuk a fejünket, másfelől senki nem kocogtatja meg a vállunkat minden órában, hogy „elnézést, kiengedne a mosdóba?”.

 

Mindenképp legyen nálunk…

 

…nyakpárna, füldugó és alvómaszk. Ez utóbbi azért is nagyon fontos, mert biztosan lesz a hozzánk közeli üléseken valaki, aki alvás helyet filmet szeretne nézni vagy egész éjjel olvasna. Az olvasólámpa fénye olyankor, amikor az ember épp készül elszundítani, akkor is vallatólámpa-élmény, ha nem közvetlenül ránk irányul. Legjobbak a lágy, selyemből készült alvómaszkok, mert észrevétlen simulnak rá az arcra, és nem nyomják agyon a szempillákat sem. Fontos a kényelmes viselet – a jól szellőző, természetes anyagú ruhák sokkal nagyobb kényelmet jelentenek a székben alvás közben felvett, természetellenes pózokban, mint például egy meleg, ám viszketést gerjesztő gyapjú pulóver.

 

Egy utolsó jó tanács: igaz, hogy az alkohol álmosít, és 35 ezer láb magasan gyorsabban is hat, mint lent a földön, de épp ilyen gyorsan dehidratál is. Kellemetlen állandó szomjúságra ébredni, és a vízhajtó hatása miatt állandóan WC-re járni.

Ha szeretsz külföldre utazni és szeretnél értesülni a leghasznosabb utazási- és foglalási hírekről, tippekről, tanácsokról, valamint a külföldi utazásaidat segítő, megtakarítási lehetőségekről, ötletekről, úgy kövess minket a Facebook-on és iratkozz fel a hírlevelünkre ITT!

A LEGFONTOSABB 7 ÚJ SZEMPONT,
amire feltétlen figyelned kell, ha a jövőben külföldi utazást tervezel vagy foglalsz!

Legyünk őszinték!

Ha olyan utazási oldalakat olvasol, mint a TripMiner.com, úgy – valószínűleg – Te is nagyon vágysz már arra, hogy újra útra kelj és már idén nyáron a tengerparton nyaralj és/vagy újabb országokat, városokat fedezhess fel! DE!!! A különböző célországokban (újra) növekvő koronavírus-megbetegedések száma és az újonnan bevezetett magyarországi beutazási korlátozások, karanténszabályok miatt bizonytalan vagy és nem tudod, mit tegyél?

  • Utazz, vagy ne utazz?
  • Ha utazol, akkor hova, mikor, hogyan és mivel?
  • Saját szervezésben utazz, vagy utazási irodával?
  • Hogyan kerüld el a bizonytalanságokat, a rizikós helyeket és a veszélyes helyzeteket?
  • Mit tegyél, ha akár az úti célodon, akár itthon, újra szigorítanak és/vagy újabb utazási korlátozásokat vezetnek be?
  • Miként lehetsz Te is és a családod is – mind egészségügyi, mind anyagi szempontból – a legnagyobb biztonságban az utazás alatt?

A jelen helyzetben felmerülő, külföldi utazással kapcsolatban felmerülő kérdéseket még oldalakon át sorolhatnánk, hiszen ahány utazó, annyi szempont, elvárás és egyedi igény, de minden felelős utazóban felmerül(het)nek a fenti kérdések. Mi nem szeretnénk senki helyett dönteni, de ha Te úgy döntesz, hogy külföldre utazol (mert pl., ‘ott szeretnél nyaralni’, vagy ‘kénytelen vagy elutazni’), úgy van pár olyan ÚJ, MINDENNÉL FONTOSABB UTAZÁSI, DÖNTÉSI SZEMPONT – sőt, nevezzük inkább kötelezően betartandó utazási-, utazástervezési szabálynak – melyeket a koronavírus-járvány hozott létre, vagy erősített fel. Ezek azok, amelyekre FELTÉTLEN FIGYELNED KELL és azelőtt át kell gondolnod, hogy megkezdenéd a külföldi utazásod tervezését, majd magát az utazást. Ezen szempontokat, szabályokat összegyűjtöttük egy hiánypótló anyagba, melyet az alábbi piros gombról tudsz elérni.

 

Utazz, akár utazási irodával, akár saját szervezésben, OLVASD ÁT, FOGADD MEG és ALKALMAZD ezeket a szabályokat, tanácsokat! Következetes betartásukkal nemcsak anyagi és egészségügyi szempontból teheted biztonságosabbá a tervezett külföldi utazásod, de elkerülhetsz számos olyan váratlan, vagy kellemetlen utazási helyzetet és anyagi veszteséget, melyre nem biztos, hogy előre gondolsz – akár az úti célod kiválasztása során, akár a foglalások, vagy a részvételi díjak befizetése előtt.

 

Kérjük, írd meg, hogy szólíthatunk és hova küldhetjük ezt a jelenlegi utazási helyzetben nélkülözhetetlen, minden új szempontot tartalmazó, egyedülálló utazástervezési segédanyagot!

Amennyiben hasznosnak találtad ezt a blogcikkünket, kérjük ajánld másoknak is!

Ezek a blogcikkek is érdekesek lehetnek Neked...

Címkefelhő

Ha tetszik a TripMiner.com, kérjük ajánld másoknak is!
menü bezárása